Husletande och lägenhetssäljande

Eftersom hundarnas skällande när vi inte är hemma nu har lett till att någon alltid måste vara tillsammans med dem har vi börjat att leta hus. Det ska ju helst inte vara för dyrt heller utan kanske runt en halv miljon. God luck att hitta det i Malmö trakten!

Så det har blivit till att leta sig längre in åt landet och försöka hitta en plats med någelunda bra priser och hyffsad kollektivtrafik. Jag måste ju fortfarande plugga i Lund och Lasse måste, tills vidare, jobba i Malmö trakten. Alternativen är då Klippan, Hässleholm-trakten och Kristianstad-trakten.

Nu har vi hittat ett hus vi tycker jättemycket om, även om det finns massor kvar att göra där. I måndags så la vi grundbudet, idag är det visning och i morgon får vi veta om budgivningen har dragit igång. Om det inte kommer igång någon budgivning (hoppashoppashoppas) så står vi förhoppningsvis som vinnare på måndag (hoooooopppaaaaas!!!).

Sen kör hela cirkusen igång med köpekontrakt, handpenning, besiktning, pantbrev, lagfarter och inte att förglömma: försäljningen av min lägenhet som vi bor i nu!

Jag hade en mäklare här idag som förberedde allt inför försäljningen. Hon tror/hoppas på en summa upp mot 900 000 kr, om vi har tur. Ska sätta ett lågt utgångsbud och hoppas på att det kommer att stiga. Men utgångsbudet är grymt bra bara det!!

Lasse fick även tag i personen som äger tomten bredvid vårt tilltänkta hus för att se vad de skull ha för den. (Tomten är tom och på ca 1800 km2). Det var så lite som de skulle ha för den att det knappt skulle märkas på kontot!

Håll tummarna för oss!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0