Förlåt men...

Hej alla fina!


Allt är på topp men blir nog inte några långa inlägg förrän efter påsken. Mycket att stå i och mycket kul att ha :-D!


Ses på tisdag (förmodligen)!


Kram


Dutch Treat!

Som jag skrev innan så är motivationen inte på högvarv idag. Men tackvare alla fina deltagare i 100-dagar gruppen känner jag mig bättre.

Lärde mig ett nytt begrepp idag: Dutch treat eller Going dutch vilket betyder att parter delar kostnaderna för en aktivitet. I like that. Tänk vad man kan lära sig av Desperat Housewives!

Detta med delad kostnad fick mig osökt att tänka på förtjänst - kostnad = +/- vinst/förlust!

Ibland, som dagar som den här, kan det vara svårt att få kontot att stanna på vinst. Datorn kallar, sängen är mysig, tvn är spännande och så vidare. Träning och hälsa och vinsterna av det samma känns långt borta. Men tack vare alla fina motivations-meddelanden idag så är jag mycket mer postivit så varför inte plocka fram de där vinsterna så att jag har dem svart på vitt? (Eller snarare svart på #efefef ;-) ).

Jag blir smalare - Jag har alltid varit “rundare”. Folk har sagt om mig att “Oh Rebecca... hon är så söt även om hon är... lite större”. Tänk om jag en dag kan nå fram ända dit. Så häftigt.

Jag blir gladare - Nu när jag har gått ner en tredje del av min totala planerade viktnedgång så är jag så mycket gladare. Jag ser bilder på mig själv och mår inte illa.

Jag blir friskare - Diabetes, högtblodtryck, smärtor... risken för att få allt det där försvinner.

Med alla de där förtjänsterna vem skulle vilja sitta framför tvn istället för att gå ut och promenera!


Så genom att fortsätta kämpa, fortsätta motivera och TA HJÄLP, så ska jag dela kotaden för mitt dåliga leverne om och om och om igen tills det bara är en minilat liten kostnad.

Några tips har jag tagit till mitt hjärta för dagen


“...ibland funkar det att bara genomföra, utan för mycket tankeverksamhet inblandad...”

“Lite är bättre än inget :)”

“Blir bara värre ommman klankar ner påmsig och säger att man är lat, det är du inte och det ska du bevisa nu! ut och spring kvinna!';)”

“Lägg din fokus på det du gör, inte det du misslyckas med.”

...och tack alla ni som gjort det lättare att dra mig upp ur självömkan!

This isn’t about winning a game, its about fixing what’s broken.Motivation = Back!


Motivation = Gone!

Jag ligger jätte efter med träning och promenader den här veckan. För att komma upp i min planerade distans måste jag gå 9,3 km varje dag, plus att jag måste springa varje dag. Det är ganska uppenbart att jag inte kommer att klara av att göra det. Känns jätte tråkigt att jag inte gjort någonting på tre dagar. Latlatlatmask!

Och det finns verkligen ingenting annat att skylla på än just lathet. Inga skador, inte för lite tid och inget annat! Men idag ska jag i alla fall ut med hundarna och varandra 7,5 km i trakterna runt lägenheten och till kvällen brukar jag och älsklingen alltid gå 2,5 km så idag blir det en bra dag.

Detta är nog första gången sedan jag kom igång med tränandet på riktigt som jag käner att motivationen tryter. Kost-mässigt har där varit dalar och toppar med träningen har fungerat!!!

Men just nu i den här sekunden prick 10.38 känner jag bara: “Blaha varför? Jag går och lägger mig och sover en stund.”

Tjejmiddag!

Tjejmiddagen igår blev total succé!!!


Tre rätters middag, mängder av snacks och underbart vin. Spännande samtal, skratt och alldeles för många ProPoints. Worth it!!!


ProPointsen rusade iväg som bara den så nu har jag 43 aktivitets points att träna ihop under veckan och dessutom hålla mig på “den smala vägen” resterade fyra dagar innan det kommer nya points på torsdag :-D Idag blir det dock bara en promenad och det så sent det går eftersom kroppen först behöver ordentligt med vila efter vin-orgien igår. Vill ju att det ska vara till nytta om jag går ut och promenerar. Så blir väl en långpromenad om några timmar. Lite sugen på att smyga ner i sängen igen nu och vila lite extra intensivt :-D


Det enda negativa med hela kvällen var att den tillslut tog slut. Buhu.


Tack finaste brudarna för kvällen!

Detta gör vi om!!!

Tex-Mex Gratäng - Recept

Ikväll kommer tre galna brudar på middag till Casa Ovin i Bjärnum. Huvudrätten blir ikväll:


Tex Mex Gratäng

4 portioner


14 PP/portion

400 g nötfärs 10% 15 ProP
2 dl Santa Maria Tex Mex Chunky Salsa 2 ProP
1 dl Majs 2 ProP
100g Arla Köket Mager riven ost 12% 6 ProP
50 g Tortilla Chips Salted (Santa Maria) 6,5 ProP
2 dl Mini Fraiche 4,5 ProP
1 msk rapsolja 4 ProP
250 ml Milda Mat Extra 4 ProP
8 lasagneplattor, fullkorn 8 ProP
1 förp. Taco Spice Mix 3 ProP
4 klyftor vitlök 0 ProP
1 chilifrukt 0 ProP
400 g champinjoner 0 ProP
1 gul lök 0 ProP
1000 g krossade tomater (t ex m chili el. vitlöks smak) 0 ProP

Ställ ugnen på 175 grader. Fräs hackad vitlök och chili snabbt i oljan. Lägg i och stek hackad svamp och lök i några minuter. Lägg sedan i färsen och krydda med kryddmixen. Lägg i majs, stek snabbt och ställ åt sidan. Blanda fraiche och milda mat i en skål. Blanda krossade tomater och tacosås i en annan skål. Sprid ut hälften av köttblandningen i botten av en gratängform. Lägg fyra lasagneplattor över. Häll över hälften av den vita såsen och en tredjedel av tomatsåsen och sprid ut.  Lägg på resterande köttblandning och häll sedan över ytterligare en tredje del av tomatsåsen. Lägg på de sista fyra plattorna, vita såsen och tomatsåsen. Krossa tortillachipsen till mindre bitar och sprid ut över lasagnen och toppa tillslut med osten. Tillaga i ugnen 30-40 minuter i ugnen på 175 grader. Njut!


Alt 1: För att minska ProP antalet kan tortillachipsen uteslutas och pointsantalet blir då: - 2 PP/portion

Alt 2: Den magra osten kan bytas ut mot gratängost 24 %. Pointsantalet blir då: + 1 ProP/portion

Alt 3: För lite mer crunch använd 100 g krossade tortilla chips och lägg dem i lagret mellan plattorna: + 1 ProP/portion (Du tjänar några chips på att ta fler ;-) )

Ge lasagnen mer smak genom att krydda efter egen smak! Jag kryddade, som alltid, med citronpeppar. Mums!


Jag gjorde fel!!! - Spotlight

Morgondagens spotlight faller på Rebecca Ovin!

Utmaning: Vad kan du göra idag för att ge dig själv en skjuts i rätt riktning för dina mål?
Skriv ner dessa och utför åtminstone en under dagen.

No Excuses!
- Hundra grymma dagar (via Robine @ Facebook)

Mycket lämpligt (allvarligt) att få en utmaning samma dag som man ska bjuda på tjejmiddag med tre-rätters och vinvinvinochvin. Thank you! :-D

“Vad kan du göra idag för att ge dig själv en skjuts i rätt riktning för dina mål?”

Jag har de senaste dagarna haft en sak på huvudet hela tiden och DET är vad jag vill rätta till: Det absolut bästa jag tror jag kan göra just precis NU för att nå mina mål är att ta bort ett av mina mål. Say what??!! säger ni. Bear with me...

Ett av mina mål var att inte äta godis på 100 dagar. Jag är ingen godis-människa utan väljer nästan alltid hellre glass eller chips för att gotta mig. “Ett enkelt mål som jag lätt fixar men som ändå kommer att ge mig glädje över att klara” tänkte jag när jag satte upp det målet. WRONG! Wrong, wrong, wrong... för vad tror ni jag har velat ha var enda dag sedan jag började med den här utmaningen? You guessed it: G O D I S! Känns som om jag försöker spränga mig igenom en vägg bara för att nå fram.

Genom att sätta upp förbud förvandlades jag helt plötsligt till en 7-åring som blir tillsagd att inte röra vid den varma plattan eller slicka på den isfrusna lyktstolpen: Jag måste!

Så inga mer förbud för min del. Bort med det.

Så idag tänker jag äta en godis bit OM jag känner för det. Man vill inte gärna “missa målet” men med handen på hjärtan (som det lite creepy heter) så är mina andra mål så mycket viktigare.

Så om väggen plötsligt dyker upp där framför dig: istället för att spränga dig igenom - testa att öppna dörren först!


"Att erkänna ett misstag är att tillstå att man blivit klokare


I övrigt känner jag mig rent ut sagt maxat motiverad just nu: Maten fungerar bra, kan sätta igång med löpningen igen, är anmäld till Vår Ruset (2/5) och Malmö Milen (18/6) och livet är underbart. Min motviations-svacka har definitivt lämnat byggnaden för den här gången!


Vecka 2: Planering!

Dag 8-14Löpning

1 litet löppass efter eget tycke
1 pass med intervaller: 5 km, 8 minuter spring + 2 minuter gång X 3 + avslutande spurt
1 pass med intervaller: 5 km, 14 minuter spring + 2 minuter gång X 2 + avslutande spurt
1 pass med backträning

Övrigt

Promenader - Minst 4 mil ska promeneras under veckan (om benen håller ;-) )
Core träning - Minst 40 minuter

Mat

Vatten, vatten, vatten!!! Drick!!!


Veckans inspirations bild:
Vecka 1: Resultat!

Det har varit en toppen vecka (plus lite skador som förmodligen var oundvikliga)!


Veckans nya vikt: 85,5 kg

Förändring vecka 1: - 1,3 kg

Förändring sen start VV: -10,5 kg

Förändring sen 100901: -13,5 kg


Största förändringen den här veckan var att med alla dessa underbara ögon på mig från fina blogg-läsare och 100-dagar-deltagare så har jag tagit mig i kragen och redat upp min matplanering, vilket var ett av mina mål med den här första veckan. Vilket uppenbarligen gett resultat! Yeay!


Två andra mål jag under veckan var fyra löppass och att promenera minst 3,5 mil totalt. Nu gick det inte så bra med det eftersom mina ben bestämde sig att tillslut protestera över det höga tempo jag kört med löpningen. Så efter ett grymt bra “litet” löppass i fredags där jag för första gången någonsin i hela mitt liv sprang 2,5 mil i ett svep, så fick springandet ge plats för vila. Så kan det bli ibland. Bara att sätta igång nu igen när benen är bra igen.


I övrigt så lyckades jag öka upp promenaderna från ca 22,4 km i veckan till 32,8 km vilket är löjligt nära min planering för 35 km. Så jag är nöjd. Nu är frågan om jag ska satsa på samma mål för den här veckan eller öka upp till 4 mil? Funderar... funderar...


Att minska vikten är och förblir mitt absolut främsta mål så om jag lyckas där är jag nöjd!

Och dessutom:


Hang the planering! They're more like guidelines anyway!”


Jag är helst slut i kroppen, irriterad och trött just nu... och det värsta är att mitt täcke och min kudde ligger i tvättmaskinen och måste torktumlas innan jag får krypa ner i min underbara säng.


Dags att göra en planering för vecka 2 och sen fördriva tiden tills man kan mysa ner sig i sängen.


Ett 100% icke världsomvälvande inlägg!

Eftersom det inte funnits tid att blogga idag får jag satsa på ett kort och konsist inlägg innan jag ger mig på röjandet och eldandet igen!

Idag har jag: Vaknat upp bredvid älsklingen, promenerat, tittat lite på Hornblower (som faktiskt verkar vara helt ok vilket är positivt eftersom jag måste se heeeela serien... tydligen!), varit på invägning på ViktVäktarna (resultat dyker upp här i morgon *spänningen stiger*. It’s a good one!), kört upp till Vesslarp och fått Dean och Clark om-rabies-vaccinerade (duktiga Rebecca upptäckte att Clarks sista godkända dag var i morgon... good save!), spenderat några tillar med att: röja hemma, lära mig en ny låt inför körövningen och starta elden, åkt och kör/kvartette-övat inför påsken och nu skrivit en lång lista över sin finfina dag så att alla kan bli gröna av avund på mitt underbara liv!

För tillfället
- Fryyyyser jag... tydligt tecken på att fettförbränningen dragit igång igen
- Har jag konstant träningsvärk i rumpan av de allt längre promenaderna
- Väntar jag på att få hämta Boyfriend i Hässleholm. Yeay!

Dagens (eller förmodligen månadens!) bästa: Viktor har blivit morbror och jag själv har blivit framtida-ingift-moster till världens sötaste lille pojkvasker!

Näää minnsan. Det blir inget djupt/diskuterande/meningsfullt inlägg idag! Detta var vad det blev. Punkt.

Ps. Varför hatar katter mig och känner sig manade att straffa mig för något? Kan inte aaaaaalls förstå detta! :-D

Nej-sägare dra åt skogen!

ste en artikel på aftonbladet om hur det blir vanligare och vanligare att läkare ordinerar motion på recept. En av de otroligt smarta kommentarerna var:

“Man mår mycket bättre med motion, trist bara att vissa måste få motion på recept för att komma igång.”

JA det är trist att det är så men jisses vad jag kände mg träffad. OM det nu varit så att jag inte redan kommit igång med träningen tror jag knappast att jag blivit MER motiverad av att läsa en sådan kommentar från nedväderande sport-entusiasm som inte har den minsta lilla aning om hur svårt det är att ge sig ut på en “enkel” promenad, att ge sig in på gymmet bland alla muskelknuttar eller smyga in på ett friskis pass tillsammans med hurtigbullarna!

Första gången jag sprang så vågade jag bara springa på en slinga i mörkaste Bjärnum-skogen och så fort någon kom i närheten av mig stannade jag och gick. Nu springer jag på eftermiddagarna, mitt i Lund och tajta löparkläder! Yeay me!

Men någon, NÅGON, hade sagt något som ovanstående när jag var på väg ut den där första gången.

Då hade Rebecca stannat hemma kan jag lova!!!

Ibland önskar man att folk tänkte efter lite innan de kommenterar.

Folk lyssnar fortfarande lite mer på läkare. Så överviktiga Theresa som ser rubriken och tänker att kanske är det detta som kan få henne att komma igång och ta sig till en vårdcentral. Men oj... här nere står ju en trevlig liten rad om hur tråkigt det är att folk ska behöva den hjälpen. Theresa stannar hemma. Attans!

Lär er stänga öronen!!! Vi behöver inte all de där NEJ sägarna!!!

Vi säger JA JA JA!!!


Snabbmat!

Ikväll blir det “hemma-firning” av “vår-kväll”. Ser fram emot att inte laga mat då vi ska beställa hem indiskt, thailändskt eller något annat mumsigt! Alltid lite svårt att räkna pointsen när man köper hem mat men jag har 16 points att äta för så hoppar förmodligen över riset alt. äter pytte lite av det och så får vi hoppas att resterande mat håller sig inom ramarna.

Det finns viss snabb-mat som fungerar att äta även som ViktVäktare (eller som “min” konsulent säger: man kan äta vad som helst så länge man får in det i sin budget!).

Mina standard rätter är:

Grilled Chicken Ceasar Sallad på MacDonnalds, 6PP (utan bröd och krutonger men med dressing)
Chicken Teriyaki Baguette (halv) på Subway, 9 PP (med fullkornsbröd och utan dressing, behövs inte!)
Solrosrektangel Getost och Ruccola på Statoil, 12 PP
Bakad potatis m kyckling, dressing och majs på Grafitti, 14 PP (utan smör!)
(Jag är inte helt hundra på storleken på den bakade potatisen de använder på Grafitti så jag brukar räkna den som 6 PP i alla fall. Om man vill vara på den säkra sidan kan man slå till med 7 PP direkt och satsa på DuoVal portionen så behöver man inte oroa sig för att äta för mycket. Ska nog ta och fråga om jag får väga potatisen nästa gång och hiva upp matvågen på plats. He he.)

Mums nu blir jag hungrig.

Till efter maten har jag köpt halvnyttigt snacks till älsklingen och till mig har jag blandat en röra på Kessella, frusna bär och ½ msk flytande honung. Ska bli spännande och som det kan duga som substitut för min glass... :-D

Färdig fixad inför att älsklingen kommer hem:...eller inte... ;-)

Mat

1-enda-ynka-liten-dagsutmaning

Den 12/4-2011


Ready... idag är det mat som ska gås igenom, planeras och funderas över

Frukost

En sak lyckades jag reda ut nu på morgonen: mätte upp frukosten ordentligt med dl-mått och insåg att jag ätit bara hälften så lite mat som jag trott. Inte konstigt att jag varit hungrig efter en timme igen! Och det är s typiskt för om det är något det tjatas om på varje ViktVäktar möte så är det vikten (funny huh?) av att väga och mäta allt som stoppas i munnen! Mät så du blir mätt!

Sen jag slutade med havregrynsgröten (för att jag tröttnade...) har jag heller inte ätit någon frukt på morgonen och det är nog bra om jag börjar med det igen. Önskar att jag kunde alternera mellan havregrynsgröten och flingor-och-fil men eftersom mjöken inte har världens bästa hållbarhetstid så är det inte så hållbart. Fast kanske får offra halva paketet för att få den goa mättnadskänslan man får av en tallrik gröt.

Lunch

Allt som oftast blir det en VV soppa som blir lunchen. Detta brukar få som resultat att jag på kvällen bara ätit 8 PP av mina dagliga 30 PP och är galet hungrig! Till detta kommer att jag oftast handlar på eftermiddagen så när jag står där i affären är jag hungrig, irriterad och sugen på precis allt och vips har det trillat ner chips och/eller glass i korgen. Hmm... undrar om jag borde ändra detta eller? (Ya think???) Bättre luncher för att bli bättre mätt. Hittade ett recept på Hälsonötens blogg som ska testas till lunchen idag: Omette-muffins!

Säg att jag äter lunch vid ett tiden och sedan springer tre timmar senare, avd bör jag äta till lunch för att optimera resultatet av träningen? Detta tycker jag är oerhört svårt för jag kan inte sitta och bara trycka i mig en massa kolhydrater för jag måste samtidigt tänka i ProPoints värde och bla bla bla... Men om man bortser från ViktVäktarna helt och hållet: Vad är en lämplig lunch om jag ska ut och springa senare???

Middag

Detta målet är lätt det lättaste även om det är tyngst (funny again!). Middagsrecepten kan hittas överrallt, har en underbar nyinköpt kokbok från VV med mängder av bra recept. Och jag kommer inte någonsin bli en: “Jag tar en tallrik fil ikväll för det är ändå bara kväll”. Aldrig! Mat är underbart och på kvällen ska det vara underbart. Mums!

Saker att testa

Kvarg. Det pratas om detta i V A R E N D A hälsoblogg just nu verkar det som. Så varför inte låta det ramla ner i korgen. Jag satsar nog på “dyra” Kessela för jag är mer säker på att där inte ramlat i något underligt i det än andra billighetsmärken.

Mathavre. Ska tydligen vara supermättande och står ett paket i mitt skafferi. Ödet!

Saker jag redan har testat och ger tummen upp

Keso-Mellanmål - Toppen goda!!!
Mirakelnudlarna - Helt ok om man har massa annat som ger smak

Saker jag redan har testat och ger tummen ner

Pulver dieter av alla de slag - Blä och Hata (Med nutrilette började t o m håret att ramla av!). Fungerar säkert för andra men inte för mig. Jag har inte råkat bli tjock på något mystiskt sätt. Jag har blivit en liten runding för att jag har ett ohälsosamt beteenede med mat. Och om jag kör pulver-dieter och sedan går tillbaks till vanlig mat blir jag som alla andra missbrukare som “prövar på” igen: Ö V E R D O S! Death.

6 månader förgyllda av Kärlek!

Rebecca Hjärta Viktor


Den 12 oktober 2010 sedan frågade jag, bokstavligt talat, om jag hade chansen på Viktor. Och tänk det hade jag! Sex månader senare är jag lyckligare och tryggare än vad jag någonsin varit i hela mitt liv.


Lyckligare för att vi har varandra.

Tryggare för att han har mig.


Vår dag idag. Älskar dig. Puss


PS. Viktor tycker att jag skriver aaaaaalldeles för lite om honom i bloggen. Ni som håller med får hojta till så ska jag skriva ett långt inlägg om hur underbar och fantastisk han är!

Matplanering... blaha!

Vad kallar man sig när man bor ihop mellan 5-7 nätter varje vecka, spenderar nästan all ledig tid ihop och har ungefär lika mycket kläder på båda ställena? Lakan, handdukar och hundar flyttas fram och tillbaks i samma takt som människorna. Särbo fungerar inte. Sambo fungerar inte. Deltids-sambo/deltids-särbo möjligt vis?

Min deltids-sambo ligger i alla fall och sover i sängen redan. Båda två var rätt trötta efter att jag kom hem från mina Bjärnums-eskapader hos Loodisarna men tackvare en kvällspromenad fick vi lite quality tid ihop i alla fall.

Funderar på om jag borde planera upp min mat lite bättre över veckan. Nu blir det mest lite hips-happ och maträtterna bestäms nästan först 5 minuter innan jag far till affären.

Fast egentligen borde jag väl börja äta gröt på morgonen igen. Mindre points, mer mättande men inte alls lika gottigt som flingor, fil och kanel. Maten är nog det som är svårast att riktig ordning på. Löpningen fungerar, den övriga träningen är lite vilande just nu och livet i övrigt är välordnat. Men den där förbasade maten. Missförstå mig inte: ViktVäktarna fungerar toppen men det är  till exempel svårt att avgöra hur mycket jag bör äta extra efter ett löppass för att få absolut bästa resultat, både vikt-mässigt och springmässigt. Bör jag fördela pointsen jämnt över dagen eller lägga krutet mer på någon av måltiderna.

Jag borde kanske börja föra en “mättnads-dagbok” för att sen lyckas reda upp vad som fungerar bäst... Blaha blaha varför kan jag inte vara lika duktig nu som de första 6 veckorna?

1-enda-ynka-liten-ensam-dags-utmaning

för den 12/4-2011:

Totalt matfokus, funderande, begrundande och planerande!Dag 4: Smärta och Smallville!

Igår...

...gjorde mina ben vansinnigt ont efter mer än 8 kms promenad under dagen. Det är möjligt att för vissa låter 8 km som en piece of cake men icke för stora mig. Fotlederna och musklerna precis ovanför knät är vad som tar mest stryk. Men en omgång Voltaren-salva igår har gjort susen så blir det en lagom promenad med hundarna eller lång promenad med hundarna. Kan inte riktigt bestämma mig för om det är bra för benen att ut och springa idag... i värsta fall så kommer jag hinna med mina löppass innan veckan är slut ändå... bara det att jag får lägga in backträningen dagen mellan de vanliga passen. Bra plan? Nja... Sen vill jag inte vara den som inte tränar för lite smärta... men man vill inte göra det värre heller... AAAhhhgh!


Ikväll...

...blir det Smallville-marathon med sötaste Lisette och därefter köra heeeela vägen ner till Lunda-hemmet igen. Måste bara ladda upp med lite rena kläder innan dess också aoch sänga in löparkläderna en runda i tvättmaskinen ikväll också... annars kan allt bli en mindre trevlig upplevelse! DET är något som jag inte räknade med skulle bli en käpp i hjulet för träningen. Allt flängande fram och tillbaks mellan Lund och Bjärnum gör att man måste ha stenkoll på packning och tvättplanering för att alltid ha träningskläder till hands. Och att endast ha en uppsättning av allt gör det inte enklare precis...


Dåligt...

… är att jag igår åt en tredjedels Ben & Jerrys glass, alltså 13 PP som jag inte hade inplanerat någonstans alls (promenerade dock bord ca 12 PP så kanske kan ge mig själv lite cred i alla fall). Anledningen till att den hamnade i frysen var att både jag och min moraliske väktare var hungriga när vi var och handlade Hungrig = Dåliga beslut! Bättre beslut idag helt enkelt!


Nu...

...går jag och lägger mig och sover någon timme igen, om jag kan. Måste vila ögonen så de orkar titta länge på tvn i eftermiddag/kväll!

Mina sötnosar var också utmattade efter gårdagens bravader. Så pass att ingen av dem ens reste på sig när Viktor gick till jobbet i morse. Tänk om det kunde vara så fridfullt varje dag!
Ondskan vilar i frysen

Ursäkta men...

Varför måste det ligga en Ben & Jerrys Fairly Nuts i frysen och bara retas med mig?


Gjort idag: Frukost, lagom (2,8 km) promenad med hundarna och älsklingen där det även avhandlades djupa samtalsämnen som vanligt, bloggande, surfande och irriterande (ord?) över att inte ha kunnat komma iväg till ringträningen.

Kvar att göra: Löprunda, handla mat, middag (utan Boyfriend... buhu) VV kyckling nasi goreng, promenad när värmen lagt sig lite och hundarna klarar vara ute och gå utan att flämta halv ihjäl sig, surfa lite till, äta upp halva den där dumma glassen och vänta på att min fine verksamhetsledare kommer hem igen..

Löpprogram: 5 km på 6 veckor!!!

Det har varit en del frågor om vad det är för löpprogram jag följer för att “lära” mig springa 5 km. Jag hittade ett program i nya tidningen “Spring dig i form”, nr 3. Det programmet blev en bra grund men jag har förändrat det en del för att mer passa min egen nivå.


Mitt program:


Vecka 1

Pass 1, 2, 3 Spring 2 min och gå 2 min x 6

Dessa pass sprang jag på en 4 kms sträcka så i slutet sprang jag den bit som var kvar i ett svep som en avslutande spurt


Vecka 2

Pass 1, 2, 3 Spring 5 min och gå 2 min x 5

Detta sprang jag på en 5 kms sträcka och sprang det som var kvar i en avslutande spurt


Vecka 3

Pass 1, 2, 3 Spring 8 min och gå 2 min x 3

Detta sprang jag på en 5 kms sträcka och sprang det som var kvar i en avslutande spurt


Vecka 4

Pass 1, 2, 3 Spring 14 min och gå 2 min x 2

Detta sprang jag på en 5 kms sträcka och sprang det som var kvar i en avslutande spurt

Den här veckan la jag också till ett kort pass på 2,5 km som springs hela sträckan


(Längre än så har jag inte kommit i programmet men planen är att utöka som följer)


Vecka 5

Pass 1 och 2 Spring 20 min, gå 2 min och sedan springa resten på 5 km sträckan

Pass 3 Spring 20 min, gå 1 min och sedan springa resten på 5 km sträckan


Vecka 6

Springa 5 km


När jag har klarat det här programmet går jag vidare till programmet “Din plan för milen”. Men en sak i sänder!!!
De där nedrans promenaderna...

Första veckan på utmaningen har börjat bra. Ligger lite efter med promenaderna men jag få försöka promenera lite längre nästkommande 5 dagar. Halva veckan har ju inte ens gått ännu så ingen anledning att misströsta. Ikväll drar jag med Boyfriend och hundarna ut på kvällsturen så är jag över 7 km på en dag. Toppen! (Undrar om han märker att jag svänger av på ett ställe så att promenaden istället blir 3 km? Kanske inte om han är riiiiiktigt trött...)

Träning igår: Promenad 3,8 km + Löpning 2,5 km på 17 min och 30 sek.

Jag har en 2,5 km runda som jag brukar springa 2 gånger i vanliga fall. Men igår hade jag lite ont om tid för jag skulle hinna göra mig i ordning inför mysigaste tjejkvällen i Malmö efteråt. Sprang för första gången (förmodligen i hela mitt liv!) 2,5 km i ett sträck. Helt underbart!!! Hade det inte varit att jag haft kort om tid igår hade jag inte pushat mig så för at klara springa hela 1 varvet på min vanliga runda! Wuhu! Och det bästa av allt var att jag inte ens kände mig det minsta slutkörd. Så jag ser fram emot rundan i morgon. Go Go Go!

Och jag lyckades ta mig iväg till tjejkvällen minnsan... fast sminkningen fick jag fixa på bussen. Blev en hel del ProPoints som försvann under kvällen med vin och popcorn (fast snälla Emelie hade lagat en mycket ViktVäktar anpassad måltid så där sparade jag samtidigt in en hel del!).

Träning idag: Promenad 4,2 km + 2,5 km (kvällens promenad...)

Dag 2 (100) har visat sig vara helt händelselös, i alla fall fram till kl 17:55. Vi får se vad som händer härefter...


Föresten så är vi nog fortfarande inte ett fullt lag till Vårruset, sista anmälningsdag är den 14e april och jag vill så gärna se vad som är i den där picknick-påsen!!! HÄNG PÅ!!!
Vecka 1: Planering


Dag 1-7


Löpning

1 litet löppass efter eget tycke
2 pass med intervaller: 5 km, 14 minuter spring + 2 minuter gång X 2 + avslutande spurt
1 pass med backträning

Övrigt

Promenader - Minst 3,5 mil ska promeneras under veckan

Mat

Följa VV programmet nogrannt!
Äta regelbundet.
Registrera kosten.Hundrastgården 7/4-11


Hur skulle livet se ut utan mina hundar? Jag tror inte att det skulle vara lika undrbart att leva utan deras gränslösa kärlek... och galna upptåg!


Tog lite bilder igår och trots att det är april ser det mer ut som om hösten är i full gång.
Och slutligen en liten flashig bild på minstingen:Dag 1 eller dag 100? Startskottet!!!

Första dagen i kapitel 2 av mitt nya liv!

En 100 dagars utmaning som tagit bloggvärlden med storm! Här är min utgångspunkt (bilden fick bli svartvit för tillfället för den blir lite mer smickrande på det viset. Men i slutet av de 100 så kan det vara en fördel med mindre smickrande bild... kanske).


Detta gör jag nu:

Följer ViktVäktarnas kostprogram till 85 % varje vecka. Nu på senaste tiden har det blivit sämre då motivationen dalat lite efter mina första 9 kg kommit av kroppen. Ändring!
Springer 3 gånger i veckan efter ett "lär dig springa 5 km"-program och springer nu 5 km på 35 min och 30 sek.
Promenar med hundarna ca 3-5km varje dag, ibland mindre, sällan mer.
Läser alla bloggar, tidningar, böcker och informationskällor om kost och träning jag kan komma över.

Detta vill jag kunna förbättra:

Bli mer noggrann med måltider, kostregistrering och regelbundenhet i matätandet.
Minska antalet ätardagar. De gör bara ont i magen!
Börja äta mer frukt och grönt igen och dricka massor av vatten!
Öka promenaderna succesivt
Lägga till ytterligare träning som gym, corepass, cykling mm

Mina mål för de 100 dagarna:

Minska 8,5kg

Vikten är fortfarande mitt största problem. Min målvikt har jag satt som 64 kg vilket är en vikt jag inte varit i närheten av sedan åk 9! Så 22,8 kg kvar till målvikten och de första 8,5 kilona av dem försvinner de här hundra dagarna. Yeay! I slutet av juli kan jag då potentiellt rusa runt i badräkt på stranden med endast 78 kg på min kropp. Wuhu!

Klara springa 1 mil
Nu kan jag springa nästan 5 km i ett svem (går fortfarande 6 minuter) och detta har jag tränat upp på endast 10 löprundor. 1 mil till den 17 juli känns fullt överkomligt!

Godisstopp
Undvika godis i största möjliga mån utan att jag börjar gråta vilket bara motverkar syftet med att bli gladare och hälsosammare. Det är verkligen inte bra att föbjuda någonting i sin kost för om man har saker man älskar så skadar man bara sig själv om man börjar totalförbjuda (nu talar vi barntillåtna "missbruk" och inget annat!). Men jag är ingen godisdyrkare så detta ska nog också gå bra.

Jag gör allt detta av en enda anledning: Jag vill att mitt yttre och min hälsa ska spegla den otroligt lyckliga människa som bor där innanför.


Även om den här "tävligen" är kul eftersom jag hoppas att man ska kunna få mycket utbyte av andra deltagare och framför allt från de tuffa brudarna som håller i den, så är detta i slut ändan någonting jag gör för att förändra mig själv, min tanke och min kropp för resten av livet. (Känner hur jag får en vindpust i ryggen av alla smöriga amerikanska förändrings- och ömklighetsprogram och sparkar mig själv lite i rumpan för att jag blir så mjäkig... but its truuuu)


Save Yourself, I am.Före/Efter Kapitel 1

Efter en hel massa trixande har jag äntligen fixat ihop något som i alla fall kan liknas vid en Before/After-bild. Tyvärr har jag, precis som så många, andra tagit första bilden först när jag märkt att någonting börjat hända i kroppen och de första kilona redan trillat av (4,8 kg närmare bestämt). Om ni vill se hur jag såg ut innan kolla här.Jag vet att kameran luras men ser jag inte längre ut???

Vet inte vad jag är mest stolt över: mina minus 9kg eller att jag kan fixa bilden ovan i photoshop genom trial and error-metoden?

I morgon (eller egentligen idag fast eftersom det just nu bara är Boyfriend som ligger och snarkar i sängen så är den här dagen inte avslutad ännu. Basta!) börjar kapitel 2. Wuhuhuhu!

Mina första 100 i siffror

Om vi då skulle ta och titta på de senaste 100 dagarna (typ) och se vad vi egentligen har åstadkommit?


Jag är personligen extremt  nöjd!

Men bättre kan det bli!!!

I morgon börjar nästa hundra men först ska jag lägga upp lnågon trevlig "before and after" bild till allmän beskådning. Kruxet är att Boyfriends dator inte låter mig lägga upp bilder från kameran på samma enkla sätt som man gör med en riktig dator utan har säkert någon vajsingknapp som man ska trycka på för att få igång kopplingen.

Jag blir bara så trött! Bah!

Lovin lovin!

Om en timme och fyrtio minuter är det dags för veckans vägning... sen hem och fixa till "Mina första 100 dagar"s-statistik. Behöver bara ha gått ner 0,4 kg den här veckan för att få min nästa stjärna!


Om ni lättare vill kunna följa alla era favorit bloggar/bloggare så skaffa ett konto på Bloglovin. För mig är det mycket lättare än att lägga till en RSS feed i datorn för eftersom jag så ofta hoppar från dator till dator (plus att min dator hemma bara är allmänt jobbig... och pytteliten!).


Följ min blogg med bloglovin bloglovin

Tungt!

Tunga, tunga, tunga ben!!!


Första 3 km på löprundan känns benen som om de ska gå av, underlaget är för hårt och fotlederna värker... därefter känns det knappt någonting.

Hur märkligt som helst!


Just inkommen från en 5 km runda runt St Hans Backar (dock inte I backarna kan jag påpeka... alldeles för blött!)och tog mig runt på 36 min och 20 sek. Något högre tid än förra gången men intervall-appen strulade så jag skyller på det! Så bra att ha något att skylla på. Nästa runda blir på lördag. Mums mums.


Nu ska jag laga firar-middag till Boyfriend som fått heltidstjänst fram till september. So proud (and planing all the stuff he's gonna have to buy me now!)!

 

Save Yourself!

I am!


Bilder!
Sista dagen innan veckans invägning. Lagade toppengod mat i går kväll från ViktVäktarnas nya receptbok "Familjens Lätta Rätter". Thaistekt färs med ris. Mums! Ökade upp tempot på promenaden idag och hundarna var snälla nog att hänga med och inte lukta på precis vart enda grässtrå.

Eftersom jag i övrigt inte har något spännande att berätta idag tänkte jag bjuda på några få bilder :-D

Ibland kan man lyckas få till ordetligt med mystid i sängen om matte inte är uppmärksam!


Coola mannen!

Omtalade tävlingen!

 

För mer information kolla in Robines blogg Värsta Feta Bloggen!

Mina första 100 - Prat


Idag var jag inne på Robines blogg som jag förövrigt nog tittar in på 2-3 gånger om dagen (titta in där, hon e grymme!!) och hon har satt upp, för sig själv, en 100-dagars utmaning. Nu har honäven, tillsammans med en annan galen bloggare (Lina - No Excuses) utmanat andra i en tävling. Jag tänker vara med! Kolla in tävlingen här.

Fun fact: Det är 95 dagar sedan året 2011 omfamnade oss vilket betyder att jag är ungefär 95 dagar inne på min hälsoresa vilket i sin tur betyder att på söndag är jag i slutet av mina första 100 dagar... utan att jag ens visste det! Spladish!

Så nästa 100-dagar kan börja på måndag men tävlingen börjar på fredag så det får bli startskottet!
Sammanträffande? I think not!

På torsdag lägger jag upp mina första 100 (läs 97) i siffror!

Så vad kan jag förändra på 100 dagar? Lite funderingar...

Minska antalet ätarkvällar då chips och glass (och kanske ibland en godisbit) smyger sig in i kostprogrammet
Sällan jag har något direkt godissug så bort med godiset i 100 dagar
Öka promenadernas längd succesivt
Mål: Kunna springa 1 mil
Mål: Vara bekväm med att visa mig på en strand eller vid en pool med måååånga människor
Mål: Minska 8,5 kg (ca 0,6 kg veckan)

Någon som har några brighta förslag??? Please!!!

Irriterande!

Ibland kan det kännas tufft att redan ha gått ner lite mer än 8 kg och ändå nästan ha 3/4 kvar av totalt önskad viktnedgång kvar att sätta tänderna till. Vid sådana tillfällen vänder jag mig lätt till chips, glass och i sista hand godis. Detta har jag speciellt märkt av de senaste två veckorna. Jag har på något sätt tappat greppet nu när kroppen börjat förändras, allt känns lite fastare... och det borde egentligen motivera mig ännu mer eller hur? Men icke. Märkligt.

Jag har två stora fallgropar och om dssa finns i affären när mitt humör är minsta lilla nere så hamnar de i korgen.


Låt mig presentera mina fiender:


By the way: Hur svårt kan det vara att ha ett typsnitt som passar både för Mac och för Windows OCH är snirkligt och vackert? Seriöst???

Hur får man träningsvärk där???

Hur får man träningsvärk i rumpan och mellan skulderbladen av att vara ute och springa? Jag stretchar benen ordentligt efter varje runda men att man skulle behöva stretch andra delar av kroppen visste jag inte.

Idag blev det 5 km igen och den här gången på tiden 35 minuter och 30 sekunder. Mums för mig. Jag är sugen på att springa ut i morgon igen med men 1. jag har alldeles för lite tid i morgon och 2. det är dumt att öka på för fort. Max varannan dag fram till Vår Ruset. Därefter får jag se om benen klarar att öka på lite mer.

Just nu har jag släppt all annan träning och det blir bara promenader så ofta jag orkar förutom löpträningen. Men jag tror att viss träning faktiskt hade kunnat hjälpa mig i springandet så jag antar att jag får kolla på det någon dag. Men på måndag får jag hem min fina cykel igen efter att ha varit hemifrån tre kvarts år. Stackars, lilla cykeln...

RSS 2.0