Frozen

Varför fryser jag hela tiden numera? Jag har svaret… i alla fall en del av svaret.

I teorin borde man gå ner hur mycket som helst om man bara drar ner på antalet kalorier man äter. Vips. Varför gör man då inte det? 

När  man äter mer mat så ökar kroppen förbränningen av energin man får i sig.  En biprodukt av förbränningen är just VÄRME. När man då är duktig och drar ner på kaloriintaget (till en fortfarande hälsosam nivå!) blir kroppen lite orolig och tänker: Crap nu är vi illa ute… bäst att inte förbränna så mycket ifall vi just nu är fast någonstans där vi inte får tag i mat. Förbränningen minskar därmed. Tada: Mindre förbränning – Mindre värme. 


Case closed!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0