Love yourself!

Innan ni läser vidare här kolla in bästa inlägget ever: Felicia 007 - med rätt att älska sin kropp!

Sådana här inlägg går bara att älska!

Det får en att tänka till och uppskatta hur långt man redan har kommit. Själv har jag min älskling här hemma som peppar mig hela tiden och som konstant berättar för mig hur fantastisk jag är, hur het jag är, hur duktig jag är osv.

Det är en otrolig välsignelse att ha det och det hjälper verkligen. Men det är klart att jag måste själv lära mig se allt detta själv också men jag tycker att jag blir bättre och bättre. Vi har ingen helfigurspelgel hemma men så fort jag kommer någonstans stannar jag ofrivilligt till och kollar förundrat över min kropp-i-förändring. Har blivit en sådan där ego-människa som inte kan låta bli att titta sig själv i spegeln och det är ju en härlig förändring från att aldrig vilja titta mig själv i spegeln. Wuhu.

Senaste negativa tanken jag hade var att jag blev lite depp i omklädningsrummet här om dagen för att jag hittade supersnygga shorts på MQ som passade toppen bra. Men när jag tittade... och tittade... och tittade på mina lår blev de helt plötsligt enorma. Och det blev inga shorts. “Attans att mina lår inte har förändrats alls...” tänkte jag (not true!). Men sen insåg jag att “Jepp, jag har gått ner 15+ kg men jag har fortfarande knappt 20 kg kvar!” Jag går ner jämnt över hela kroppen vilket gör att resultaten inte syns jätte snabbt men det syns över allt!

Så väl hemma tog jag en ordentlig titt igen och insåg hur sjukt snygga mina ben blir... och hur fantastiska de kommer bli när jag sprungit i några månader till. Yeay!

Mina 3 favoritsaker med min kropp:

Mina ögon - De tindrar så vackert...
Mina handleder - Hur stor jag än är så håller de sig alltid någelunda smäckra och nu är de vackrare än någonsin
Mina boobs - No comments ;-)

Spread the word - Vilka är dina 3 favorit saker med din kropp???Mina tindrande ögon...


Jag har sprungit 1 mil!!!

Engligt mitt löparschema skulle jag har sprungit 7 km under mitt senaste pass. Nästa “långdistans”-pass (med mina mått mätt nu people!) skulle sen vara 8 km följt av milen. Sen sprang jag liiiite vilse ute i Lund och när jag väl hittade rätt hade jag redan sprungit 7,5 km. Benen kändes toppen, löpningen bara flöt på så varför inte bara fortsätta springa? Så det gjorde jag... tills jag hade sprungit en hel freaking mil.

Underbart!!! Min första löprunda sprang jag 15 mars i år och då klarade jag knappt att springa 2 minuter. Nu springer jag en hel mil på 1 timme och 17 minuter... i ett svep. Två och en halv månad tog det. Galet!

Medeltempo på 07:45 så jag är inte någon fantastisk löpare precis men oj vad lite jag bryr mig om det. Jag sprang en mil. E N  M I L ! ! !

Nu blir det kort promenad med vovvsingarna och sen ett försök till backträning om gräset inte är alldeles för blött...

Ikväll blir det att säga byebye till L, D och Z som flyr landet för regnigare breddgrader. No fun!!! Men vi träffar dem i juli igen. Yeay!

S H E - No way 2011

Viktor hittade tävlingen St Hans Extreme igår och beklagade sig å mina vägnar att jag hade missat detta lopp. Jepp. Stackars mig!

Men jag har i alla fall varit inne idag och kollat bansträckningen (loppet gick igår bara så att ingen tror att jag faktiskt kommer springa det här loppet i år!) och ett varv borde jag i alla fall klara med den kondition/styrka jag har nu. Eller? Blir ju en bra och strukturerad bana att använda till backträning!

140m stigning. Inte att leka med!

Idag: Sömn, 7-8 km och fredagskul... sen mer sömn. Yeay.Vecka 7 (20-21): Resultat och träning

VECKANS RESULTAT


Hur kan det redan ha gått en hel vecka sedan förra veckans resultat? Jag skyller på hundutställningen som “stal” tre dagar bara så där.


Minus 0,9 kg den här veckan. Hiskeligt nöjd med den siffran kan jag tala om. Jag fick dessutom en “belöning” för min minskning den här veckan: tre illgröna, tunna löparstrumpor! Love them! Tack snälla!!!


Nuvarande vikt: 83,7 kg

Förändring sen start 100-dagar: - 3,1 kg

Total viktnedgång sen 100901: - 15,3 kg


VECKANS TRÄNING


Löpningen


T Ä V L I N G - Blodomloppet 2011


5,7 km (37,17 min) - Plac. 757


Övrig träning


Kan man räkna in tre dagars bärande och knatande på Hässleholmsgården? Tydligen så tyckte i alla fall min kropp det för trots att det slank ner både en och två påsar med mjölkchokladsplashade-bilar under helgen så blev resultatet på vågen idag toppen härligt. Nu gäller det att hålla igång en vecka till! (Och en till... och en till.) Ett steg i taget.


Så inte överdrivet bra med träning den här veckan men det var ju planerat så. Jag har nu lagt in en beställning på 7-8 km långsam distansrunda i morgon och en intervallträning på söndag. Min hjärna håller för tillfället på att behandla ordern...


Dagens BTW: Hur kan ett par löparstrumpor kosta 99 kr? Ett enda par? Inte logiskt alls.

Så helt underbart!!!

Gladast i Lund idag är nog:


J A G


Kolla in varför här!Hässleholm Internationella - 2011

Glömt att nämna att fredag, lördag och söndag förra veckan var dagarna fulla m
ed härligt arbete för NSSK - Nordskånska Kennelklubben.

Jag hade absolut ingen aning om att hur mycket arbete som ligger bakom en ut
ställning och det är främst för attman inte ens funderat över det tidigare. Så otroligt nonchalant gjort kan jag tycka nu men ibland antar jag att man bara inte förstår bättre. Men nu har man mycket mer förståelse för att allting kanske inte alltid blir perfekt. Är så imponerad av alla dessa människor som jobbar tillsammans för att ordna en sådan tillställning och är otroligt glad över att kunna vara en liten del i det stora hela!

Viktor följde med på fredagen och hjälpte till en del. Fast vi fick lite klagmål om att vi betedde oss lite för “nykära” och att det verkade som om vi varit tillsammans en vecka och inte snart ett år.

Förlåt oss så mycket då! :-D


Nu blir det utställnings-fritt i nästan två månader men i juli så drar det igång igen. Hoppas att både Dean och Clark har hunnit få fin päls tills dess!!!

BIS-finalen vanns av en helt underbar Australian Shepherd (DK UCH DK V-10 FI V-10 Thornapple Mercury All Jacked Up) som utmärkte sig direkt när han sprang in i stora ringen.

Dagens BTW: 9 av 10 hundar i BIS-finalen var hanhundar. Intressant...Blodomloppet 2011

Inför mitt livs andra lopp kändes ditten och datten inte alls bra kan jag tala om.

Jag åt inte rätt alls, var trött (som så ofta :-( ), försenad, vädret var halvdant, vi hittade ingen parkering, hittade inte var jag skulle hämta ut min nummerlapp... bla bla bla. Sånt är livet!

Allt kom i alla fall på plats tillslut och loppet kom igång. Trångt som attsingen var det. Under vissa delar av loppet kunde man inte annat än att promenera för det var en ren omöjlighet att slinka förbi i de små passagerna. De två första km var värst sedan släppte klungan lite. Då släppte även plågorna i kroppen allmänt som brukar komma i början av varje träningspass. Det gäller bara att intala sig själv att det blir bättre om man bara håller ut.

Trots att loppet annonserades ut som “5 km” så var det enligt min gps 5,71 km så någon jämförelse rakt av kan inte göras. Men de första 5 km sprang jag på 33 minuter och 4 sekunder så det är jag absolut nöjd med. Hela 4 minuter snabbare än vad jag sprang vårruset på! den totala tiden för loppet blev 37 min och 16 sek.

Fick en “ny” maxpuls: 190 slag/minut vilket nog hade mycket att göra med att jag inte hade en av mina bästa dagar fysiskt men att jag ändå pressade mig till max hela vägen ut. Även om det var hemskt den sista kilometern så var det verkligen värt det i efterhand.

Fast det blir nog inget mer “Blodomlopp” för mig. Alldeles för många, trånga passager och total avsaknad av information vid starten. Men det finns många andra lopp att satsa på istället!

Nu framöver blir det Malmömilen den 18 juni. Isch. Har fortfarande 4 kilometer kvar tills jag är där men jag har också mer än 3 veckor på mig (med ett superbra träningsschema som jag har komponerat ihop) innan jag måste stå där vid startlinjen inför milen.
Röd som en tomat men grymt nöjd med mig själv!


Vecka 6 (19-20): Resultat och Träning

VECKANS RESULTAT

Vägning. Trallallalalala. Vägning.

Minus 0,3 kg den här veckan. Ligger fortfarande efter i min plan men jag går ner i alla fall så wuhu för mig. “Yeah yeah, wow wow... jag är så... yeah yeah, wow wow”

Nuvarande vikt: 84,6 kg
Förändring sen start 100-dagar: - 2,2 kg
Total viktnedgång sen 100901: - 14,4 kg

VECKANS TRÄNING

Löpningen

Löppass 1  6 km (45,36 min) Distansträning
Löppass 2  5 km (32,53 min) Hastighetsträning
Löppass 3  4 km (28,25 min) Intervallträning

Första passet var helt underbart. Det var en sådan känsla när varje steg var personbästa. Sen slogs kroppen ut och jag fick sova, sova ochjag blev lite depp över att inte kunna springa något. Sen igår vaknade jag och mådde strålande igen. Igår sprang jag ett snabbt pass på 5 km och idag intervalltränade jag för första gången. Uppvärmning på 9,20 min, intervaller 1 minut spring X 1 minut jogg och tre minuters nervarvnings jogg. Älskar att vara ute och springa. Fick en ny nådd maxpuls under träningen: 186 bpm. Sprang som fortast 4.0 min/km. Coolt!

Cykling

Cykling-pass 1 7,2 km (25 min)
Cykling-pass 2 8 km (29 min)

Inte mycket att säga mer än att jag ökar på saaaakta. Får se om jag har någon tid att cykla nästa vecka. Blir mest tid spenderad i Lund och där har jag ingen cykel. Buhu!

Bra vecka men nästa vecka kommer bli bästa veckan ever!!!


Bild: Intervallerna i grafer. I like!
Nytt Bästa Wuhu!

Senaste Nytt! 5 km på 32 minuter och 50 sekunder Senaste Nytt!


Detta är en förbättring med 4 minuter och 3 sekunder och jag har aldrig varit så slut i hela mitt liv... nästan. Fram tills om ca 2 timmar för nästa pass blir intervalllöpning: 1 minut sprint + 1 minut jogg X 8. Någonting säger mig att jag kommer vara aningen trött efter det passet också...

Sen blir det 3 dagars vila från träningen för det är dags för första Hässleholmsutställningen då jag sitter med i styrelsen för Nordskånska Kennelklubben = hårt arbete i tre dagar. Men det ska bli väldigt spännande!

Och nästa vecka blir kul för på tisdag ska jag springa Blodomloppet i Malmö, 5 km. Får se om jag kan slå min senaste “tävlings tid” på 37 minuter. Dock är loppet 5,6 km vilket jag tycker är lite irriterande. 5K lopp ska väl vara 5 kilometer. Hmm. Så med en liten enkel omräkning så behöver jag få en tid bättre än 41 minuter på det här loppet för att hålla en högre medelhastighet än förra loppet. Vi får la se :-D

10 tips för att "trolla bort" några kilon... typ.

Satt och läste senaste numret av Runner’s World (nr. Maj 2011) och fann en artikel på 39 “lätta” tips och jag tänkte dela med mig av de tips som jag främst tog till mig.Tidningen finns i affärerna nu och den är som vanligt helt värd pengarna (speciellt denna månad då den säljs till ett lägre pris!)

Tipsen handlar om hur man kan komplettera löpträningen med några enkla kostförändringar för att “trolla bort” några kilon.

Max tre timmar mellan målen - Lagom för att hålla blodsockret och ämnesömsättningen på en jämn nivå

Drick grönt te - Innehåller ett ämne som tillsammans med koffein ökar kroppens förmåga att omvndla fett till energi. (Drick med måtta för tydligen kan för mycket grönt te ge leverskador. Det är ovanligt men kan förekomma om man dricker mer än 4 koppar om dagen. Närmaste fall att detta har hänt är dock i Danmark och inte i Sverige)
0 ProP

Drick morotsjuice - Innehåller fibrer och nöringsämnen som sätter fart på ämnesomsättningen.
2 dl = 2 ProP

Drick grapfrukt juice istället för apelsinjuice - Innehåller insulinsänkande enzymer
Färskpressad juice 0 Prop (rimliga mängder!)
Övrig juice 2 dl = 2 ProP

Ät chili con carne en gång i veckan - Ett enzym i bönorna får kroppen att välja fett framför kolhydrater för att frigöra energi, köttfärsen kickar igång ämnesomsättningen och chilikryddans ämne capsaim höjer ämnesomsättningen dvs ökar kroppens förmåga att förbränna fett.
Måste lete upp ett VV-recept på chili con carne nu känner jag... eller kanske omvandla Tess supergoda recept till ett mer VV-vänligt recept.

Ät ägg till frukost - Mycket protein och få kalorier. Att äta ett ägg vid frukost håller dig mätt under en längre tid än om du endast t ex äter en frukost med gröt eller müsli.
1 ägg = 2  ProP
2 äggvitor = 1 ProP

Använd purjolök - Hjälper till att omsätta kolhydrater till energi. Innehåller även fiibrer som håller hungern stången och kalcium som motverkar lagring av fett.
0 ProP

Ät fiberrika och stärkelsefattiga kolhydrater - Quinoa, korn och havregryn håller det fettbildande inslulinet stabilt och detta hjälper att hålla plötsliga hungerattacker borta.
DuoVal protion = 7 ProP

Ät ett äpple (och drick ett glas vatten ) - Ca 15-30 minuter före en måltid för att minska kalloriintaget vid måltiden.
0 ProP

Grantäpplekärnor - Kärnornas olja minskar kroppens förmåga att lagra fett och vid sötsug är de toppen att ta till för det är söta, underbara och perfekta för oss VV eftersom de är gratis.
0 ProP (Än en gång i rimliga mängder. Även om frukt har 0 ProP värde innehåller de fortfarande kalorier!)

Hoppas någon fick något tips de inte fått förut! Och än en gång: Köp tidingen för att få fler tips!!! Love it!


Sweet chili wok med kassler - Recept

När jag började på Vikt Väktarna fick jag äta 34 ProPoints om dagen. Nu är det första veckan när jag bara får äta 29 ProP och hjälp vad det märks. Idag hade jag bara 5,5 ProP kvar till kvällsmaten och trots att jag ätit under dagen så var jag hungrig redan klockan fyra. What to do?

Sweetchiliwok med Kassler

90 gr kassler med fettet bortskuret 2,5 ProP
1 msk sweet chili sås (Ica) 1 ProP
1 tsk rapsolja 1 ProP
200 g svamp grovt skuren 0 ProP
250 g wokgrönsaker 0 ProP
1 paprika skivad i 1x1 cm bitar 0 ProP

Stek svamp och wokgrönsaler i oljan. Tillsätt kasslern. När allt är varmt lägg till paprika och sweet chili såsen efterhand och låt puttra ihop. Krydda med salt, peppar och chilipeppar (för lite hetta) under tillagningen.

Enkelt, lätt (och lätt) och relativt snabbt. Bra att ta till när man har få med ProPoints kvar.

Inspirerande vänner

Jag har många härliga och inspirerande vänner. Igår avslutade jag dagen tillsammans med två av dessa underbara brudar. Trots att gruset samlades på hög i mina ögon (bildligt talat nu vänner) lyckades jag hålla mig uppe över min vanliga nu-är-jag-så-trött-att-jag-somnar-på-stället-tid. Yeay! Det blev eurovision, hemlighets-avslöjanden och träningsbabbel.

Sara är grym och cyklar pass på 4-5 mil hit och dit och är precis som jag på väg mot att kunna springa milen. (Grymma vi är!)
Hilda finns det nog inte tillräckligt med ord för att beskriva hur fantastisk hon är (på många sätt ;-) ). Framför allt är hon en av mina absolut största inspirationskällor: Gjort “En Svensk Klassiker”, sprungit halvmaror, cyklat ca 1000000 mil minst... insano men så duktig!

En av de största förädningarna jag ser hos mig själv sen jag i början av det här året är hur mina bortförklaringar när det det gäller kost och träning inte längre är så intensiva och fekventa. Av väldigt uppenbara skäl! Är det konstigt att det känns helt ok att ge sig ut på en långpromenad nu när jag är 15 kg lättare än vad det var för ett halvår sedan? Och är det kostigt att jag inte längre känner att “folk som tränar är korkade det är ju bara plågsamt” när jag har fått hjälp med mina hälsohinder som stoppat mig i alla år utan att jag har haft en aning om det?

V E R K L I G E N  I N T E!

Det är roligt att inse att de två stora resorna jag gjorde förra året till Frankrike och Grekland hade kunnat se väldigt annorlunda ut Rebecca-klago-mässigt om jag åkt dit i år!

Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle avra på god väg att kunna springa en mil, bry mig om min mat och att jag skulle komma att älska att diskutera löpning hade jag anmält dem för omedelbart intag på närmaste psyk-mottagning!

B U T  I  L O V E I T!


Dagens BTW: Klarade 6 km i fredags. Gick ut lugnt med ett tempo på 8,20 ca de första 3 km. Sen tröttnad kroppen på att köra så långsamt så jag märkte att jag omedvetet gått ner till 7,30 4e och 5e kilometern. När jag påbörjade sista km hade jag fortfrande massor av energi kvar och det var underbart att bara rusa på i ett tempo på 6,3 hela sista km. Lifes good!

Ikväll blir det min första intervallträning enligt programmet. Spännande, nervöst och skräckinjagande! Go go go!!!
Mrs Saade

Så skönt det ska bli att kunna sova ut ordentligt i morgon när jag inte har några måsten...”

Yeah right. Vaknade halv åtta och kunde inte somna om. Punkt. Detta trots att jag har gått med grus i ögonen konstant i tre dagar för att jag inte kan sova ordentligt. Hoppas verkligen att detta bara är en övergående liten period för jag måste ha min sömn!

Idag ska vi iväg på Tingeling(eller Telleling som det också tydligen heter)kalas och fira min söta väns söta yngsta dotter. Presentpåsen är laddad med halsband, armband, diadem, Tingeling-kronor och en rosa boa. Fast bästa presenten fick hon nog igår när hennes framtida man Erik Saade gick och blev trea (undrar hur det hade gått om han bara hade kunnat sjunga liiiite bättre).

Klart slut.


Vecka 5: Resultat

VECKANS VIKT: 84,9 kg
FÖRÄNDRING VECKA 5 (v 18-19): - 0,7 kg
FÖRÄNDRING SEN 100901: -14,1 kg
FÖRÄNDRING SEN START 100-dagar: - 1,9 kg :-(

Ligger lite efter i min planering men whatever... en förändring som ska vara för resten av livet kan gott ta några veckor extra!

Jag ska inte sticka under stolen med att jag inte varit duktig de senaste tre veckorna.
Jag har undvikit datorn för att inte behöva få dåligt samvete över att jag inte håller koll på mig själv.
Jag har tränat dåligt.
Jag har inte registrerat min kost.
Jag fallit tillbaks till mitt gamla superlata, bekväma tempo.

Sen bara poff! Som genom ett trollslag så var motivationen bara tillbaks. Jag har ingen aning om vad det egentligen var som fick tillbaks min hjärna i rätt riktning men vad det än var så T H A N K  Y O U!!!

Nu känns allt underbart igen! Heja heja!!! Jag har mängder av tidningar med inspiration och ett USB-minne laddat med Biggest Loser säsing 11 och något annat vikt-inspirations-serie-tjohejsan. Yeay!


En liten grön-is!

DAGENS (absolut!!!) BÄSTA: Piggelin-glass → 1 (endaste, pytteliten, mini) ProPoints!!!


! ! ! Score ! ! !


Trassel ve och fasa

Usch och ve och fasa blä och pust - Hatar att gå upp tidigt på morgonen (och ja, för mig är tidigt klockan sju även om jag vet att det är lyx för många).


Trissel trassel usch och ve och fasa - Mitt hår är supper frizzigt i topparna och mår inte alls bra. Vilken himla tur att jag ska klippa mig i dag då.


Väg och våg och usch och ve och fasa - Har ju haft en lite kost-dip i några veckor nu men tog tag i saken i måndags och sedan dess har det fungerat bra. Kanske inte syns på vågen idag men nästa vecka IT WILL SHOW!


DAGENS BTW: Hittade en artikel på fitnessguru.se där man genom en (väldigt förenklad formel) kunde räkna ut sitt energibehov för viktminskning. Min landade på 2137 kcal/dag. Det är vad jag trodde att jag skulle äta när jag INTE vill gå ner i vikt. Men som sagt... mycket förenklat och bla bla bla... Siffror är ändå alltid kul även om det egentligen inte spelar någon roll för en (blivande liten) viktväktare som jag!


Vecka 5 (18-19): Träning

Vägning idag. Dagen innan och dagen för vägning är alltid lite speciella. Man funderar extra mycket på allt man stoppar i sig och över hur man har skött sig i veckan som gått. Den här vecka känner jag att jag lyckats ta mig tillbaks till den där motiverade platsen där allt flyter på så bra. Otroligt vilken effekt känslan av att känna sig inspirerad och såklart motiverad har. Allt blir så mycket lättare.


VECKANS TRÄNING:


2 löppass á 5 km (36,37 min resp 37,11 min)

3 cykel pass á 18,8 mil, 0,5 mil och 0,6 mil.

Promenader på totalt 1 mil ( ← inte bra alls men ibland blir det så antar jag)


Löpningen: Det är en helt fantastisk känsla att kunna springa 5 km nu utan att stanna. Första gången jag gav mig ut och sprang var den 15 mars och efter att då endast ha kunnat springa i 2 minuter innan jag var tvungen att stanna springer jag nu i runt 37 minuter non-stop. 10 st löprundor tog det mig att nå dit under 1,5 månad.


Nu har jag gjort upp ett program för att kunna springa milen och jag tror att det kommer bli en betydlgt svårare utmaning. Det är även ett av mina mål för mina 100-dagar så det är bara att arbeta på. 18 juni är det dags för Malmö Milen så tills dess har jag att göra.


Idag ska jag försöka mig på att springa 6 kilometer!!! Scary!


Cyklingen: Jag hämtade äntligen hem min cykel för någon vecka sedan efter att den bott hos en kompis i nästan ett år. Dum nog så gav jag mig ut på en 1,8 mils tur första dagen vilket gav sådana hemska smärtupplevelser att jag aldrig ville cykla igen. Men älsklingen min övertalade mig om att det bara är att vänja rumpan så ska det säkert gå vägen. Så jag börjar med att öka upp en kilometer per pass, 3-4 pass i veckan, så får vi se vart det leder!


Allt som allt så känner jag mig nöjd med hur den här veckan har gått. Jag börjar komma ikapp mig själv i hjärnan igen och komma igenom den där väggen som bara stod där och hånade mig. Bye bye tvivel och berg, nu går det utför!!!


Att dra eller inte dra...

Ja det har varit otroligt tränings, kost, renlevnads och motivations-pratande i bloggen på sistone. Det händer faktiskt andra saker i mitt liv också kan jag berätta även om det verkar som om jag bara tränar, äter och pluggar.

Btw för er söta som följer min lilla blogg så har ni säkert märkt att ibland kommer det massor av inlägg och ibland kommer det knappt några. Detta har mest av allt att göra med hur myckt jag har att göra i skolan. Skolan (och hundarna och älsklingen) måste alltid komma först. Där efter läggs tiden till träninge som måste göras för att få bukt med min hälsa. När tiden sen därefter räcker till så skriver jag så mycket bloggisar som det bara går... så ha tålamod med att det ibland är lite tyst ;-)

I söndags träffade jag en massa andra Siberian Husky ägare på en träff ihop dragen av fina Anna (Wuhu!). Det blev bus, drag, bad och tipsrunda i helt fantasitiskt väder!

Tyvärr blev lekstunden (vilken är den största anledningen till varför i alla fall jag åker till en sådan träff) väldigt kort och sedan blev det lite delat läger mellan vi-älskar-att-dra-med-våra-huskys-folk och vi-tycker-om-att-göra-helt-andra-saker-med-våra-huskys-som-är-precis-lika-viktiga-folk, men trots det blev det en trevlig träff.

Jag testade att köra kickbike igen med Clark och bekräftade min tidigare uppfattning om att det inte alls är något för mig. Att sitta på en cykel och ha en hund framför som drar för glatta livet tycker jag mycket men jag förstår inte varför jag ska “måsta” ge upp den tryggheten jag har på cykeln för att stå på en två eller tre hjuling. Nej, nej sådant kan andra roa sig med. (Men om någon känner för att använda mina hundar i drag är det bara att hojta till ;-) för de är betydligt modigare än matte. ) När jag fått upp kondisen lite mer och hösten kommer igen alt. lite svalare sommardagar så är planen att ta med en av vovvara ut på joggingrundorna ibland, något jag är övertygad om att i alla fall Dean kommer all älska!!! han fick dessutom bra betyg av Sara som drog med honom framför trehjulingen i söndags (Tack!) att han har ett himla fint steg. Min lille gosse.

Siberian Huskys som inte drar i fyrspann året om lever fullgoda liv de med... Faktiskt!

Sen vill jag bara lägga till: OM du har en aggresiv hund så släpp INTE in den “på prov” i en hundrastgård bland en massa andra hundar. Hur dum får man vara???


Yeay wuhu för mig!

Äntligen har jag kommit igång ordentligt med träningen igen. Yeay!


Efter Vår Ruset förra veckan så har jag sprungit 5 km 2 gånger på hemmaplan och klarat springa hela sträckan varje gång. Nu tycker jag inte att man ska se det som ett nederlag om man går delar av en jogging-runda för ibland kan det vara det bästa man kan göra för att klara en längre runda. När jag nu ska börja öka upp mina rundor tänker jag inte bli besviken om jag vill gå en minut här och där. Hell no! Men om jag springer ett lopp hade det såklart varit underbart att kunna springa hela sträckan.


Förra året lånade jag ut min cykel och har nu äntligen fått iväg mig själv att hämta hem den. Sen gjorde jag något jätte dumt. Jag gav mig, direkt, ut på en 1,8 mils runda. Ingen bra idé. Min rumpa gjorde så galet ont att jag nästan började gråta om jag behövde sätta mig ner. Så jag lät baken vila några dagar och nu har jag börjat arbeta upp en vana av att cykla istället. Så igår cyklade jag 5 km och idag 6 km och även om det forfarande gör ganska ont nu efteråt och under de första 5 minuterna på cykeln så är det inte alls lika illa nu som då.
Ser fram emot att kunna cykla rundor under sommaren med en härlig ljudbok i lurarna. När jag springer vill jag ha musik men när jag cyklar är det jätte mysigt att lyssna på en härlig bok. Just nu är det Viveca Stens I grunden utan skuld. Har lyssnat på de två första böckerna i serien tidigare och har nu två stycken kvar att njuta av. Wonderful!


Det bästa den senaste veckan: Min nya underbara träningsklocka inkl. pulsband. Yeay! Älskar att kunna se all statistik för min träning!!!4 Maj 2011

Idag blev det 5 km utan någon gång bit alls: Första gången någonsin förutom på Vår Ruset. Helt underbart.

Märklig sak dock är att jag sprang dagens tur på ungefär samma tid som jag sprang vår ruset i måndags och i dag var jag helt slut efter 5 km vilket jag då I N T E var i måndags kväll. Viktor skyller det hela på adrenalinkicken av att springa loppet tillsammans med alla andra grymma brudar som var där och det är säkert rätt och riktigt. Synd man inte kan ha den känslan alltid när man tränar då bara...


En promenad med hundarna blev det också på 4,6 km i solen och sedan drack de mycket och sov gott och länge.
Nu är det dags för kvällspromenaden och sedan sängen.


I morgon är det invägning på VV följt av sushi (på egen hand... snyft) och utplock av min nya och första pulsklocka (yeay!)!

Vår Ruset 2011

Vår Ruset igår (2 maj 2011) gav mig en helt fantastisk kick.

Två veckors sjukdom varvat med skador yill trots så kände jag mig på topp hela dagen igår. Jag har ingen galet bra koll på kost och vad som kan vara extra bra att äta innan ett lopp men jag laddade med pasta och vatten i alla fall för jag tänkte att det inte kunde bli fel i alla fall. Inte en enda gång har jag kunnat springa under de senaste två veckorna och det längsta jag någonsin sprungit innan jag startade igår utan att ha haft en liten gång-pause mellan var 2,5 km. Så jag trodde aldrig att jag skulle klara springa H E L A  L O P P E T! Men se DET gorde jag!!! På 37 minuter dessutom vilket jag är mycket nöjd med (vinnaren sprang på 15 minuter typ så där låg man i lä!).

Jag sprang 5 km i ett enda svep. Jag är grym.


Det allra bästa var att spurta upp mot mål och se underbare och fantastiske Viktor stå vid sidan och heja på för fullt. Best Boyfriend... EVER!

När jag väl gått i mål kändes det som om jag kunde ha sprungit minst 3 km till utan problem vilket bådar gott inför mitt nästa löpmål: 1 mil. Hiskeligt långt men kan man springa 5 km kan man springa 1 mil (eller hur var det nu Madde? ;-) )! Och kan man springa 1 mil kan man springa 2,1 mil. Och kan man springa 2,1 mil kan man... GO!

Oh... kanske dags för en pulsklocka nu?

Ps. Anmälde mig idag till ett nytt 5 kms lopp i Malmö den 24 maj: Blodomloppet! Yeay!RSS 2.0