Tex-Mex Gratäng - Recept
Ikväll kommer tre galna brudar på middag till Casa Ovin i Bjärnum. Huvudrätten blir ikväll:
Tex Mex Gratäng
4 portioner
14 PP/portion
400 g nötfärs 10% 15 ProP
2 dl Santa Maria Tex Mex Chunky Salsa 2 ProP
1 dl Majs 2 ProP
100g Arla Köket Mager riven ost 12% 6 ProP
50 g Tortilla Chips Salted (Santa Maria) 6,5 ProP
2 dl Mini Fraiche 4,5 ProP
1 msk rapsolja 4 ProP
250 ml Milda Mat Extra 4 ProP
8 lasagneplattor, fullkorn 8 ProP
1 förp. Taco Spice Mix 3 ProP
4 klyftor vitlök 0 ProP
1 chilifrukt 0 ProP
400 g champinjoner 0 ProP
1 gul lök 0 ProP
1000 g krossade tomater (t ex m chili el. vitlöks smak) 0 ProP
Ställ ugnen på 175 grader. Fräs hackad vitlök och chili snabbt i oljan. Lägg i och stek hackad svamp och lök i några minuter. Lägg sedan i färsen och krydda med kryddmixen. Lägg i majs, stek snabbt och ställ åt sidan. Blanda fraiche och milda mat i en skål. Blanda krossade tomater och tacosås i en annan skål. Sprid ut hälften av köttblandningen i botten av en gratängform. Lägg fyra lasagneplattor över. Häll över hälften av den vita såsen och en tredjedel av tomatsåsen och sprid ut. Lägg på resterande köttblandning och häll sedan över ytterligare en tredje del av tomatsåsen. Lägg på de sista fyra plattorna, vita såsen och tomatsåsen. Krossa tortillachipsen till mindre bitar och sprid ut över lasagnen och toppa tillslut med osten. Tillaga i ugnen 30-40 minuter i ugnen på 175 grader. Njut!
Alt 1: För att minska ProP antalet kan tortillachipsen uteslutas och pointsantalet blir då: - 2 PP/portion
Alt 2: Den magra osten kan bytas ut mot gratängost 24 %. Pointsantalet blir då: + 1 ProP/portion
Alt 3: För lite mer crunch använd 100 g krossade tortilla chips och lägg dem i lagret mellan plattorna: + 1 ProP/portion (Du tjänar några chips på att ta fler ;-) )
Ge lasagnen mer smak genom att krydda efter egen smak! Jag kryddade, som alltid, med citronpeppar. Mums!

Hej tjejen! Tack för receptet. Detta ska jag laga i veckan. Du är grym. Madde
Hej!
Skickar här en länk på ett recept på en otroligt matig och god soppa. En portion är pp3 med light fetaost blir det pp4 per portion. Kanon som lunch.
Här är receptet:
http://www.ica.se/Recept/tomatsoppa-med-ris-feta-och-basilika-713456/