Burlövs BK's hundutställning

Det var nära att det inte blev någon utställning igår, i alla fall inte för min och Marcos del. Kom hem kl tre natten innan och när jag vaknade kl nio var jag inte precis på humör. Men då Marco vaknade samtidigt som jag och vi ändå var uppe så fanns det ju ingen anledning till att inte åka iväg... så vi åkte.

Adam fick stanna hemma eftersom han tappat  halva bakbyxorna och ser ut som om han har blivit rakad... hmm... kanske Lasse gjort verklighet av att raka honom eftersom jag tjatar om en naken hund?

Jag hade räknat med att vi skulle få gå in i ringen kl elva men det blev inget intåg förän kl tolv. Domaren dömde ungefär 12 hundar i timmen. Inte direkt i det snabbaste laget! Men in kom vi tillslut och domaren blev kär i lille Marco. Fick en fantastisk kritik och det tog inte läng tid innan vi gavs två rosetter: BIR-valp rosett och HP-rosett.

Så blev det till att vänta. Skrämmade nog stod det i programmet att finalerna skulle börja en timme efter att bedömningen i ringarna var över + att gruppfinalerna skulle dömmas före Best In Show valp. Tack och lov satte finalerna igång strax efter att ras-bedömningarna var klara, men upplägget var fortfarande det samma så det blev en lång väntan. Detta tyckte Marco var ofantligt tråkigt!

Men in i stora ringen kom vi tillslut och domaren från ras-ringen dömde tillsammans med en annan domare (John-John Johnsson). Marco slutade som BIS 4:a. Han är så duktig min lille pojke. Han hade ingen lust att springa inne i stora ringen, eller ja, i alla fall inte åt det håll dit jag sprang, och domaren sa att han tappade mycket på det. Till nästra utställning blir det  till att köpa ett halvstryp-utställnings-koppen istället. Får se om man kanske kan slippa sår i händerna då.

Allt som allt var det verkligen en toppen dag!!!

En underbar hundhelg

Tack alla underbara och fantastiska människor som har hört av sig och stöttat mig igenom en svår period. Nu ska vi inte tänka mer på det utan istället prata om något roligt. Som till exempel den otroligt roliga helgen som varit!

Torsdag 17 Maj:

Jag/Marco och Bella/Malee var och ställde på Landskrona Brukshundsklubbs inofficiella utställning. Det blev en riktigt lyckad dag! Överraskande lyckad faktiskt. För Bella och Malee var detta första utställningen någonsin och för Marco var den andra. Bella, som aldrig varit på en utställning tidigare, överlät ansvaret för Malee i ringen till mig och det gick väl så där. Allt hon ville göra var att springa ut till matte som stod utanför ringen. Men domaren blev mycket förtjust i Malee och hon blev BIR m HP. Sedan var det Marcos tur och han skötte sig mycket bra i ringen. Sara, Adams bror Falcos matte, var ringsekreterare i samma ring som Marco ställdes. Kul! Marco blev i alla fall BIR-valp m HP så det blev till att vänta kvar för båda hundarnas räkning.
Först in i stora ringen var Marco som blev BIS 2:a  (Valp 4-6 månader). Vilken fantastisk kille han är, den där lille Marco! Sedan var det dags för Malee att springa in i Stora Ringen, den här gången tillsammans med matte Bella (som var guda nervös innan!). Men det hade hon inte behövt för Malee skötte sig mycket bättre med henne och de slutade som BIG 1:a och vi fick därför stanna kavr ännu längre och invänta BIS finalen. Efter ytterligare 20 minuter fick Bella och Malee springa in i ringen igen och de slutade nu som BIS 8:a. Inte dåligt för att ha varit bådas första utställning.
Tack Bella och Malee för en mycket rolig dag!

Fredag 18 Maj:

Denna dag bar det av till Nordskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Hässleholm. Bella hängde med upp eftersom jag skulle ha med mig både Marco och Adam, och dessutom ville hon se dalmatinerna ställas ut. Som vanligt var Adam och jag först in i ringen, men som vanligt så försvann nervositeten så fort jag gick över "ring-gränsen". Och det gick verkligen bra för Adam, han fick JUNKL 1:a och blev JUNKK 2:a med HedersPris. Min duktige kille. Synd att Lasse inte kunde varit där och sett honom lyckas så bra! Marco var som nämnt också med och hand fick träffa sina kennelföräldrar och blev helt sjövild när han insåg vem det var. Förutom en totalt sönderbränd panna så var det en mycket bra dag.

Lördag 19 Maj:

Idag var det tillbaks till Hässleholm som gällde, den här gången för den Nationella utställningen. Jag åkte upp lite tidigare för att flytta tältet som Angelica så snällt tagit med sig upp dagen innan. Jag tyckte att eftersom hon varit så snäll och tagit med det så kunde jag minnsan åka upp och flytta det dagen efter. Och trots att det var en himla pärs att få det över hela utställningsområdet så var det värt det. Regnet öste nämligen ner, till skillnad från dagen innan, men just då vi var inne i ringen med våra killar så avstannade regnet tillfälligt. Men det var mycket skönt att ha ett bra tält att gömma sig undan regnet i! I alla fall så gick det mycket bra för Adam i dag med samma resultat som dagen innan. Dock inget HP för att domaren var lite snål, men rättvis. Och det är ju det viktigaste. Efteråt åkte jag och vovvarna hem till Lisette, Roger och mina absoluta favorit barn i hela världen ;-). Man får ju ta de chanser man får att kunna träffas när tillfälle uppstår. Men det var mycket trevligt. Himla synd att det ska vara så långt mellan Malmö och Bjärnum... hmmm... får ta och göra något åt det, he he.

Söndag 20 Maj:

Som om helgen inte hade varit tillräckligt "hundig" så övertalades jag av Angelica, Marjut och Jouni att åka med den förstnämda upp till den andra och tredje nämnda. Ja ja, kanske inte behövde så mycket övertalning men ändå ;-) Det enda var att jag var trött men efter fem timmars sömn var jag lite piggare i alla fall. Oj vad roligt det vara att komma upp och hälsa på mina absoluta favorit Hedekasare. Och att åka upp tillsammans med Angelica, Frida och lille Marco var skit kul!!!

Ja ja, det har varit en fantastiskt rolig långhelg i alla fall!!!

Så snabbt det kan gå

Yesterday, all my troubles seemed so faraway
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe in yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe in yesterday

- Paul McCartney, 1965

Förlåtelse

Jag är verkligen inte långsint. Jag är arg i fem minuter sedan går det över. Så när jag är arg måste jag passa på att göra "saker" och sedan ångrar jag mig. Men jag antar att jag ska vara tacksam för att jag ahr så mycket förlåtelse inom mig. Det ska vara en god egenskap har jag hört.

"Älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det mest"


Fotsteg i sanden

Hej alla trogna läsare.
Jag har lite av en kris här på hemma plan och jag tror att det är bäst att jag inte skriver något, i alla fall inte personligt, på några dagar. Man vill inte skriva något man ångrar. Jag återvänder om några dagar.

One night a man had a dream. He dreamed he was walking along the beach with the Lord. Across the sky flashed scenes from his life. For each scene he noticed two sets of footprints in the sand; one belonged to him, and the other to the Lord

When the last scene of his life flashed before him, he looked back at the foorprints in the sand. He noticed that many times along the path of his life there was onlu one set of footprints. He also noticed that it happened at the very lowest and saddest times in his life

This really bothered him and he questioned the Lord about it. "Lord, you said that once I decided to follow you, you'd walk with me all the way. But I have noticed that during the most troublesome times in my life, there is only one set of footprints. I don't understand why when I needed you most you would leave me."

The Lord replied, "My precious, precious child, I love you and would never leave you. When you see only one set of footprints, it was then that I carried you."

Helg? Nu börjar ju mitt arbete...

Jag och två mycket trötta och varma hundar har nu kommit hem från en två timmars promenad. Inspirerad av Frida tänkte jag vara lika aktiv och gå ut och gå en ordentlig runda i solskenet. Kanske inte borde ha gjort den mellan 16 och 18 då det är alldeles stekhett (uppenbarligen) men vi hade trevligt i alla fall. Ska försöka hitta min Ipod och ladda/köpa fler talböcker så jag kan gå långa promenader samtidigt som jag "läser". Låter konstigt men jag får så lätt ont i fötterna annars.

Nu ska jag snart ner och handla (så snart älsklingen åkt till jobber) därefter blir det historie-plugg som gäller. Men det, om jag bara lyckas hålla ögonen, är intressant läsning så jag ser fram emot det mycket... ja, i alla fall lite.

Det blir inget Skara för min del: dels var det för komplicerat att ta mig upp/ner och dels behöver jag verkligen plugga inför tentan så att jag kan få bästa möjliga resultat. Jag var i skolan idag och lät min handledare kritisera min uppsats, något jag trodde skulle vara jätte jobbigt. Men överraskande nog så var endast positiv alternativt konstruktiv kritik hon delade ut. Hon sa bland annar att hon var överraskad över att jag ahde så hög wordcount för det kändes inte som att det var en lång (läs tråkig/tung/dålig) uppsats. Kul! Men det blir till att jobba hårt med att förbättra den i alla fall... men det känns inte omöjligt i alla fall...!

Sängen drog mig i fördärvet

Lockelsen var för stor och med kläder och allt hamnade jag nere i sängen igen fram till halv ett. Med en halv missad tvätt tid rusade jag ner i källaren för att hinna med i alla fall två maskiner. Olyckligt nog hade en kvinna blivit lurad att tro att den tiden jag skulle tvätta var ledig (just hur fattar jag inte då samtalet fördes på en mycket bruten svenska). Så det blev centrifugering på för hennes tvätt och in med min tvätt. Hoppas att den hinner torka sen bara... suck. Men det får bli jeansen och undies i torken och resten i torkrummet. Fingers crossed!

Har försökt få tag i morgondagens chaufför utan något positivt resultat. Blir väl inget då kan jag gissa.

Nu ska jag leta upp historieboken och läsa ut den. Vart sjutton kan jag ha lagt den???

Om ni hänger i Arlöv så glöm för guds skull inte att titta in i min pojkväns hobby-djurartikel-försäljning! Han har fantastiska priser på många hundleksaker och hundgodis. Dessutom finns det en del roliga slita-isönder saker för vovvsingarna och de är så billiga att det inte spelar någon roll att leken är över på några timmar :-P

Stort dilemma!

Jag har tenta på måndag. Ingen jätte svårt tenta förvisso men en tenta, non the less. Dock hade jag, i stället för att plugga, velat åka till Skara på lördag och till Dybäck på söndag-måndag. Detta gör att enda återstående dagen att plugga blir idag och det tror jag inte kommer att räcka. Jag måste helt enkelt välja ett av det... eller försöka plugga på vägen upp till Skara, vägen hem från Skara och ta några timmar att plugga på söndag från vår lilla "semester".
Vi får se.

Dessutom vet jag inte än om jag får plats i bilen upp till Skara, eller om de ens vill ha mig med... *snyft*... så kanske jag inte ens behöver oroa mig. Men jag vet inte. Jag ska i alla fall gå och lägga mig en timme till nu tror jag. Har bara sovit sex timmar och det är lite för lite för mig... å andra sidan... om jag ska med till Skara måste jag vara hos chauffören eller i Lund vid fem antar jag... kanske det vore bättre att hålla sig vaken och istället kunna gå och lägga sig lite tidigare. Ännu en fråge ställning alltså... Jaja, Lasse vaknar om en halvtimme så jag kan lika gärna hålla mig vaken nu när jag ändå är uppe ur goa sängen. Fast, sängen var inte vidare "go" när jag vaknade i morse. Den var snarare stekhet och obekväm: idag åker persiennerna ner!


Vandring på åsen

Idag har jag och Nenna varit med hundarna på Romeleåsen och gått en en och en halvtimmes tur. Det var härligt att komma ut i friska luften och göra någonting aktivt. Har varit mycket plugg alternativt hundrastgården med hundarna springandes och mig (återigen) pluggandes. Jag må tycka att det är oerhört roligt med mitt engelskpluggande men det är ännu roligare att umgås med våra vovvar och med Lasse. Har urdålig kondis och när jag vägde mig idag för att kunna väga MArco märkte jag att jag ahde gått upp 2 kg. Dåligt. Måste börja göra mer aktiva saker... annars blir jag så här trött som jag är nu. Suck.

Trött som vanligt

Jepp jag vet. Uppdateringarna har varit sparsmakade. Men det finns anledningar och de är många. Fast, hur roligt är det egentligen att berätta om saker som är tråkiga eller jobbiga? Jag berättar något kul istället.

Marco var på sin allra första utställning nu i helgen (söndag) och det trivdes han bra med. Vi har inte övat mycket innan för det viktigaste för mig var att han skulle tycka att det var roligt. Men att springa runt i ringen och stå still och stirra på godisen tyckte han var hur kul som helst. Detta kommer vi att göra fler gånger, helt klart. Tvärr fick vi en domare som var aningen sträng för att vara en inofficiel utställning och i klassen valp 4-6 månader, men det "fel" han såg har nu min fulla uppmärksamhet. Tittar på det hela tiden men det ändrar sig från gång till gång. Underligt. Men men, i övrigt fick Marco en fantastisk kritik så det var väldigt roligt. Nu blir det nästa gång i Landskrona den 17 Maj.

Vi firade en jätte härlig valborg i Bjärnum tillsammans med familjen Lood. Jag passade barnen under dagen och jag kan inte alls förstå hur någon någonsin kan tycka att de två små änglarna är det minsta jobbiga :-P Tack för en jätte trevlig kväll, Lisette och Roger!

RSS 2.0