Bort Matta, Bort!

Heltäckningsmattan i hallen är borta. Fy farao vad jobbigt det var. Och inte blev det snyggt heller, men det var ju inte meningen. Hallen ska ju göras om så småning om men inte nu. Ville bara få bort den där äckliga, fula mattan och nu är det gjort. Det tog mycket längre tid än vad jag trodde. Men det var skönt att få gjort någonting vettigt (inte bara plugga) och något jag aldrig gjort förut :-D.

Fast jag hade ju tänkt att göra så mycket idag. Till min långa lista hade jag även lagt till att städa bilen. Not gonna happen! Men i morgon blir det i alla fall till att snabb städa hus och bil i alla fall.

Hallen med Matta                        Hallen utan Matta

image167     image168

Rebecca "Alyson Hannigan" O*

image165

Lika som bär eller hur?

image166

Hmm... I wish!

En dag ska jag verkligen ha allt det där som jag längtar efter.
Som jag önskar att jag hade.
En dag!

Image courtesy of BuffyGuide.com.

Förvånade mig själv idag!

Idag gjorde jag någonting som förvånade mig själv: i rusk och regn tog jag mig ut och cyklade med hundarna. Om jag bara kan göra det till en vana så kommer detta bli jätte bra.

Hoppas vädret är bättre i morgon bara.

Adam sprang Lilla rundan på 22.1 min idag :-D Ska köpa ett ordentligt tidtagar ur så snart jag hinner in till Hässleholm. Förmodligen redan i morgon! Marco blev jätte trött när vi var ute, i alla fall så låtsades han det. Men när jag kom hem igen och skulle skifta hund så stack han iväg ut på fältet och då hade han minsann en massa krut kvar i benen. Hmm... en liten fejkare?

I morgon har jag en hel del att göra. Ska dra upp heltäckningsmattan i hallen och skrubba fram golvet därunder. Det kommer bli mycket mysigt för knäna!!! Suck. Jag ska måla det allra sista i sovrummet så alla spår av tapeten försvinner. Sedan ska även mattan därinne bort. Och för att avsluta det hela så ska vardagsrummet, köket, toaletten och vårt tillfälliga sovrum städas ordentligt så allt är fint när jag får fint besök onsdag-torsdag.


Andra ordentliga träningen

Sen vi flyttade så har jag inte varit så duktig med att komma ut och träna någonting med hundarna. Vi har gått lååååånga promenader, varit i hundrastgården och Adam och Marco har varit ute och busat en massa i sin alldelles egna hundgård. Men mer än det har det inte blivit. Och nu har Adam slutat äta, den j*kln. Han har förmodligen bestämt sig för att om inte mamma tar ut och tränar honom så tänker han minsan inte dra på sig några extra kg bara genom att göra något så bagatellartat som att äta.

Dags för radikal förändring!
 

I går irrade jag runt lite på vägarna här omkring med bilen. Mätte avstånd och försökte hitta någon form av "runda" att börja med. Och genom en slump hittade jag en perfekt runda på 4.6 km som börjar och slutar nästan precis vid vår uppfart! Så det får bli Lilla Rundan. Jag och Adam premiär-cyklade den idag och det gick jätte bra. Adam tog sig runt på 22 minuter, vilket jag genom lite msn-chatt med Sara kom fram till var en relativt bra tid. (Kollade för skojs skull upp vad sträckorna resp. tiderna varit på Kosta Off Snow förra året. En av sträckorna där var faktiskt 4.6 km... vinnaren tog sig runt på mindre än 10 minuter... hmmm... ja, vi har att jobba på i alla fall!). Var väldigt stolt över min kille Adam då :-D.

Sara frågade även om jag cyklade med både Adam och Marco samtidigt. Det gör jag inte då detta, som jag också sa till Sara, att jag tror man måste vara ganska självmordsbenägen att försöka cykla med Marco tillsammans med en annan hund. Han är livsfarlig: -  "Oj titta ett löv, det måste jag jaga... oj nu sprang jag framför cykeln... men mamma, varför ligger du på marken? Skulle vi inte springa mer nu??? Sköööönt... ".

Riktigt så våldsamt farlig 'r han kanske inte. Men han har ju inte samma grundkondis som Adam och han har 5 kg mer att förflytta än smal-Adam så vi tar det lite lugnare, jag och Marco. Men snart nog ska han nog också kunna ta sig runt Lilla rundan.

Lite längre fram i tiden får jag nog se om jag inte kan hitta en längre runda till Adam. Men det får bli ett framtids-projekt.Smått och gott vecka 43

Lasse

Lasse jobbade på sjön tyckte jag att det var oerhört jobbigt. Jag hade nämligen bara honom i min absoluta närhet och när han inte var hemma, ja, då kändes det nästan som om jag inte kunde fungera. Nu ska Lasse iväg en vecka på sjön igen och jag kommer att sakna honom jätte, jätte mycket. Men nu har jag våra två håriga monster som håller mig sällskap. Plus att alla mina kompisar inte bor i UK numera :-D. Men att Lasse ska flyga för allra första gången och att jag inte kommer vara där: DET är inte det minsta lilla ok :-P.

Fest hos Iréne

Årets fest vad gäller roligaste tema i alla fall. Homeparty i härlig bemärkelse. Jag tog en bild av alla produkter... men vid närmare eftertanke så håller jag nog den för mig själv. Det var en låååång resa hem sedan efter den roliga festen. Åkte från Iréne tjugo i ett och var hemma halv tre... inte världens kortaste resa precis. Men det var värt det för det var en jätte lyckad fest, även om jag kände att jag var tvungen att åka först när jag väl började komma igång. Men får ta igen det nästa gång när man förhoppningsvis har en hundvakt... och då inte behöver oroa sig för raserad inredning :-D

Skolan

Jag vet inte vad de som planerat mitt schema har sysslat med. Förmodligen har de varit höga när de satte ihop det för den här delkursen har ännu inte har haft en enda vecka som inte haft en flyttad föreläsning eller ett om ändrat seminarie.

Hundarna

Glad, glad, glad!!! Efter att ha blivit smått förtvivlad har jag nu äntligen hittat en lämplig hundrunda på 5 km. Perfekt, knappt någon väg som är vidare trafikerad så man kan både gå och cykla längs den. Så nu ska vi träna upp kondis på tjockisen Marco och kanske få Adam att börja äta igen, den kräsne tönten.

Huset

Den här veckan har det inte hänt mycket. Ibland har man andra saker som får gå före... som skola, älsklingen och hundarna...

Tvivel

Efter en mycket utställningstät sommar så tror jag att jag, precis som Adam var lite trött på det, utan att erkänna det för mig själv. Det är väldigt roligt när man väl är där men jag har inte varit så upprymd innan själva utställningen. Men efter en ordentlig pause (mått med sommaren som jämförande (mått)stock) så märkte jag hur spänd och förväntansfull jag var inför valputställningen i nu i helgen (som jag tyvärr inte skrivit något om men jag har varit tvungen att prioritera bort bloggen ett tag för att hinna med lite annat också). Och hur upprymd jag är redan nu inför Växjö utställningen nästa helg. Inte minst för att jag ska få ställa älskade Adam igen. Det var länge sedan och det ska bli så himla kul.

Men i förra veckan hade jag faktiskt en sekund där jag tänkte att "nej, jag ger upp allt det här. Jag orkar inte med allt bakprat. Allt goda-råd-givande från folk som egentligen inte har mer kunskap (bara mer självbelåtenhet). Allt förvrängande. All feghet och all avundsamhet. (Men jag tycker inte att det är särskilt fel med avundsjuka. Bara för att man önskar att man har något som någon annan har, behöver faktiskt inte betyda att man inte vill att den andra också ska ha det. Varför måste allt vara logiskt för?). Jag var bara så trött...

Men varje gång det blir så så tänker jag på alla underbara människor jag mött genom precis samma sak... och jag vet att jag inte kommer att sluta. Det är bara för bra.

Uppdatering!

För tillfället sover vi i ett rum som inte ska vara vårt sovrum i framtiden. Anledningen till att vi gör det är att innan vi kan flytta in i vårt sov rum så ska där målas, läggas nytt golv och sättas nya lister. Målningen är så gott som klar och rummet är nu vackert turkost (Daaa...). Jag har en konstig tanke med att jag tror att det skulle bli väldigt snyggt med ett laminat golv i svartklinker imitation. Det kan också bli hur fult som helst, men det hoppas jag inte. Det som jag inte kan beställa mig för är om det vore snyggast med vita eller naturfärgade lister. Som ni hör står jag inför mycket svåra val. :-P

Hundgården är klar, Jippie! Men då marken har bestämt sig för att inte vara spikrak så svajar den pyttelite på vissa stället. Så vi ska göra en extra liten ram runt om med mexitegel för att hålla alltihop bergfast på plats. Adam och Marco är inte riktigt vana vid att vara där ute ännu och står mest och hänger i hörnorna eller gräver stoooora hål.

Lasse har kommit en bra bit på sitt fiskhus och han har även hunnit börja röja i den lilla dammen på framsidan av huset. Tanten som bodde här innan hade lämnat fiskarna i den till att dö! Men Lasse har lyckats rädda en av dem i alla fall. De andra har än så länge smitit undan.

I helgen var jag i Sthlm och när jag ändå var där så passade jag på att börja införskaffa lite julklappar till folk. Så nu är jag en bra bit på väg redan. Nu ska jag fundera ut hur jag vill slå in dem i år... brukar ha ett enhetligt utseende på julklapparna. Det är absolut det roligaste: att slå in julklapparna! Slår alltid in alla mina gåvor själv.

Sedan vi flyttade upp hit har Marco gått och blivit en fästingmagnet. Till och med nu när det fryser till på natten dras de till honom. Adam har bara haft en krypande. Mysko.

Käre Lasse har börjat prata om en ny valp. Jisses... :-D Efter Adam och Marco så tätt inpå varandra tror jag att det dröjer innan vi är redo mentalt för nästa puppy. Hihi.

Adam har växt till sig rejält. Han är en riktigt snygg gosse nu. Riktig snygging. Ska bli spännande att se hur det går för honom i Växjö.

Något jobbig vecka

Det har utan tvekan varit en lite små-jobbig vecka. Jag blev sjuk i slutet av helgen och sedan dess har jag kännt mig dimmig och sömning från och till. Trots det har jag försökt att få saker och ting gjorda här hemma. Kan väl inte säga att det har lyckats någe vidare bra. Men jag har fått kört lite grus (som skadat min rygg, tack för det!) och köpt lådor till "sopsorteringssystemet" som jag planerat fixa med nu i helgen.

Hur nu det ska gå? Jag har lite annat att göra den här helgen nämligen. Förutom då att jag ska försöka bli frisk, så ska jag passa tusen hundar och puppysar hos L, köra med Lasse och köpa hyllor till hans akvarietjolahoppsan och försöka få ordning på hundgården (vilket innebär mer gruskörande och en massa teknisk hopmontering som inte precis är min allra bästa sida... hmm...).

Nästa helg kommer jag nämligen vara på helt annan ort (hemlishemlis) och då måste jag ju få ordnat så mycket som möjligt den här helgen. Är det inte lustigt: De flesta par träffas mest på helgerna men för mig och Lasse är det då vi ses minst. Mysko :-D

Nu är jag tillbaks!

Det har varit lite tråkigt den senaste tiden då jag inte kunnat uppdatera bloggen. I fredags fick vi äntligen internet, men jag har inte haft tid att skriva något förän nu.

Det absolut viktigaste som vi har fixat med nu sedan vi flyttade hit har varit att få upp hundrastgården. Jag har burit block och cement. Grävt,grävt och grävt. Nu har jag även börjat köra grusen. Har kört 20 kärror på två dagar. (Fast det har inte Lasse märkt! Tiss tiss :-D ). Lasse har gjutit hela ramen till gården. Grymt bra gjort, trots att han brände en borrmaskinen undertiden. Hmm...

Har vi tur så blir vi klara i helgen!

RSS 2.0