Polarhundsträff i Höör

Oj vilken rolig dag jag ahr haft tillsammans med Marco, Adam, massa hundtokiga människor och hundiga hundar! Kl elva körde vi upp till Höör och efter lite vilsekörande så hittade vi rätt. Oj vad många härliga människor och hundar det var där! Men hjälp av Irene Ax från Starax Kennel så fick jag och Adam testa att dra vår allra första gång. Och oj vad roligt det var!!! Lille Adam skötte sig utmärkt från det att vi fick fart på vårt lilla spann (jag, Adam och Irene's Vittra /"Lorendale Vittra

" ). Först ville han bara leka med den snygga bruden bredvid honom, men så snart det blev fart på Vittra blev det även fart på Adam. Visst jag stod på vagnen och höll på bromsen som världens fegis den första biten men efter en bit var det mer krut i mig och det gick lite fortare. Jag fick inte tatt några foton på just det (ja, inte så lätt att ta en bild när man står uppe på trehjulingen) och min tilldelade fotograf var upptagen med annat... grrr... Men kanske det var någon annan som har tagit en bild. Får tigga till mig de/dem i så fall.
Adam var verkligen jätte duktig. Är så stolt över min lilla show"drag"husky. Hihi.
Synd att inte Lasse kunde vara med bara. Men han kommer hem i morgon.

Här är några bilder från idag

image91    image92

image93    image94


En fredag hos mamma

I går åkte jag ut till mamma i Sövde för en hel dag med hundarna. Det var jätte trevligt. Först så var det då tänkt att bara jag, Marco och Adam skulle åka ut, men sedan ringde Bella och frågade om hon och Malee kunde få följa image89med. Och självklart kunde de få göra det. Malee var inte riktigt glad för mig. Hon är inte alls det längre. Innan blev hon tokig så snart hon fick syn på mig. Lite sorgligt, men hon kanske tyckte att jag "svek" henne när jag skaffade Adam. Men hon tyckte inte alls att det var så kul att busa med mina vovvar heller... men Wilhelm var hon fortfarande lite glad för :-D. Wilhelm var fin i sitt nyklippta hår, även om jag tycker att det är fint när han har det lååååångt. Under dagen hann vi med en massa bus med hundarna, massa skratt, massa pizza och hundar som rymde. Det sista var verkligen inte det minsta roligt, men resten var mycket trevligt.image90 Eftersom Bella skulle till stallet så åkte vi hem ganska tidigt (kl sju) men då hade vi redan hunnit vara där i fem timmar. Men jag tror att mamma hade orkat med oss en liten stund till. Får åka ut där snart igen, helt klart!!! Men nästa gång ska Adam ha en spårlina på sig helt klart. För att springa genom sumpmark med skor som fastnat och sedan barfota ut i barrskogen efter rymmande vovvar är inte någonting som jag vill uppleva igen, någonsin.

Här hemma saknar jag och mina två pojkar Adam och Marco vår Lasse jätte mycket. Han är iväg på Ciklid-mässa i Linköping. Jag hoppas att han har trevligt... men att han i alla fall saknar oss litegrann. (Vilket han har sagt att han gör... Puss Puss)


Kall säng

I morgon åker Lasse iväg på Ciklid-stämma i Linköping. Jag kommer saknar honom jätte mycket. Vi har haft en ganska tuff dag i dag, men jag är säker på att vi kommer lösa alla sådana dumma små grejer. Det fixar sig alltid. Vi är definitivt värda det.

Idag var jag och Adam på hundkurs i Landskrona "Hundligan". Var tvungen att gå lite tidigare för jag mådde inte bra, och idiot som jag är glömde jag min väska där uppe och blir därför tvungen att åka tillbaks igen inom en snar framtid. Dumt. Varför kunde jag inte ha kommit på det när jag var fem minuter därifrån? Varför var jag tvungen att komma på det när jag körde in på parkeringen här hemma.

Nej nu måste jag gå och lägga mig. Jag är jätte trött. Ska bli så skönt o krypa ner i en varm säng... nej just det, jag glömde ju stänga fönstret innan. Ich... nu kommer min säng vara jätte kallt. Brrr....


Full rulle hela dagen

Idag har det varit en fullrulledag!

Började med uppstigning kl sju för då tyckte Adam att jag hade sovit alldeles för länge och började naffsa mig i örat. Jag har inte kunnat sova i sängen i natt för en viss liten hundvalp åt upp mina öronproppar i förrgår (de kom lyckligtvis ut igen!) och en annan gosse snarkar en massa massa när han druckit öl (vi firade lillasystern igår så det blev lite dryck i strupen!) i e jag fick sova på soffan. Egntligen borde det väl vara Lasse som gjorde det, men det är ju inte hans fel att jag är super känslig med ljud när jag ska sova.

Sedan blev det skola (inga hundar där så fick en liten pause) i Lund.

Men snart var jag hemma igen och direkt stack jag och Lasse ut med vovvarna i hundrastgården och jag fick taget några riktigt fina bilder på vovvarna (ja... Lasse tog några jätte fina också! ).

image86   image88   image87

Som om hundarna inte varit aktiverade nog så tog vi oss in till stan för att träffa Stéphanie och Sara. Lasse hoppade av vid lokalen. Och även om hundarna vara ganska busiga hade vi alla mycket trevligt i stan!

Bella 20 År!

Idag blir min lilla lillasyster 20 år.
Detta är verkligen helt otroligt.
Så gamla vi är, men så grymt snygga!!!

Ikväll blir det revben O VIN :-D

image85image84

Morgon

Ibland är det inte jätte kul att vara hundägare. Detta "ibland" inträffar oftast de dagar man varit uppe sent och man verkligen skulle vilja sova läääänge. Jag älskar verkligen att sova och jag behöver ganska mycket sömn för att fungera "normalt". Jag har fått för vana sedan vi "blev med hund/hundar" att sova middag, men när ens underbara valp inte riktigt är rumsren är det inte jätte lätt att bara gå och sussa och hålla tummarna för att inget händer på parketten.

Samtidigt skulle jag inte byta bort de tidiga morgonar med hundarna för ett liv utan Adam och Marco. Vår lilla familj är så härlig nu. Är så nöjd och glad.

Idag ska vi ut med vovvarna och försöka ta några riktigt fina profilbilder. Ska bli kul att se hur det ska gå med minstingen Marco. Adam är ju grym pä att stå still och stå fint, men hur mycket kan man begära av den 16 veckors valp?


Hundarna i veckan

image82Marco börjar nog känna lite harmoni med tillvaron här hemma nu. Det är mer än vad man kan säga om oss andra för oj vad mycket bus det händer över allt. Är det inte Adam som slitit sönder ett gossedjur så är det Marco som stulit ännu en läskflaske-kork. Och är det inte Marco som klättrar upp på vardagsrumsbordet så är det Adam som rumsterar bland all nyvättad tvätt. Men vi älskar våra charmtroll. För troll är de! Riktiga bortbytingar, fast söta sådana!
image81
I onsdags var Frida här tillsammans med Ikaros och Oscar. Oj vad kul hundarna hade alla tillsammans. Marco, som var så rädd för Adam i börja, hade nu inget problem med att kaxa sig till tusen mot den nästan ett år äldre Ikaros. Modigt/tokig liten krabat!  När vi väl kom hem hit bjöd Lasse alla vovvarna på vars ett gris öra, och efter att ha bytt och haft sig så slukade hundarna dem i ett nafs och såg sedan uppfodrande på min pojkvän för påfyllning.

Torsdagskväll fick vi alla fint besök ifrån Bjärnum. Lisette lyckads slita sig från sina underbara döttrar och spenderade en trevlig kväll tillsammans med mig, vovvarna och "Förhäxad". Fast, det var inte så mycket av avsnitten som fastnade utan det var mest ett oändligt pladdet från oss båda som överröstade den just då ganska onödiga tvn. Och tror ni inte att snälla butiksägaren Lisette hade med sig en massa gotte till mina underbara vovsingar? Självklart hade hon det, kennel-mamma som hon är :-D

Fredag var det dags för stipendieutdelning, men vad skulle vi göra med Adam och Marco. Även om vi tycker att de är mer väluppfostrade än de flesta barn så tror jag inte att samhället som helhet håller med. Än en gång blev det "Kennel-mamman: to the rescue!". Medans vi fick sitta på kultur huset och lyssna/sjunga i tre timmar fick hundarna busa som vildar i Bjärnum. Ibland vore det inte dumt att vara hund!

image83Igår, lördag, fick hundarna åka med in till stan för en trevlig promenad/miljö-träning. Oj vad mycket uppmärksamhet de fick! Och det var ju inte alls fel för det var ju meningen att "utsätta" dem för mycket folk, särskilt Marco då hen levt i en ganska skyddad miljö där det väl körde förbi en bil typ varannan tisdag :-) Men så bra de skötte sig, båda två. Marco hade mest nosen ner i marken för att hitta godis/mat och jag vet inte hur det gick till, men han hittade alltid nått! Adam var mest fokuserad på att han skulle gå först och hälsa på att först!

Idag ska jag se om inte det går at övertala Lasse till att gå en liten längre promenad i det fina världen. Ja, när alla andra åtaganden för dagen är avklarade!

Foto 1-2: Frida
Foto 3: Rebecca

Stipendieutdelning

I förr går var det stipendie utdelning på Kultur Huset i Hässleholm. Och en av stipendiaterna var ju då jag. Jag har hela tiden fasat lite inför det för tänk om alla de andra stipendiaterna var oerhört mycket bättre än vad jag är?

Men allt gick mycket bra. sorgligt nog kunde varken mamma eller pappa komma och se mig få priset, men av helt förklarliga skäl. Och eftersom jag skulle vara där uppe redan kl fyra kunde jag inte heller ta med mina syskon Bella och Wilhelm, men min älskade, älskade, Lasse kom med upp. Hundarna fick även de komma med upp och vara hemma hos Lisette m familj undertiden vi lyssnade till många och låååånga musikstycken.

Det var vekligen fantastiskt att stå på en riktig scen, men fantastisk utrustning och en grym skicklig pianist. Alltihop var mycket överväldigande, men jag lyckades ta mig i kragen och framföra mina två låtar utan några större katastrofer. Och oj vad härligt det var att stå där och sjunga! Det nästan ryckte i hela kroppen av glädje.

JAg vill tacka min kära unga "gammel-faster" Solveig som gjorde allt detta verkligt. Även tack till Eva (farmor), Inga och Sven-Åke som kom och lyssnade till mig och alla de andra stipendiaterna. Och ett gigantiskt tack till min underbara Lasse som förstod hur viktigt det var för mig att ha honom i publiken, utan att ens behöva tjata ;-)
image74   image75   image76image78   image79

Tänkvärt

Ja ja ja, Lasse. Jag ska tänka på det du säger och nästa utställning ska jag inte glömma mitt nässpray. Hela min dag blir förstörd. Det känns som om jag varit i ett jätte slagsmål... :-P Men med på utställningar tycker jag du ska komma för jag var mycket mindre nervös när jag visste att du stod och tittade på mig och vår lilla älskling. Fast du slipper alla lång körar turer. Det vet jag att du inte ställer upp på ;-) Ja ja, nu ska jag gå in och ge dig en puss godnatt.

Godnatt alla andra också!

Malmö Internationella Hundutställning -07

Som titeln antyder så var det idag återigen dags för utställning. Och idag slapp vi åka så våldsamt långt som vi gjort de senaste gångerna: idag hade vi destination Malmö Mässan. Det absolut bästa med hela den här dagen var att Lasse följde med till utställningen. Det har han inte gjort innan. Jag vet inte vad han tyckte egentligen, varken om utställningen eller om hur jag skötte mig (Adam måste man ju vara stolt över, vad som än händer :-D ). 
Även grannarna Emelie och Calle var även de med hela dagen. Jätte trevligt med sällskap. Adam hade en egen (liten) fan-club vid sidan av ringen.
Men men, det hjälpte tyvärr inte. Redan innan det var dags att gå in i ringen märktes det tydligt på Adam att han inte alls var sugen på utställning idag. Och förklaringen var enkel: stället kryllade av löptikar. Det enda Adam ville göra var aningen sova, eller snusa i marken (saaaaaakta). Oj oj oj. Så det gick som det gick: Adam höll sig lugn i ringen, så lugn att han vägrade springa i någon vidare takt och hade total avsaknad av den glädje som är så karakteristisk för min underbare pojke. Vi placerade oss ändå som 3:a men jag tyckte det var en lite underlig bedömning. Det sättet Adam betedde sig i ringen var mycket sämre än den som kom 4:as. Men, domare är som de är.
Jag är i alla fall nöjd med den fina kritiken som Adam fick, till trots. Och nu är nästa anhalt Uppsala den 12 Maj 2007! Förhoppningsvis håller sig löptikarna på någelunda avstånd...

Andra bloggar om: , , ,

Marco - Vår älskade minsting

Så bor han nu med oss, lille Bedarra Ernst Stavro Blofeld aka Marco. Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle bo i Arlöv med två Siberian Husky så hade mitt svar varit: "vilken ras är nu siberian husky?" eller "aldrig i livet"! Men här är vi nu: Jag, Lasse, Adam och Marco -> Lyckligt levandes tillsammans i lilla förorten Arlöv i Burlövs Komun, Skåne.

Marco är så annorlunda jämtemot hur Adam var som valp. Givet att vi fick Adam vid åtta veckors ålder och Marco inte kom hit förän han var 14 veckor, men att den tiden gjorde så oerhört mycket för modet och den sociala utvecklingen, det hade jag ingen aning om! Adam var så oerhört tuff som valp, medans Marco är mycket mer försiktig. Adam skulle hälsa på allt och alla, medans Marco är mer reserverad (även om han blir glad när han ser någon han känner).

Det ska bli så kul att se hur han utvecklas, det lilla livet. Adam är lite avundsjuk fortfarande, men det börjar fungera mycket bättre nu.

Andra bloggar om: , , ,

Marco - T minus 21h : 18m

Om mindre än ett dyngn träffar vi Marco för första gången och i morgon kväll är han här hemma hos oss. Jag hoppas att han och Adam ska tycka om varandra och att Marco ska tycka om oss!!!

     

Deppig Adam

I går och i förrgår busade Adam med en löptik. Det gick hur bra som helst men nu är han jätte, jätte deppig. Det är verkligen hemsk att se honom sådan. När han är ute är det bra nog, men här hemma ligger han bara på balkongen och sover. När vi kom hem från ett ärende idag så låg han bara kvar och tittade lite slött på oss från sin korg. Han som alltid kommer och hälsar, även om han inte vaktar dörren precis.

Och inte vill han äta något godis heller! Grisörat, algkexen och maten ligger totalt orörda på sina platser. Tack o lov så dricker han i alla fall, om än inte lika "kärleksfullt" (Adam älskar vatten) som han brukar. På promenaden nere vid havet bjöds han på korv av en kioskföreståndare, men det knuffade han bara bort efter att ha ätit halva.

Stackars lille Adam är totalt kärlekskrank, och jag tror att han tycker att allt är mitt fel :-( Stackaren...

Jag hoppas att han ska bli glad i morgon kväll när han får en lillebror: I morgon åker vi hela långa vägen upp till Hedekas (fem mil ovanför Uddelvalla) och hämtar hem vår lille Marco. Det sak bli spå himla spännande!!!

Han kommer få ett bra hem här hos oss.

Snälla Adam, ryck upp dig. Du kommer träffa många löptikar i ditt liv. Vänj dig!!!

Herrelösa hundar i Limhamn

Idag körde jag, Lasse och Adam ner till Limhamns fältet för att gå en mysig promenad i det nyanlända vårvädret. Och visst var det mysigt. Oki, glassen var väl att ta i för oj vad det frös till i kroppen efteråt, men gott var det! Allt var lungt tills det dök upp två till synes herrelösa hundar. Efter att ha undersökt det hela närmre var det tydligt: det fanns ingen som var ansvarig för hundarna!
Av rädsla för att hundarna skulle springa upp till vägen och bli överkörda ringde vi till polisen och anmälde det hela. De bad oss försöka fånga in hundarna om det gick att göra utan risk för oss själva och så skulle de återkomma. Några minuter senare had Lasse lyckats fånga in den enda hunden som glatt kom fram och blev klappad. Uppenbarligen inga "herrelösa hundar" alltså. Just som jag återigen får polisen i luren kommer en kille på 13-14 år fram och säger att "det där är min hund". Denna unge man har då varit och busat med sina två polare på lakplatsen i närheten. Det visade sig att den andra hunden tillhörde en av polarna.
Vi kan säga att killarna fick sig en ordentlig tillrättavisning... av både polisen och oss.

När vi frågade om deras föräldrars namn och telefonnummer så hade ingen av dem någon koll alls (visst!).

-"Vad heter din mamma?"
-"Carolina"
-"Carolina vaddå?
-"Carolina...eh... Bengtsson"
-"Vad bor hon?"
-"Geijersgatan tror jag..."
-"Vet du inte var du bor?"
-"Jag hittar hem!"


Vi fick i alla fall tag i "Carolina" och hon var mycket tacksam för att vi ringde. Det var i alla fall skönt.

Jag fattar att barnen blev rädda, den ena killen började tillochmed gråta, men tänk vad hemskt det hade varit om hunden blivit överkörd eller blivit omhändertagen av polisen? Det hade ju varit hundra gånger värre...

Tjejsnack v. 9, 10 och 11

Har kommit lite efter i mitt Tjejsnackade! Jag struntar i att folk tycker att frågorna är grymt tråkiga, kanske folk inte har någon fantasi som kan göra något bra med frågorna???!!! Jag tycker att min namne Rebecca som håller i image66 gör ett bra jobb!!!

I dag blir det bara kortfattade svar på frågorna men nästa vecka är jag tillbaks!!!

Vecka 11
Tant eller fjortis?
· Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång?
· Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
· Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
· Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
· Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag?


Vecka 10
Vanor & Ovanor
· Nämn en vana du har, något du gör varje dag?
Jag duschar, tvättar håret och fönar det varje dag! Det ser förskräckligt ut annars.
· Vad har du för ovanor?
Jag är starkt beroende av nässpray
· Nämn en vana du skulle vilja att du hade.
Att jag drack två liter vatten om dagen. Det vore bra.
· Vad för ovanor stör du dig på hos andra?
Spottande!
· Har du haft någon gammal vana eller ovana som du skrattar åt idag?
Jag sög på napp jätte länge. Det var så tryggt. Jag minns fortfarande hur jobbigt det var att sluta.

Vecka 9
Snabbmat
· Vad äter du för sorts snabbmat?
Jag gillar verkligen Gyros från Arlövs Pizzeria
· Vad för snabbmat skulle du aldrig äta?
Mat från Strippes i Malmö. Fy farao!
· Vad skulle du vilja att snabbmatsutbudet utökas med?
Grymt goda sallader med couscous eller bulgur. Mums!
· Bästa snabbmatstället?
Orvars Korvar!
· Sämsta snabbmatstället?
Gula Floden nere i byn här. Bläää...

Utmaning - Huskyn Cordelia utmanade Adam...

Hejsan!  

Ni brukar alltid behöva lyssna på när min mamma pratar med idag är det jag som snackar. Min syster Cordelia utmanade mig på "10 snabba" och här har ni mina svar (och frågorna förstås):

* Var är du född?

♥ Jag är född lite utanför Hässleholm i ett underbart hus i Bjärnum. Här fanns det många som tyckte jätte mycket om mig och som såg till att jag kom till ett riktigt fint hem, inte alltför långt bort så de kunde träffa mig lite då och då igen...*Ditt favoritgodis?

♥ Finns det annat godis än grisöron och köttbullar? För det är minnsan det enda jag någonsin vill ha. Visst, de där läskiga gröna algkexen som mamma brukar plocka fram ur fickan är klart inte dumma de heller...*Hur många egna halsband och koppel har du?

♥ Oj, jag har jätte många! En massa vanliga, ett skrikigt turkost som jag fick av min kompis Diva och sen ännu en massa till. Pappa verkar tycka att det är ett tvång att köpa ett nytt koppel varje gång man är i en djuraffär. Jag tycker han kunde köpa fler grisöron istället.

*Hur ser ditt förhållande till vatten ut?

♥ Sånt underbart man dricker (mums! Allt vatten är mitt!!!) eller sådant hemskt man måste gå i och frysa i? Var och busade vid havet med min kompis Hugo... och han var ju så himla tuff och simmade långt ut i vattnet... jag var inte riktigt lika tuff men jag låtsades så att Hugo inte skulle reta mig.*Har du några "kläder"?

♥ Nix. Fast mamma tittar lite drömmande på små kläddetaljer ibland men då säger pappa nej! Tack pappa! 

*Har du något speciellt kännetecken som skiljer dig från andra hundar i samma ras/färg?

♥ Vi är alla unika, så det så. Och försök ni se skillnad på mig och mina snygga bröder!!!*Vad får du för foder?

♥ Bento Kronen tror jag att det heter... det där med att läsa är jag inte så bra på.

*Hur reagerar du när du får några dagars vila?

♥ Vila? Det där ordet förstod jag inte alls... eller är det det där jag gör fem minuter varje dag ute på balkongen då jag laddar upp inför nya bus? Tja, om det är det så är jag inte så jätte bra på det...*Vad tror du skulle vara din drömtillvaro?

♥ Jag, en massa fåglar och ingen pappa som säger "Nej!" eller "Adam!"

*Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen du kan få?

♥ Se ovan... : Grisöron!!!!!!!!!!!!!

*Vad är det bästa du vet?

♥ Det är nog att busa med min granne Diva. Vi har såååå roligt tillsammans.

*Vad är det värsta du vet?

♥ Oj. Jag tycker inte alls om att ligga på rygg. Det är jätte, jätte hemskt och så ska mamma envisas med att träna det gång på gång på gång på gång... och jag ör inte heller särskilt förtjust i att bli fönad. Usch!*Har du någon alldeles speciell egenhet?

♥ Nja. Har små grejer som jag gör men jätte specielt är det inte... jag ska alltid stå mellan folks ben. Det tycker jag är jätte kul, särskilt om de håller på att knyta skorna och därmed ramlar på kuppen! Och sen är jag grym på att öppna dörrar (låsta som olåsta!).

*Något hyss som du pysslar med?

♥ Om någon skulle våga skicka ett paket till någon här hemma så är det totalslaktat när de kommer hem Hihi, det kan ju vara godis!

*Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när du flyttade in?

♥ Jag tror jag var 100 % välkommen, eller jag är säker på det. Och nu när jag har lärt mig det mesta om vad som är "fy" och vad som är "bra" flyter allt på så bra så.*Var sover du på natten?

♥ Oftast sover jag med kroppen under sängen och huvudet som sticker ut. På så sätt kan jag hålla koll på om mamma vaknar. Får då måste jag ju också vakna.

*Några kompisar du vill skickar det här vidare till:

♥ Det hade varit kul att höra från min kompis Oscar och hans bror Ikaros... och självkart mina hundrastkompisar Ayla och Zorro!!!

Utmaning - Egendomliga saker med Rebecca

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då sätter jag igång!

1. Jag kan inte börja äta popcorn förän filmen på bion har startat. Jag vet inte varför, jag ahr ingen tanke på att någon kommer dö eller så om jag råkar göra det, men ändå vågar jag inte göra det. vid ett tillfälle när jag och Mia var på bio så råkade jag ta ett popcorn och stoppa det i munnen så att det precis vidrörde tungan... och ut for det!!! Men jag avr livrädd hela dagen att någonting hemskt skulle hända.

2. Jag haaaaatar när folk rör min nästipp eller mina tinningar. Jag klarar det inte. Det är så hemskt. Och jag avskyr när folk rör sina egna nästippar.... jag bara känner hur brosket viker sig och det ryser i hela kroppen.

3. Jag har en mycket stor samling av toppa Palle Kuling Askar. Under 1:an och 2:an (första gången) på gymnasiet åt jag minst en ask om dagen (för att underdriva).

4. Jag är beroende av nässpray. Om jag inte har det med mig någonstans är precis hela dagen förstörd. Det är oerhört jobbigt. Men jag såg ett program på tv med Sofia Wistam som har samma problem... och hon blev hjälpt! Så en vacker dag ska jag ta tag i det.

5. Jag är besatt av serier. Inte alla serier, men ett antal utvalda. Och Buffy the Vampire Slayer har en mycket speciel plats i mitt hjärta. Jag kan det mesta som är normalt om den serien (jag kan alltså inte alla avsnitts namn, vem som gjorde "Art-Designen" till Chosen eller vad Sarah Michelle Geller har för sko storlek) och en hel det extra trivia.

6. Ja... det mest egendomliga med mig, som dock de mesta känner till, är väl höjden på de toner jag kan ta. De går upp i höjder som bara 3 % av världens befolkning kan ta. När jag ibland når de höjderna så känner jag hur lyckokänslan sprider sig inom mig. Vem vet? Kanske det utsöndras endorfiner i kroppen när jag sjunger ;-)

Jag det var det som var underligt/egendomligt med mig.

Jag utmanar: Stépnanie (självklart vet jag att du hatar detta men det var sjukt kul att komma på annorlunda saker med sig själv!!!), Angelica, Anna, Sara, Tiara (på vovve) och Ivana* (på vovve).


Melodifestivalen 2007 - Finalen

Så är det roliga snart slut. Till ESC sätter igång!

Här under min lista på hur jag tror att det kommer att gå.
(Inom parantes finner ni hur högt en artist tidigare kommit i en melodifestival/final)

image54    1. The Ark - The Worrying Kind (0) image54

image55   2. Måns Zelmerlöw -
Cara Mia (0)   image55
image55   3. Andras Johnson -
A Litle Bit of Love (3)  image55
image55   4. Sarah Dawn Finer - I Remeber Love (0)  
image55
image57   5. Sebastian -
When the night comes falling  (0)  image57
image55
   6. Sanna Nielsen - Vågar Du, Vågar Jag  (3)   image55
image55
   7. Sonja Aldén - För Att Du Finns (0)  image55
image57   8. Anna Book - Samba Sambero (5)  image57
image57   9. Marie Lindberg - Trying to Recall  (0) image57
image57   10. Tommy Nilsson - Jag Tror på Människan  (1)  image57

Den enda tidigare vinnaren tippar jag alltså som den absoluta förloraren, lustigt.
Nu är det endast åtta timmar kvar... iiiieeeee!!!

Andra bloggar om: , , , ,

Planering

Idag var det en sådan dag när jag hade kunnat ligga i sängen och bara sova hur llänge som helst. Ibland kommer man bara in i ett tillstånd. Och i vanliga fall tycker jag att det är så härligt, men inte när man har en skällande 8 månaders Siberian Husky som pratar i örat på en tills man fattar att det är dags att gå upp. Då är det bara jobbigt att var i detta tillstånd för de första 20 minuterna går man runt som i ett töcken och är inte riktigt säker på vad som är verklighet och vilket som är dröm. Aj! Köksbordet var verkligt... suck.

För att piggna till åkte jag och Adam ut på vår lilla cykeltur som vi idag tog på 15 minuter. Adam är stark men oj han har verkligen ingen kondition alls. Precis som hans mamma/matte dårå, he he. Efter att ha gjort lite nyttigt så tittade vi in i hundrast gården men inte var där några vovvar och inte kom det några heller. Det enda spännande som hände var att Emelie, grannen, for förbi i sin övergrymma Chrysler och tutade på oss. Det förvirrade Adam en aning. Mmm... vad skönt det hade varit att vara vuxen nog att kunna jobba och slippa plugga... fast å andra sidan tycker jag det är jätte kul att plugga. Ha ha, hur ska jag ha det egentligen.

När jag ändå är på gång så skulle jag vilja beställa en ställetföreträdande hemmafru som kunde ta hand om alla saker här hemma som bara är så hemskt tråkigt. Tvätt, disk, damsugning, moppning och damning. Usch. Jag orkar inte... men alla de "underbara" sakerna måste jag göra idag. Eller ja, diskningen är redan klar och tvätten är förbredd men de andra sakerna måste fixas. Idag är städdag. Mmm... I löööv (not.

Men ikväll är det melodifestival och då får jag besöka av så fina flickor som Nenna, Emelie och självklart Stéphanie (fy farao vad vi ska heja, eller hur gumman?).

Tiden räcker inte till

Vissa dagar känns det som att tiden inte räcker till. Jag sitter nu här och försöker skriva ihop en essay-plan, har hållt på med den "hela" dagen, eller i alla fall de minuter jag suttit framför datorn.

Men i morse var det obligatorisk biblioteks information i Lund.
Och efter det satt jag och pratade med en vännina som har det svårt just nu.
Sedan var jag så slut att jag stängde ögonen, vilandes på sängen i 25 minuter.
Efter det bar det av på någon fisk-hämtar-tur Lasse skulle på vilket tog två timmar.
Nu har jag en halvtimme på mig innan jag ska köra honom igen så jag hinner inte ens komma igång.
Och i morgon tidigt, tidigt, tidigt ska jag och Adam till vetrinären och kolla upp den klåda som han dras med hela tiden. Pratade nämligen med Frida vars hund gör samma sak och hennes Oscar hade fått någon salva att smörjas in med. Vi får se.

Alltså, om jag ska få något gjort på planeringen så får jag ta tag i det ikväll. Och jag som hade tänkt köpa natchos, salsa och kolla på "Djävulen Pär Prada". Dumt. Men å andra sidan så pikade Lasse mig ganska grovt i bilen på vägen hem, just efter att jag nämnt Natchosen, att "hur går det med ViktVäktarna"? Då försvann lusten till det ganska ordentligt.

(Och till alla er som undrar hur går det egentligen med vv så kan jag berätta att jag ska ta tag i det men jag tappade motivationen efter en jobbig händelse, men nu har jag börjat cykla, ska hjälpa bella i stallet och jag ska kanske börja simma här nere på badet (kanske!) så när jag kommit igång med det kommer käkandet att följa...)

25 minuter kvar tills vi ska åka igen.

Essay ämne

Tack o lov hörde min handledare i engelskan - written proficiency av sig igår. Har undrat vad som händer och om hon kanske glömt att maila mig alla deadlines. Men inte då. Fast, tyvärr så tyckte hon att mitt ämne om en jämförande uppsats om Mary Queen of Scots och Elisabeth I borde fokuseras mer på Elisabeth I för en annan tjej på kursen skulle skriva om Mary... det där fattade jag verkligen inte!!! Bara för att en annan person varit smart nog att välja ett så intressant ämne som de kända drottningarna, så betyder det väl inte att vi kommer skriva om samma sak. Hon skulle skriva om Mary i ett religiöst perspektiv, vilket verkligen inte har alls med det jag tänkt göra... Därför spelade jag lite dum och skickade hela mig uppsats-planering för "hon kanske inte riktigt hade förstått mitt ämne".

Jag fick svar idag. Mitt ämne verkade intressant. Så bra då.

Stipendiet

För lite mer än 2 år sedan sjöng jag på min underbara pappas 50-års fest. En av gästerna var självklart min farfars syster Solveig och hon blev så "frälst" av min sång att hon genast anmälde mig som kandidat till Sonja Stjärnquists Stipendie som delas ut i Hässleholm.

JAg fick skriva ett långt, långt brev om mig själv och min relation till musik och sång. Brevet skickades in och sedan hörde jag ingenting mer om den saken... tills i höstas.

Återigen fick jag min trevliga "gammel-faster" Solveig i telefon och hon medelade att jag återigen var i åtanke för stipendiet. Jag ringde upp den ansvariga som hade en kort liten intervju med mig (de hade tyckt att jag avr för ung för 20 år sedan och därför sparat min ansökan) och skulle sedan höra av sig till våren hur det hade gått. ''

Det blev en lång väntan men i fredags fick jag äntligen veta att jag kommer tilldelas detta Stjärnquist-stipendie. Det är självklart en oerhörd ära och jag känner mig så otroligt lyckligt lottad!


 


Nyheter

Nu är det officielt. Vi kommer bli ännu en personlighet i den här underbara familjen som vi är ;-) Om 1 vecka och två dagar åker vi upp till the middle of nowhere, fem mil ovanför Uddevalla, och hämtar hem charmtrollet Marco "Bedarra Ernst Stavro Blofeld". Vi är så glada över att snart äntligen få träffa denna söta (då) 14 veckors valp. Vi får se om han kan slita sig från sin bästa vän där uppe i Hedekas. Tänker viska till honom att här hemma väntar en underbar gosse på sin lillebror, så aknske det inte är lika jobbigt för honom att komma med hem... hihi.

Det blir fem timmars bilkörande, men det är det klart värt. Frida åkte världens mix med buss,bil,tåg,flyg, ubåt och pansarkryssare när hon tog sig upp tillsammans med sambon och hämtade hem Oscar, och tack men nej tack: det slipper vi så gärna så!

Igår var Lasse ute och festade med bartender-gänget, vilket innebär min syster och en tjej till, vilket jag tycker är very strange men okey. Så länge han trivs så får jag väl överleva :-P Ikväll stannade han hemma dock och vi tittade på en film och mös... nu ska jag tillbaks till soffan och min älskling.Städdag

För en gångs skull har jag tagit tag ordentligt med städningen. Jag damsuger här hemma varannan dag med idag har det blivit moppning av golv och diskning, och ikäll blir det väggrengöring, toalettstädning och ytdamning. Underbart. Men sedan behöver jag inte göra det på en vecka i alla fall. Och jag behöver inte heller ha dåligt samvete för att jag inte gör det förän om just en vecka. Det blir nice!

Ja, andra chansen igår. Aldrig hade jag trott att mina två favvoriter skulle gå vidare. I am so very, very happy. Nu blir det mycket kul i finalen. Jag vet att det äår många som tycker att finalen i år är blek och tråkig, men jag tror bara att det har att göra med att alla glorifierade finalen förra året för att Carola var med... suck. Jag kommer i alla fall utan tvivel att sitta framför tvn på lördag klockan åtta. Helt klart! Vem vinner... det tar vi på fredag... ;-)

Innan idag åkte vi till Malmö och in i lite olika djuraffärer. Adam har nu ett nytt lager med godis som ligger och gömmer sig i "hans" skåp.
Nu måste jag snart köra Lasse till Malmö igen... men som tack för det har jag bestämt att jag inte tänker laga mat ikväll. Så kan lasse bestämma om han vill laga själv eller om det blir härlig Thai-Thai mat eller kanske kinamat. Mums.

Melodifestivalen 2007 - Andra Chansen

De två första delfinalerna hans det med att kommentera, med de andra två var det inte lika mycket tid över, även om jag klart lyssnade igenom alla bidragen innan ordentligt. Tycker det är omöjligt att få en riktig uppfattning om låtarna annars. Nu idag tänkte jag tippa fram hur det kommer ikväll, så här en timme innan andra chansen börjar:

Duell nr 1

146448-43   VS.   146448-44

Som vinnare tror jag:

146448-44

Duell nr 2

146448-48    VS.  146448-45

Som vinnare tror jag

146448-45

Duell nr 3

146448-50   VS.   146448-49

Som vinnare tror jag

146448-49

Duell nr 4

146448-47   VS    146448-46

Som vinnaren tror jag

146448-47

Jag tror alltså Jessica, Jimmy (men jag hoppas på Sanna!), Sonja och Nanne vidare till andra omgången.

Därefter tror jag att det är Jessica och Nanne vidare till Finalen i Globen. Men om jag ska gå på vem jag TYCKER borde gå vidare till Finalen så är det istället Jessica och Sonja.

Bara 46 minuter kvar nu...


Andra bloggar om: , , , , ,

Tre dagars efterbloggande...

Det har onekligen varit en mycket bloggfattig period just denna veckan. Jag vet inte riktigt varför. Det är inte så att det inte hänt något, mer att jag inte haft något behov att avreagera mina tankar och känslor på världen.

Men nu har jag att ta igen.
Se upp världen!

Det absolut roligaste som har hänt, eller det näst roligaste som hänt i alla fall, är att jag igår fick besked om att jag kommer tilldelas ett musikstipendi på en ganska betydande summa!
Jag belv verkligen fantastiskt lycklig. Det enda lustiga är att jag tilldelats det här stipendiet utan att de över huvudtaget har hört en ton komma ur min mun. For all they know kunde jag sjunga falskt som en skriande häst! Det enda jag gjort är att skriva ett brav för två år sedan, ett nu för två månader sedan och en liten intervju över telefonen och vips så var jag en stipendiat! Det känns en smula skumt, men jag ska verkligen inte göra dem besviken. Nu kommer jag hamna i tidningen (och inte på insändar sidan den här gången!), få sjunga solo och sjunga i grupp. Oj vad spännande det är!

Skolan flyter på bra. Fick tillbaks den första uppsatsen jag skrivit, och den kom i sälskap med ett G+ (efter några förändringar). Helt oki, jag skulle var nöjd med ett G även om jag lite smått förväntar mig VG på i alla fall några delkurser på kursen.

Adam håller på och dödar en pipleksak han nog fått av Lasse igår. Jag känne rinte igen den. Min pojkvän var nämligen sjuk igår så jag hoppade in på hans pass på Harrys (där Bella dessutom dök upp, efter en del om och men. Mycket snälla vakter på Harrys :-D ). Så han kanske tyckte att Adam var så himla jobbig när han var "tvungen" att vara ensam med honom en lång period så han slängde åt honom en pip-leksak som han köpt in till den framtida butiken. 

Det allra roligast som hänt tänker jag inte avslöja riktigt ännu :-D


RSS 2.0