Vilse i Skogen

I lördags så bestämde jag mig för att göra något trevligt för vovvarna, ta med dem ut på en långrunda. Detta slutade i förtvivlan, ångest och smärta. Aldrig mer ut i skogen utan GPS. Never ever!

Men Adam och Marco var lyckliga över de långa, hemska timmar vi spenderade ute i skogen. Såklart!

Tog en massa bilder på dem med mobilen.

                       
     

image216

Världens roligaste dag!

I fredags  var det en oerhört rolig dag för vår lilla familj, och speciellt för mig och Clark. På Långfredagen tog jag pause i kyrkokörens hektiska påsk-schema och åkte upp till en inofficiell utställning i Växjö med Clark. Det blir inte lika mycket farande med honom när han är valp som med Marco på utställningar, dels för att det faktiskt inte finns lika många men dels även för att jag inte tror att Clark behöver lika mycket träning som valp. Bara jag lär mig hur han fungerar i ringen.

Det är någonting som jag verkligen kommer att sakna när vi inte har valp längre (jag vägrar bestämt att ha ännu en valp innan Clark är minst 2 år gammal!) och det är detta att lära en valp hur den ska uppföra sig i ringen. Inte för att Marco är klar nu, nej nej, det är långa vägar tills han är lika duktig som pappa-Espen, men jag kan i alla fall räkna med att han gör som jag vill i rasringen (final tävlingar däremot... hmm... inte tillräckligt med tålamod i honom ännu. Han är trots allt bra strax över året. Fortfarande tonåring ju).

Tillbaks till utställningen. I full-on snöstorm körde jag och Clark upp till Växjö (smått försenade eftersom jag ju tvunget skulle se klart ett avsnitt av Supernatural innan jag körde). Det var ju en super rolig resa. 50 km/h minst halva vägen. Ur-roligt. Men vi kom fram i lagom tid ändå.

Clark var nr 15 ut i ringen (älskar inofficiella utställningar för de börjar nästan alltid kl 10 vilket ger en extra timme i sängen). Jag förstod inte alls varför Clark inte ville uppföra sig när vi var inne i ringen. Med undantag från när vi sprang runt framför domaren så var det verkligen inte samma valp som jag hade haft med mig i Hässleholm några veckor tidigare. Men, trots Clarks ovilja att stå fint son en lydig, väluppfostrad Bedarra valp (yeah right :-P ), så fick han HP och blev därmed BIR-valp. (Konkurancen var verkligen enorm med 0 andra Siberian Husky valpar anmälda). Så det blev bara till att vänta... och vänta... och vänta. När mina fingrar blivit blå av kylan i det helt oisolerade ridhuset så gav jag upp, tog Clark och allt stöldbegärligt och rusade ut till bilen. Vi körde sedan en runda in till Växjö bara för att få lite värme. När vi kom tillbaks till ridhuset hade minst två timmars väntan raderats och det var ganska snart vår tur att gå in i ringen i BIS-valp finalen.

Jag började fundera över vad jag gjort för fel i ringen då Clark vägrat lyda mig. Kom fram till att jag varit på tok för vek. Jag hade helt lämnat hjärnan hemma och försökt ställa Clark som jag ställde Marco som valp. Istället testade jag nu att vara mer bestämd och ta lite mer kontroll över honom, säga ifrån när han inte gjorde som jag ville (vilket aldrig hade fungerat på Marco för en sekund. Han hade börjat diva sig direkt!). Helt plötsligt var den väluppfostrade valpen från Hässleholm tillbaks. Tänk vad lite/för lite tankeverksamhet kan fixa/ställa till med!

När vi väl stod på förhandsgranskningen så kändes det som att domaren knappt tittade på oss. Men det är jag van vid vid det här laget. Man känner alltid så (tyvärr har man allt för ofta rätt...). Men den här gången hade jag fel. Lite kruxigt var det inne i ringen då vi placerats i nummer ordning och inte i "springer-fortast-ordning". Så Clark han väl ta fyra och ett halvt steg innan han var uppe i gumpen på nästa hund. Jag försökte vänta in så mycket jag vågade utan att få sura blickar men det verkade fungera för vi blev utplockade bland de fem bästa.

Snabb som bara den ställde jag mig först (alla de andra hundarna var långt ifrån lika snabb-springande som lille Clark) så äntligen fick Clark chansen att visa vilken skönhet han var/är.

Dags för placerings-utplockning. Och dags för Clark att, som Lasse säger "trycka tidningen". Mer säger vi inte om det mer än tacktack till den snälla människan som gav oss en påse.

Plötsligt var det bara vi och en till valp kvar i ringen. Efter ett ärevarv gav domaren mig en rosa rosett. Utan högtalare och kommentarer var jag tvungen att titta på rosetten för att se hur vi placerat oss: BIS-valp 1:a!!!!!!

Jag kan aldrig förklara hur härligt det kändes att ha vunnit allt. Det var helt otroligt. Det får vi göra om Clark :-D

(Naturligtvis så ska livet vara så taskigt att detta händer den enda gång jag åkt på utställning ensam. Så inga bilder finns det. Men vad gör det?)

Melodifestivalen 2008 - Live i Karlskrona

Jag har ju inte berättat vad jag hade för mig i helgen, även om nog de flesta redan vet :-D

Jag fick världens bästa födelsedagspresent av Lasse i år: en biljett till melodifestivalen, Och det var ingen dålig biljett heller. Trots att det inte var parkett utan läktare så satt jag helt perfekt precis vid sidan av scenen. Satt allra högst upp på läktaren endast med trappan framför mig så jag kunde röra mig och gå upp och ner och fotografera hur jag ville (något som jag ierför sig endast utnyttjade när Linda B gick och vann!!!).

Hela resan började med att jag "dumpade" tre överlyckliga hundar hos våra vänner som fick det stora nöjet att ta hand om våra vilddjur i 24 timmar. Hur

de överlevde är väl fortfarande en stor fråga, även för dem. Sedan bar det av mot storstan Karlskrona och allting flöt på helt perfekt. Jag hittade till vandrarhemmet i god tid (thank you God för inventing the GPS) och fick till och med bokat en taxi till kvällen. Så jag satte igån och gjorde mig snygg. Vilken förvandling det blev. Jag är fortfarande lite besviken över att jag, trots mitt Hässleholm-fin-kammande inte lyckades hitta en chockrosa kjol, men det fungerade bra ändå. 

  

Tillslut var jag där. Jag stod utanför och bara sög in hela underbara melodifestivalsatmosfären. Innanför portarna stor ett 20-tal reklam bås som delade ut olicka prylar, men efter att ha köpt en blinkande pin, en blinkande pinne och en melodifestivals tröja snabbade jag mig in i show-salen för att se om där möjligtvis var någon förunderhållning. Och det var det minnsan med band, Babbsan och Christer Björkman.  Klockan 8a, som alltid, drog allt igång och det var helt underbart. Helt underbart. Allting lät så mycket bättre live. Nicklas Strömstedt var den som gjorde sig allra bäst live i jämfört med på tv. HAn var grym, och alla de andra också förstås.

För att inte tala om hur underbart fantastisk Linda Bengtzing var! Heja heja heja!
Att se Björn Gustafsson live var inte heller fy skam!!!

Men allting som är superkul måste ju ha ett slut, tyvärr. Så små lunkandes ut från arenan insöp jag det allra sista av kvällens magi. Resten av kvällen skulle förmodligen inte bli lika spännande... men det beror faktiskt på vad man menar med spännande.

Jag hade fått en utomordentligvägbeskrivning av killen på vandrarhemmet om hur jag skulle kunna ta mig hem till sängen via buss. Toppen! Hoppa av i Lyckeby och följ cykelvägen. Bara ett litet problem. Jag hittade ingen dum cykelväg. Men, jag vandrade iväg ändå och hoppades att det skulle dyka upp något tecken på att jag var på rätt väg. Men icke. Så: "Hejsan taxi, jag är vilse, kan ni hämta mig?" Lasse gjorde hela situationen grymt mycket bättre genom att gapskratta där han satt på jobb och just hade fått höra om min situation i luren. Alla poäng han samlat ihop genom att ge mig världens bästa födelsedagspresent försvanna i rasande takt. Min räddning var att jag köpt en tjock-tröja på melodifesivalen för annars hade jag väl frusit bort. Det är ju inte som om man klär sig väderriktigt när man ska på melodifestivalen!!

Men jag kom tillbaks till vandrarhemmet efter en snäll taxichaufförinna plockat upp mig i korsningen Riksvägen och "något annat".

Världens bästa helg underhållning: Melodifestivalen i Karlskrona live med Linda Bengtzing!

image196

Oj vad jag är duktig Dag 1

Så ska jag då försöka gå på gym igen. Jag har aldrig tidigare lyckats få in någon rutin på det där med gym-gående men nu när jag verkligen försöker äta rätt så får jag väl försöka mig på även det. Lasse är övertygad om att jag inte kommer att klara det, och det är inte så konstigt. Förra gången jag hade gymkort så gick jag väl dit 4-5 gånger. Max. Kände mig som Chandler och Ross i vänner när de inte kan sluta betala till gymmet och samtidigt anser att tanken att gå dit och faktiskt träna är totalt skrattretande. Så kändes det. Vi får se om det blir annorlunda nu. Jag har också hittat pass både i Bjärnum och i Hässleholm som har Box-aerobic och i Hässleholm finns det step-up. Step-up är hur svårt som helst i början innan man har kolla på de vanligaste stegen men sedan är det en väldigt roligt träningsform. Men man får försöka ställa sig längre bak så att man inte behöver tänka på hur alla stirrar föraktande varje gång man behöver ta en pause i de fartfylda-lår-mördar-stegen.

Det tog en timme för mig att komma runt på alla 10-11 "stationerna" inne på tjejavdelningen. Är överlycklig över att ha hittat ett gym med en sådan avdelning. Som om jag vill sitta och titta på alla muskel-töntar som sitter och deffar sig samtidigt som jag försöker klara av mina 12x3 träningar! Det tog i alla fall extra lång tid eftersom jag var tvungen att lista ut alla maskiner och vilka vikter jag skulle använda, men det ordnade upp sig till slut. Klar blev jag tio i sju och eftersom min provtid gick ut kl sju så blev det varken stretch eller dusch så jag fasar inför hur det kommer kännas i morgon. Jag har redan en smärre molnande värk någon slags rygg-sido-muskel. Not niiiice.

48 timmar är som jag har förståt det så mycket tid som man ska vänta innan man tränar nästa gång så det blir alltså fredagsträning. Men i så fall måste årskortet lösas i morgon för de har bara receptionen öppen mellan 16-19 måndag till fredag. Så jag har "betänketid" tills i morgon. Vad tycks?

RSS 2.0