Blöt hund

Kolla in vår älskling Clark i badet igår:


image186  image187

Mina kommande, nya ögon

Nu är mina glasögonbeställda. Jag är jätte nöjd. Kollade en massor av olika par men så snart jag fick dessa på mig kännde jag att de är helt rätt.

Vad tycker ni?

image185


Date med optikern efter 10 års frihet

Sitta framför datorn med blixtrande huvudvärk är verkligen en toppen ide från min sida. Är mycket imponerad av min egen smarthet. Nej, ni har rätt, kanske inte så fantastiskt intelligent slutsats. Jag ska bara skiva ett inlägg sedan sätta mig med en plugg bok och hoppas kunna ta mig igenom alla miljoner sidor tills jag ska till optikern i eftermiddag.

Ja ni hörde rätt: Rebecca ska till optikern. Det är nog dags nu. 10 år utan glasögon, efter 10 år med glasögon, borde väl i rättvisans namn betyda 10 år med glasögon nu. Men, jag förmodar att om jag blir glasögonorm nu lär jag bli en evig sådan. Men, jag skulle kunna la linser ibland och till skillnad från min lilla syster, som är skit cool i bruna linser, så hade jag kunnat ha linser som passar mina ögon och inte kliar som sjutton igenom hela julafton. Glasögon blir min födelsedagspresent från min underbara far. Han blev väldigt glad över att ha den presenten fixad. Tycker att jag annars är ganska lätta att köpa presenter till... men jag är väl lite partisk eftersom jag faktiskt är i mitt huvud och kan rota fram exakt vad jag vill ha. JAG har i alla fall aldrig några problem med att handla saker till mig själv.

Så, glasögon ska det bli för annars kommer jag aldrig kunna hålla detta tempo i skolan. Det fungerar inte att behöva vara hemma varannan dag eftersom man har så ont i huvudet att man mår illa.

Så klockan 14.00 har jag date med optikern.

Sent samtal från kyrkan... iiiieee

Fick ett samtal idag (ikväll) från kyrkan klockan halv nio. Jag var smått förvånad över att få ett samtal på hemtelefonen... och ännu mer förvånad över att det var till mig, men så var det nu i alla fall.

Nu är alla förstås oerhört nyfikna över vad detta samtal innehöll! Jo förstår ni, jag ska vikariera för kantorn på två gudstjänster i Mars. På Maria bebådelse-dag. Och eftersom det blir lite kompensation för det så sa Lasse så fint : "Då blir det mer fisk till mig!" Hmm... det där får vi nog fundera lite över... funderat klart: Noooo Waaaaay! Möjligtvis en krabba :-P

Jag är noga att inte ta på mig för många saker. Har en tendens att säga att jag kan göra... ja allt ... bara för att underlätta. Men det blir inte lätt för mig i slutändan. Så skolan och familjen (inkl vovvsingarna) kommer först och allt som hinns med i övrigt får komma in om det klarar just den kvalikationen: att det hinns med.

Men, det ska bli kul att vara vikarierande kantor. Ska ändå ha barnen i körerna med på båda gudstjänsterna så jag ska ju ändå vara där så varför inte. Får kolla med prästen bara så att vi hittar bra psalmer att sjunga i kyrkan och som passar på guitarr. Svårt för mig att spela dem på guitarren om jag inte kan spela dem. Är jag inte förtjusande logist/realistisk/bedårande smart?

Grattis till körkortet Bella!!!

Sådan Far sådan dotter:

image184

Grattis till ett välförtjänt körkort systra min!!!

Bilder på sovrummet

Här har du lite bilder på vårt sovrum Anders:

(Lasses bror som tjatat om bilder, hihi)

         

Första och andra dagens skola!

Vem tror att jag tyckte att det var superduper roligt att gå upp klockan sex i måndags morse? Det var hela fyra timmar tidigare än vad jag har gått upp hela vinterlovet. Och tror ni att jag somnade tillräckligt tidigt då? Självklart inte! Då hade jag ju kunnat vara pigg dagen efter och så kan vi ju verkligen inte ha det. Vore ju synd och skam.

Men nu har jag i alla fall varit i Lund två dagar och det är vädligt intressant. Har haft en föreläsning i Judaistik, en i Islamolog och en i Kristendom. På torsdag blir det då en föreläsning om Buddism eller Hinduism. Tyvärr så jobbar jag ju i Hästveda mellan kl tre och fyra på torsdagar så jag missar en utav föreläsningarna då, så jag vet inte om det blir Buddism eller Hinduism på torsdag. Efter de tre föreläsningar som vi haft nu är Judaistik en tidig favorit.

Den här våren kommer det att bli mycket studerat. Nu har vi ju äntligen ett rum här hemma som är harmoniskt (sovrummet) så nu har jag ett toppen rum att plugga i tills "mitt rum" blir klart. I morgon ska jag tejpa dit skyddspappret på golvet i just mitt rum så att jag kan måla i helgen. Om jag hinner klart i helgen med målandet kanske tapeterna kan komma upp i nästa vecka. Och efter det har jag mitt efterlängtade stud-rum!

Lasse har målat väggarna i köket nu. Det blir fin fint. Jag tycker att färgen är skitsnygg, Lasse tycker att den är lite mörk. Han ville egentligen ha den ljusare, t o m grön. Men om jag fixar så att alla detaljer är gröna i olika nyanser kommer han nog att gilla det!

Paus i stressen

Det har varit en väldigt lugn och stillsam jul/nyår/väntetid tills skolan börjar. Det är därför som det inte flödat med uppdateringar här i bloggen och inte heller på sidan. Men det har varit riktigt skönt att ta det lugnt... fast det börjar klia en smula i fingrarna nu efter att få börja plugga igen (vilket nog Lasse anser är en allvarlig sjukdom som jag har!).

Det har hänt lite saker här hemma i alla fall. Sovrummet är klart! Äntligen. För första gången på 2 och ett halvt år tillsammans så har vi ett riktigt inrett sovrum. Det är så härligt att sova i ett harmoniskt rum igen. Bild kan jag lägga upp i morgon.

I morgon börjar som sagt skolan. Happy happy happy!!!

Varför ska folk skriva bara för att skriva???

Om alla nu vill vara så vänliga och kolla vad den väldigt pinsamma anonyma personen har skrivit som kommentar till mitt tidigare blogg-inlägg. I det som jag talade om att jag har fått benhinneinflammation.

Helt plötsligt tror en människa som inte känner mig (hoppas jag för fy för...) att de kan uttala sig om att jag INTE har vad jag vet att jag har? Vad får man ut av något sådant. Först blev jag arg och irriterad, och sedan blev jag så full i skratt över att jag ens reagerat så på något så otroligt fjantig.

Hur patetisk måste man inte vara som skriver något sådant??? Hur kan någon tro att bara för att de är så duktiga som kan googla och kolla något så har de mer rätt än någon som faktiskt har erfarenhet i.e min syster!!!

För tusan, fixa en hobby eller något. Fixa ett liv!

Ha ha... hihi.

14 000 steg och benhinneinflammation

Nu sitter jag och väntar på att Lasse ska komma hem med bussen. Egentligen kunde jag vara så duktig att jag gick en kort runda med hundarna innan han kommer men oj vad det tar emot. Igår gick jag jag två längre och en kort runda med hundarna och oj vad det kändes bra på kvällen! 14 000 steg!  ... men oj vad det känns i fötterna idag! Men ut ska vi. Ska bara samla mig lite först.

Jag har beslutat mig för att ta min hälsa på blodigt alvar nu. När jag och underbara Frida var i Göteborg så blev det en hel del springande i dåliga skor och andra dagen haltade jag som en sårad soldat. Har konfererat med Bella och vi har beslutat att det inte kan vara något annat än benhinneinflammation. Suck. Och Bella sa också att detta får man antingen för att man tränar för lite eller för mycket, och jag tror ingen av oss har svårt att lista ut under vilken kategori jag hamnar :-P

Det är många andra saker som inte är så bra med min hälsa så jag ska verkligen ta tag i det. Problemet är att jag sagt det så många gånger att jag nu knappt tror mig själv. Och det är ju ett stort minus. Men det som jag däremot har är underbara vänner som peppar och de tror i alla fall på mig! Och sen är ju Lasse underbarast i världen som går med på att äta mat med massa bönor, linser och mängder av grönsaker :-D

Idag blir det bärsmoothie till frukost, 'oklart vad som blir till lunch' och köttbullar med grönsaksbulgur till middag.

Nu ska jag klä på mig och möta Lasse vid bussen tillsammans med Clark. Adios!

My Dog - Två dagars utställning i Göteborg, 2008

Torsdagskväll begav jag mig ut i kvällskylan och hämtade Frida och Oscar på stationen i Hässleholm.. Hur mycket jag än bara älskar att gå upp jätte tidigt på morgonen (hmpf) så är det ganska skönt att kunna åka hemifrån 2 timmar 1 och en halvtimme senare när det inte behövs någon liten rundtur till Lund. Fast, ibland kan man bli tvungen att åka till Lund i alla fall och någon råkar ha glömt någonting hemma... eller vad säger du Frida?

Den här gången blev det dock kurs rakt mot Göteborg och två dagars hundutställning direkt på morgonen. Utan några som helst problem kom vi fram till vårt mål, vi hittade vår ring fort som attan och hundarna skötte sig perfekt hela dagen. Vilken högre makt måste vi omedvetet ha blidkat för allt detta flyt? Kanske vi fick lite belöning efter alla problem vi stod ut med under vår Sthlms resa förra månaden/året?

Marco var fantastisk i ringen, precis som han har varit på de två senaste utställningarna. Han vann sin klass med en mycket stolt matte som handler. Vidare tävlade vi sen i Bästa hanhunds klassen och Marco slutade som 2:a med Cert, bara besegrad av sin egen far: vackre Espen. *Rebecca Very Happy!*

Jag fick även visa Marco i Espens Avelsgrupp och i Bedarras Uppfödar grupp. Vilka båda blev BIR och följdes upp med finaltävlingar under eftermiddagen då Avelsguppen blev BIS 2:a och Uppfödargruppen blev BIS 3:a. Så otroligt roligt.

Och detta var bara en enda dag på utställningen! En hel dag till väntade oss :-D

Men först av allt skulle jag och Frida hitta ett apotek, hitta vårt hotell och någonstans att äta. Det enda som var krångligt var att hitta till apoteket och jag lyckades väl skrämma slag på en del taxibilar men sånt händer. Tillslut satt vi i alla fall med fulla magar, nyinköpta öronproppar och två väldigt trötta hundar. (För att inte tala om de trötta mattarna!!!)

Trevligt nog hade vi sovmorgon på lördagen. Huskysarna var beräknade till kl 12 så vi lämnade inte hotellet förrän kl 10. Smått oroliga för att hitta en bra parkering närmade vi oss ett parkeringshus och, hör och häpna, precis när vi kommer in kör en Volvo med parkeringsplats precis vid utgången iväg så vi kan bara ta och tråckla in oss där. Tror Frida kan hålla med mig om att vi aldrig varit på en sådan smidig utställning. Fast, när det inte uppstår några problem så finns det ju inte så mycket spännande att skriva i bloggen... hmm... kanske skulle ta och hitta på några?? Ha ha :-D

Utställningsmässigt var det inte mycket sämre den här dagen. Marco blev 4:e bästa hane. Det är nu 4:a av 4 möjliga placeringar i den "klassen".  Är så stolt över min lilla kille. Ska bli kul att se hur han ska utvecklas under året. Hans uppfödare, som såg honom nu i Göteborg första gången live på nära ett halvt år, säger att han är mycket lovande. Man blir så glad att det känns ut i fingrar och tår när man hör sådant om sina älsklingar.

På eftermiddagen tävlade vi också med Avels- och Uppfödargrupperna (vilket nästan var det roligaste på hela utställningen!!!).  Och tror ni inte att Espen plockar ännu ett BIS 2:a för sina avkommor och att Kennel Bedarra denna dag belönades med BIS 4:a? Verkligen varit kul att vara med och få visa Marco i det sammanhanget!

Efter två mycket långa utställningsdagar körde jag och Frida hem i snöstorm och blixthalka. Men vi kom fram tillslut efter att ha kört väääääldigt långsamt. Nu är det 1 år till nästa My Dog. Men ge mig bara några dagars vila så ska det nog kännas alldeles för långt bort med ett år :-D

Vad kul vi har haft Frida! Och tack för lunchen igår ;-)

image178

RSS 2.0