Valputställning Hässleholm -07

Fjärde utställningen för mig och Adam. Igår, lördag, bar det av till Hässleholm och valputställning. Eftersom jag var rädd att inte hinna upp i tid hämtade jag upp Stéphanie i Malmö halv åtta, men trots att snön låg i drivor över och vid sidan av vägen anlände vi i Hässleholm fem minuter över nio!!!

Efter en lång väntan trippade tre nervösa tjejer och en lite mer erfaren tjej in i ringen med husky-killarna Oscar, Adam, Kenzo och Falco. Det är så skönt när man väl kommer in i ringen. Väntan är det värsta. Det pirrar rejält i magen och man får göra allt för att det inte ska smitta av sig på hunden. Men igår gick det bra och jag vet nu precis vad jag ska träna mer på till Malmö Internationella Utställning om tre veckor. Det ska verkligen bli kul att se om det kommer göra någon skillnad.

Alla gossarna skötte sig i alla fall jätte fint i ringen. Oscar, med Frida som handler, kom på 1:a plats och Adam kom på en stolt 3:e plats. Adams syskon Falco och Kenzo kom på 2:a resp. 4:e plats. Den 18 Mars återförenas vi alla fyra och gör om det, ha ha!

Men det var inte slut där!
Precis som på MalmöValp tävlade Adam, Falco och Kenzo vidare i syskonklassen. Och precis som i Malmö blev de Bäst I Rasen. Jepp, inte dåligt gjort alls av våra killar! Och inte nog med det! Senare på eftermiddagen i "stora ringen" tävlade vi vidare i Bästa Syskongrupp för hela utställningsdagen. Och går de inte och vinner igen? Jo minnsann!!! Vilka fina gossar Lisette och Roger har fått fram genom sin avel!

Ja, tyvärr kände jag att vi fick köra hem efter det var över med syskongrupps-tävlandet så jag missade tyvärr när Frida och Oscar blev Bäst I Grupp-1:a!!! Och jag kan även tillägga att de i dag fick åka tillbaks till Hässleholm och tävla ännu en gång och placerade sig då som Best In Show-3:a!!! Grattis grattis grattis!!!

Alltihop var mycket roligt och jag ser redan fram emot nästa utställning.
See ya!!!

Andra bloggar om: , , ,

Lista nr 2

VAR BEFINNER DU DIG: Hemma i köket... lagar mat... suck.
TILLSTÅND: Trött. Ser fram emot en trevlig film med mina pojkar ikväll.
I FICKORNA: Inga fickor för tillfället
VAD HÄNDER IKVÄLL: Som sagt... film med Lasse och Adam medans vi äter maten.
VAD ÅT DU SENAST: En paprikabit
VEM RINGDE DU SENAST: Frida
VEM MAILADE DU SENAST: En siberian husky kennel
FAVORITLÄSK: Julmust Light
FAVORITMYNT: Femman
FAVORITSKÅDESPELARE: Sarah Michelle Geller
FAVORITHUND: Gissa ;-) SIberian Husky förståss!!!
FAVORITJUICE: Kivik's Äppeljuice
NÖDVÄNDIG KÄNDIS/AR: Alla kändisar som gör alla de där härliga serierna som jag älskar över allt annat i filmotv väg
BÄSTA GRANNEN: Hermansson o Lund förstås
SÄMSTA GRANNEN: De snälla människorna som bor under oss... grr...
BÄSTA ROBINSON-KARAKTÄR GENOM TIDERNA: Robinson Cruese... helt klart :-) Eller kanske Fredag...
BÄSTA FRISYREN: Långt, tjockt, mjukt lockigt hår... wow...
HUR MÅR DU NU: LIte så där... hemsk huvudvärk pga kombinationen för lite sömn, för mycket ansträngning för ögonen iom körning i en vit värld och en flaska vitt vin... allt igår...
VAD VILL DU HA FÖR HÅRFÄRG: JAg gillar min nuvarande bruna hårfärg.
VAD TYCKER DU OM ATT ÄTA: Tacostacostacos!!!!!!!
ÄR DU KÄR I NÅGON DU NÄMNT I DE TIDIGARE FRÅGORNA: Jepp
IDROTTAR DU: Njaaaa.....
TYCKER DU OM ATT LIGGA PÅ STRANDEN OCH SOLA:: Nej, inte alls...
VAD HAR DU PÅ DIG IDAG: Turkosa plagg!
HAR DU VÄXT NÅGOT DET HÄR ÅRET: Jepp... bläää
HAR DU GÅTT UPP/NER I VIKT DET HÄR ÅRET: 2007: Nix. Stått still... även det blä... men mitt eget fel.
VAD LIGGER PÅ DITT DATORBORD JUST NU: Bah... orka räkna upp!
VARFÖR BLEV DU ARG SENAST DU VAR DET: Det bör jag inte nämna här...
HUR OFTA STÄDAR DU: Tja... jag damsugar varannan dag i alla fall....
ÄR DU ROMANTISK: Oerhört... men har fått minska ner på de sakerna...
KNARK: Har förr knarkat PalleKuling... mycket!
KEPS ELLER MÖSSA: Nada
KÄNGOR ELLER PUMPS: Pumps!
DVD ELLER VHS: Dvd.
HAR DU NÅGONSIN FÄRGAT DITT HÅR SVART: Yes! En halloween för nån år sedan.
SOMMAR ELLER VINTER: ...höst?
SKÅNE ELLER NORRLAND: Skåne
KAFFE ELLER LÄSK: Läsk
BRUKAR DU GÅ PÅ MCDONALD'S: Jag är en BK-tjej
EMINEM ELLER BRITNEY SPEARS: Britney!
FAVORITPOSEN: Hehe
FAVORIT TV-SPEL: KingdomHearts, spelat tillsammans med bror min.
HAMBURGARE ELLER PIZZA: Hamburgare, från ett riktigt gatukök kl fem på natten. Mums!
SNYGG ELLER SNÄLL: Snäll
TV ELLER RADIO: Tv hemma, radio i bilen... går på ett ut.
PLUGGA ELLER JOBBA: Plugga! JAg vet inte hur jag ska kunna ge mig ut i riktiga världen!!!
KAN DU KÖRA BIL: Yepp.
VAD TYCKER DU ÄR SNYGGT: Lasse

Till min Pappa och min Katarina!

Tyvärr belv det så att jag var iväg på hundutställninge hela dagen idag så det blev inga komentarer den här gången heller. Jag vet, det är skamligt och jag skäms mycket men man kan inte allltid hinna med allting för då blir man knäpp.

Jag tyckte dock att det gick någelunda bra idag på melodifestivalen.... JAg trode Andreas Johnson och Uggla (den med brillorna) till final och After Dark och Sanna Nielsen till andra chansen så helt fel ute var jag inte... har lite sådär 75% koll hela tiden (men jag tyckte helt klart att det verkliga resultatet var bättre än det jag förutspått. Är stolt över svenska-melodifestival-folket!!!).

Mer om utställningen blir det i morgon. Då tänkte jag dessutom stjäla en fin lista från Sandra, berätta om vilken expert jag tydligen är på melodifestival, isfolket och Buffy och även lägga in ett litet inlägg om alla böcker jag verkligen vill läsa men aldrig hinner.... suck. Oj vilken spännande blogg dag det blir imogon, hihi.

Lycklig resa pappa!!!!!!!!!!!! Ring snart!!!!!

Puss godnatt alla!!!!!!!!!!!!

Snöstorm a la Adam

Alla Arlövsbor sitter nu inne i sina hem och tittar förnöjt ut genom fönstret och suckar belåtet över att de minnsan sitter inne och inte är ute i snöstormen. Men inte jag och Adam! Vi trotsar faran och har precis varit ute och "brutit" snön. Tror inte att det är någon annan än en husky-ägare som tar sig ut i vildaste snöstormen bara för att vovven är helt galen i snö. Det var trots allt den första riktiga djupsnön vi haft här vintern 06-07 så jag var väl skyldig honom ett ordentligt snöbus hans första år. Och som han njöt. Hopp hopp, skutt skutt och gräv gräv. Han var dessutom så himla fin mot snön i det skumma ljuset från gatulamporna. Nu har han självmant käkat upp all sin mat, helt utan något lur från min sida, och ligger utslagen på balkongen. Kanske man kan få sov morgon imorgon då, nu när han busat i snön i en halvtimme och lekt med bästa kompisen och grannen Diva i fyra timmar dessförinnan. Vi får väl hålla tummarna. Fast, jag bör väl gå upp tidigt. Har mycket fonetik att plugga inför tentan på tisdag.

Andra bloggar om: , , , , ,

Skräck

Något som nog skulle kunna klassas som min allra största skräck är att någotning från rymden, som t ex en astroid, skulle slå ner på jorden och därmed orsaka hemska konsekvenser. Detta har man ju sett i otaligt många filmer som Armageddon och Deep Impact. Och så kommer jag hem från en helt underbar kväll på stan och får se detta.

Hela mitt inre ryckte till och rädslan strålade ut i hela kroppen...


Tjejsnack v. 8

Eftersom jag känner lite "blogg-torka" satsar jag på en tjejsnacksinläggsgrej. Denna vecka handlar det om sömn.

Knapp

♥ Vad har du på dig när du sover?

Ingenting. Bara om det är riktigt kallt. Då åker det på en tröja för det är alltid ryggen som är kall.

♥ Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc)

Alltid på höger sida, med höger hand/under arm under kudden. Andra sidan, ryggen och magen är alla bara obekväma. 

♥ Hur många kuddar har du i sängen?

1 enda (fast det blir klart 3 om man räknar Lasses...)

♥ Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna?

Ja... de första 5 minuterna. Men jag drömmer nästan alltid mardörmmar, eller det är i alla fall de jag kommer ihåg. Därför är jag väldigt noga med att inte tänka på dem så snart jag vanar för då kommer jag ihåg dem... bläää.

♥ Har du drömt "sann-drömmar" någon gång?

Nej det kan jag inte minnas att jag har...

Knapp

Andra bloggar om: ,

Möte i stan

Träffade Lasse och Adam i stan idag när jag skulle hämta dem. Adam kände inte igen mig först utan gick bara fram till den där människan som satt på huk och slickade den lite glatt i örat. Ca 7 sekunder senare, då jag i stället gick bredvid Lasse, vaknade Adam till och började hoppa och busa som en galning. Mamma var ju där, oj!!!!!!!!!!!! 


I dag är det också en dag

Så här seriös och duktig har jag inte varit sedan Pre-IB (Prib :-P ). I förgår → går läste jag ut Falling Angels och idag skrev jag uppsatsen! I morgon kommer jag att börja med orden, om tiden räcker till. Är det inte underligt? Allt detta ska vara färdigt först på onsdag! Jag har blivit ett stud igen. Hurra!I morgon blir det lite firande med Pojkarna och med vänner. Födelsedags firande. Ska bli jätte trevligt. Nu när jag slutat med jobbandet kommer vi få värdera de få helgdagar vi har tillsammans ännu mer, jag och Lasse. På tisdag nästa vecka blir det firande med pappa och co. och på min verkliga födelsedag, som också (hurra) innehåller en fonetik-tenta, blir det firande hos mamma med familj och tacos. Tvärr går Lasse utbildning på tisdagar och allt detta har hamnat på tisdagar... tyvärr. Men som sagt, vi ska fira rejält i morgon. Hipp hipp hurra!Mitt hjärta värker hårt för min vän i ett annat land (om vilket jag blivit helt miss-quotat som att jag typ lyckats säga att fransmän ser ut att lukta illa. Detta är helt taget ur sitt sammanhang och jag menar ingenting sådant). Önskar att jag kunde vara och stötta dig min röda ängel.I morgon är det schalager igen och om en timme eller så släpps låtarna på internet... så spännande. Men jag kommer inte se själva showen i morgon (snyft) men framför reprisen på söndag kommer jag sitta bänkad. För alla er som vill hålla er uppdaterade med en massa schlager kolla in Schlagerprinsessan...
Men jag tror ingen slår the Ark. Om de vinner hela grejen bjuder jag på champagne. Ja, i alla fall Flexinet.Andra bloggar om: , , ,

Falling Angels

 Färdigläst är nu Tracy Chevalier's Falling Angels. Jag gillade den. Det är en roman som jag skulle kunna tänka mig att läsa utanför kursen. Inte som de två andra böckerna som vi läst (Big Mouth & Ugly Girl och Things Fall Apart). De skulle jag nog aldrig ens titta två gånger på hyllan i bokhandeln... om det nu inte varit så att det stod "Engelska - A20" på en lapp ditsatt på hyll kanten. Men Falling Angels däremot var mycket förtjusande (Passande ord då den handlar om en tid strax efter Drottning Victorias död i England 1900, en tid då nog det mesta för de flesta inom de "övre klasserna" var just "förtjusande", i all fall på ytan. Själv blev jag bara måttligt imponerad av det faktum att Drottning Victoria bar sorgedräckt i nästan 40 år efter sin mans bortgång. Så typiskt brittiskt!).

Det känns som om det tog lång tid att läsa boken, när det trots allt var så sent som igår eftermiddag jag öppnade den. Men jag har läst så intensivt för att kunna hinna med allt annat till alla andra delkurser att all tid man satt och läste en "bra" bok kändes bortkastad. Är ju så van att alla böcker man läser till "skolan" är jobbigt, tunga och framför allt tråkiga (jag säger bara: Great Expectations!). Jag var lite skeptisk innan jag började för författaren, Tracy Chevalier, har trots allt skrivit Flickan med Pärlörhänge och den gillade jag inte alls (även om filmen var helt oki). Men, slut dom: Jag gillar boken.

Jag har redan kommit fram till vad mitt ämne ska vara i den 300-500 ord långa "reaktions uppsats" (response paper)  vi ska skriva till nästa vecka. Författaren Charles Dickens nämndes faktiskt vid ett par till fällen (4) i boken så jag tyckte det vore intressant att ta upp det till diskussion. Får se om jag kan få ihop information så det räcker, men jag tror inte att det ska bli något problem.

Ännu en glad plugg-nyhet är att jag faktiskt fick plats i den grupp jag ville till den "stora" uppsatsen vi ska skriva i vår på hela 1500 ord (efter EE på IB så känns det relativt lätt överkomligt). Det blir "Britain during the Renaissance" vilket innebär Henrik VIII, Elisabeth I och Shakespeare. Underbart! Nu ska jag bara lyckas välja ett område att skriva om!

Andra bloggar om: , , ,

Håret

Vad ska jag ta mig till med mitt hår. Det måste klippas... det är ett som är säkert. Men ska det klippas axellångt eller bara bort med det slitna. Och ska det färgas mörkt brunt... eller en mer rödbrun. Blond vill jag inte alls vara snart igen så det är bortvalt. Lugg blir det också såklart... I miss it.

Säg vad ni tycker, kom igen!

Håret


Andra bloggar om: , , ,

22 Års Önskelista

Bidrag

Allra allra mest önskar jag alla  former av bidrag till den nya familjemedlem vi förhoppningsvis ska införskaffa till sommaren. En söt liten husky-lillebror till Adam.Resa

Stockholmsresa med biljetter till musikalen Rent!!!
Inte nog med att det är den absolut bästa musikalen någonsin, Linda
Bentgtzing
spelar ju Mimi!!! Wuhu.
Gör mig Glad!
Böcker

Anybody Out There? - Keyes, Marian
169 kr + frakt på CDON.comCD

Sandi Thom: "Smile... it confuses people"DVD
Sex and the City 1-6  Box


Gilmore Girls säsong 5I Claudius BoxÖnskedrömmar utan begränsning, för drömma kan man alltid!

Hemnes Dagbädd, Ikea (till Dybäck) 

3595 KrInbyggnadsugn Wirlpool/Ikea of Sweden
4095 KrInbyggnadsmicro Wirlpool/Ikea of Sweden
3890 KrVäska, Börs och Nyckelhållare från Dior
Pris endast väskan $775L.A.M.B väska
Se väskan...klicka!
$550Louis Vuitton Porte-Trésor International
Se "väskan"...klicka!
$630Andra bloggar om: ,

Lista

Listan snodd från Sandra

Vad heter du:
Rebecca Anna Nancy Ovin
Var bor du: Arlöv
Trivs du där: Det kanske förvånar men jag trivs väldigt bra
Brukar du läsa horoskop: Nix, slutade när jag sluta läsa VeckoRevyn för 100 år sedan.
Har du körkort: Yes, going on 1 and a half year now

Favoritdjur: Voffsingar

Festar du mycket: Inte mycket för att vara en Lundastudent på 21, snart 22, år.
Sprit, cider, vin eller öl: Cider, möjligtvis halvtorrt/fruktigt vin

Brukar du bli för full: Nja. Nä. Inte särskilt.

Antal kuddar i sängen: 1 är min och 2 är Lasses

Äger du ett busskort: Nej men jag borde nog börja äga ett kanske...

Vad åt du till frukost: 1.5 fralla med skinka o cola light.

Har du haft sex idag: Näpp.

Nästa mål i ditt liv: Litet mål: Få disken klart innan jag somnar. Stort mål: Få disken klart innan jag somnar... suck.

Hur svarar du i mobilen: "Hej de e Rebecca"
Antal timmar sömn inatt: 10 st!!! Lasse var underbar och gick upp med vovven i morse.
Sov du ensam: Nej tack o lov. Hade två pojkar på rummet, en i och en under sängen ;-)
Din hobby: Sång, hundar och plugga(jag vet... tönt-stämpel)
Vad är det för veckodag?: Måndag.

Vad åt du senast: Harry's-mat... mums

Vem fick du sms av senast: Mamma

Vem ringde dig senast: Pappa.

Godaste ölen du druckit: ...väntar jag fortfarande på.
Vilka hårfärger har du haft: Tusen nyanser av blond, var rödhårig som Ginger-Spice Geri och nu brunt.

Vad såg du senast på TV: Gilmore Girls säsong 4 avsnitt "sista"

Vad läser du för bok just nu: "English Phonetics and Phonology", "Things Fall Apart - Chinua Achebe", "Isfolket-Blodshämnd" och "An Illustrated History of Britain".

Längd: 162 cm.

Skostorlek: 39/40.

Hårfärg: Brunt

Är du kär i någon: Våldsamt!

Vad gör du om ett år: Pluggar c-kursen i Engelska och 10p statistik..

Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej!

Dricker du: Måttligt

Vilken parfym använder du: Olika kändisars som min pojkvän kommer hem med.

Vilka skor använder du: Ett par åt gången

Dagens klädsel: Ljusa heltäckande strumpbyxor, grönkjol, Militär t-tröja och grå kavaj.


Andra bloggar om:

22.3 kg hund

I dag vägde jag "lille" Adam. Han är uppe i 22.3 kg nu. Börjar bli en riktigt fin gosse. Eller, ja, han är redan underbart fin klart men han börjar bli en vuxen fin gosse. Cykeln är iväg på renovering/reparation och ska hämtas på måndag. Nu är det bara en "springer" alt. ett bälte som ska fixas sedan ska vi minnsan ut och motionera han och jag. Hans matta (moi!) är nämligen inte alls i mågon vidare trevlig form och det är mycket som ska jobbas bort. Allt börjar på nytt i morgon, men det ska bli kul. Efter en viss händelse inträffade för några veckor sedan har jag haft absolut noll lust att tänka på vikt och mat. Eller ja, mat har jag tänlt mycket på men det har snarare varit "vilket är det fetaste och godaste jag kan äta idag" än det har varit "hur många points är det i det här tro?". Men jag beklagar mig inte. Tror inte man orkar med hur mycket som helst att ta i tu med på en och samma gång. Har fått ta det i etapper.

Adam ska verkligen vara glad att han är så söt som han är för han var myyyycket illa ute igår. Jag hade jobbat till fyra, kom hem kl fem, somnade halv sex... halv nio vaknade Adam och höll inte tyst igen förän tills kvällen. Suck. Det är lustigt att Lasse bara kan titta på Adam stängt så håller han mun medans jag kan försöka i evighet på alla möjliga sätt utan minsta förändring.

Men det sk i alla fall bli roligt att komma igång med cyklandet(jag)/springandet(Adam). Kanske han kan sova lite mer då, he he. Nu ska han ju envisas med att bara sova på nätterna och alltid, utan undantag, (ja förutom när han lyckades få tag på ett paket alvedon (jikes!)) kl nio på morgonen. Minns knappt hur det var att inte vara trött hela dagen. Men som sagt, tur att han är så söt och så uinderbar att han kommer undan med precis allt...hihi.

Adam 2

Andra bloggar om: , ,

The Ark = Perfekt Schlager

Jag trode inte att någon förutom Linda Bengtzing och kanske Lena Philipsson kunde göra en perfekt schlager. Men nu måste vi komma på en helt defintition av perfekt för Ark har äntrat Schlager-arenan. Ord kan inte beskriva hur fantastiska de var.

Jag ahr aldrig varit något otroligt Ark fan utan väl tyckt att de varit tillräckligt bra att fylla plats i datorn... men nu! Wow. I am fräääälst!

Här är till Stephanié som missade hela undret. Enjoy!
Nu åker jag till Malmö för att låta Adam busa med sina jämbördiga, och självklart är Ark med i bilen... tihi.

Andra bloggar om: , ,

Melodifestivalen 2007 - Delfinal 2

Stjärna Regina Lund - Rainbow Star

Det är oerhört imponerande när vissa människor är otroligt bra på att både spela teater och på att sjung. Jag kan nog inte säga att Regina Lund är särskilt bra på något av det där. Sång som har ett register på nio-tio toner? Njaa... Men, stort plus är att låter låter väldigt mycket som en Alcazar-låt. Mums om det varit de som sjungit låten istället. Fast det känns som omdet knasat tilld et lite för killarna med schemat då!
(Föresten... uruselt utan. Sjung på svenska kvinna om du inte behärskar språket!)

Betyg innan showen: 5/10
Betyg efter showen: 2/10 

Fy sören vad den här tjejen inte kunde sjunga idag. Detta var nästan värre än Addis-gänget förra veckan. Nästan.

Stjärna  Marie Lindberg - Trying To Recall

Mycket vackert och det smeker själen att lyssna till den här låten. Jag älskar verkligen hela singer-songwriter soundet. Och knäppandet på guitarren, som i vanliga fall inte brukar vara som poppis för mig i melodifestivalsammanhang, fungerar faktiskt. Minus för att det inte händer ruskigt mycket i låten. Har man hört första minuten har man hört låten känns det som.Känns även lite otillfredsställt när en låt inte slutar "på rätt ton". Om hela låten varit en smekning så är det en rak höger.
(Samma uttals kommentar som på Regina... sjung för sjutton på svenska om ni inte kan prata engelska någelunda ok. Det hade säkert låtit lika vackert i alla fall och mycket mer proffsigt!)

Betyg innan showen: 6/10
Betyg efter showen: 5/10

Lite minus för att det verkligen inte var rent, men jag hade knappast förväntat mig det vackra klingandet från inspelningen. Kanske kan den här erfarenheten göra att hon kan hålla nerverna i kontroll och sjunga rent i globen? Då har hon ett riktigt bra nummer. Idag gick Marie nog vidare för att hennes historia är så fin, så fin. Men OM hon hade haft mer erfarenhet och bla bla bla, ställt upp i melodifestivalen Då känner jag på mig att hon ändå gått vidare till final. Så, alla vägar leder till Melodifestivalfinal, i alla fall för Marie. Med all rätta!

Stjärna 
Jimmy Jansson - Amanda

Tjaa, finns inte så mycket man kan säga egentlgien. Typiskt Jimmy Jansson stuk och typiskt fjortislåt. Jag gillar låtar som går liiiite för fort för att man ska kunna dansa normalt. Annars verkar det som om tiden stått still med Jimmy Jansson. Man ska utvecklas som artist med året... suck.

Betyg innan showen: 4/10
Betyg efter showen: 6/10

Framträdandet höjde låten. Gillade att hela "bandet" följde Jimmy runt, upp, ner och runt igen på scenen. Det var en smula annorlunda. Och nog har han utvecklats som artist, även om han rent musikaliskt sett stått still.

Stjärna 
Cosmo4 - What's your name

Men jag orkar snart inte längre... varför måste det finnas så många tråkiga låtar som alla ska låta likadant. Orkade nästan inte lyssna klart. Inga fler kommentarer.

Betyg innan showen: 5/10
Betyg efter showen: 3/10

Klockan är 21:53 och jag minnet av bidraget är helt borta. Baaad.


Stjärna 
Lustans Lakejer - Allt vi en gång trode på

Pappa! Du hade gjort den här låten bättre. Och jag menar inte att du inte är bra (förutom när du sjunger Jaque Brell Gåsapågen) utan att de här är så äckligt dåliga! Nästa år anmäler jag min far!!!

Betyg innan showen: 2/10
Betyg efter showen: 3/10

Lite plus för att gubbarna/killarna/männen/snubbarna lyckades se rent galna ut på scenen. Kostymnissen bakom synten var helt klart favoriten!

Stjärna 
Jessica Andersson - Kom

Tjejen kan verkligen sjunga och det är svenska hon ska sjunga på. Det är ett härligt sound på låten. Lite som Lena Ph blandat med "gamla" fame-soundet. Härlig blandning.

Betyg innan showen: 7/10
Betyg efter showen: 8/10

Ja, detta gjorde hon f*n så bra. Visst hon åkte nog snålskjuss rent röstningsmässigt på allt snack om hennes utstyrsel förra året (ingen artist var så i fokus ikväll som Jessica!! På ett positivt sätt... för henne.) men alla har väl nått trick det tjänar på i den här cirkusen!

Stjärna 
Svante Thuresson & Anne-Lie Rydén - Första gången

Ok. Anne-Lie gillar jag. Hon har en klassisk (om dock inte särklilt stark, klar eller tonsäker) röst som får det att mysa. Och Svante Thiresson hade jag nog klarat av i den här låten också för låten är helt oki. Men jag måste ju se honom på scenen också... och det känns såååå fel. Som Kickie, Bettan och Lotta så är det fel... fel!!! Anne-Lie --> Go, go go Svante --> No no no.

Betyg innan showen: 4/10
Betyg efter showen: 3/10

Gick precis som det skulle. Slut på kommentar.

Stjärna 
The Ark - The Worrying Kind

I lööööv. Det är helt klart och överlägset min favorit i festivalen så länge. Det är bara så bra. Det är ju Ola Salo, soundet och ja allt... kan inte vänta tills man får se det på scenen. De kanske inte själva hade gillat jämförelsen men har de inte lyckats plocka upp ett "Abba" sound UTAN att ta något som alla andra använt? De har lyckats förnya och föryngra de klassiska soundet. Som sagt. I lööööv.

Betyg innan showen: 9.99/10 (Ja... eftersom de inte är Linda Bengtzing eller Lena Philipsson blir det ju såklart ingen 10:a)
Betyg efter showen: 10/10

Detta var bara så j*kla roligt, bra, underbart, fantastiskt = the Ark

Min spekulationer om Svenska Folkets röster:
Jag tror the Ark och Jessica Andersson till final och Marie Lindberg och Jimmy Jansson till Andra chansen.
(Vi får se hur det går... förra veckan lyckades jag ju pricka in tre av fyra :-P)

Fyra av fyra rätt på personerna som gick vidare, två av fyra rätt på placeringarna. För en gångs skull känns det som om jag har någelunda koll i alla fall, tihi.

Andra bloggar om: , , ,

Tjejsnack v. 6

Den här veckan är det "antingen eller"-frågor som gäller!

· Kostymnisse eller badboy?
Med undantag från min pojkvän så är det nog kostymnissarna som har övertagen. Men min kära sambo är en riktigt badboy som slår alla kostymnissar på kä... eh... fingrarna?

· Rakt eller lockigt hår?
Jag hade nog gärna haft ett naturligt korkskruvs hår som det underbara hår min bror är olycklig ägare till... suck. Men fy sjutton var det är fint med ett riktigt raktraktrakt hår som min systers. Varför skulle jag hamna mitt emellan i det genetiska lotteriet???

· Rosor eller tulpaner?
Beror på vem som är "given". Rosor favoriten från pojken... tulpaner från mor/farmor. Men... rosorna vinner nog. Det bara känns så rätt.

· Chokladglass eller vaniljglass?
Chokladglass definitivt. Gärna med något hasselnötigt i/på/bredvid.

· Hund eller katt?
Enklaste frågan. Helt klart hund. Lustigt. För ett halvår sedan hade det varit lika lätt... men då hade svaret varit katt. Livet är vekligen lustigt.


Mina val v6

Du kan också vara med i Knapp

Andra bloggar om:

Begravningen

1114 a.m Begravningen var i måndags. Orkar egentligen inte skriva något om det. Men allt var mycket fint. Det gick bra i kyrkan med sång och allt. Allt var även jätte fint efteråt på "gravölet" eller hur man nu säger. Många mycket fina tal, särskilt pappas. Allt gick rakt in i hjärtat och jag tror inte att det hade kunde ha varit ett finare hejdå till en så älskad man/far/farfar/morfar.

414 p.m Jag hade inte klarat den dagen så bra utan Lasse. Han var ett så underbart stöd. När jag stod uppe vid koret och skulle sjunga kunde jag först inte få ut en ton, men jag fick syn på Lasse nere i "vår" bänk och med ens var jag helt lugn inombords. Han fanns hela tiden vid min sida och det gav mig en oanad styrka.


Uppladdning

Låt oss ladda med en underbar... hmm... schalgerkavalkad :-D

Alla Har Ont - After Dark


Delfinal 1 - Förbabbel

Jag undrar om det är dåligt när första melodifestival-deltävlingens största drag plåster (obs! för mig!) är programledaren Kristian Luuk? Visst, det kommer bli mycket annorlunda från förra året. Jag föll pladask för Lena Philipson's underbara programledar stil förra året, trots en något nervös start. Jag var chockad att folk reagerade på att hon var "föööör mycket Lena". Det var ju f*n så bra!?!?

Men nytt år och ny programledare. Spännande.

Artisterna i den här delfinalen är väl inga favoriter för mig direkt. Börjar ganska svagt i år alltså. Jag antar att Anna Book inte kommer undan en vinst i morgon. Är väl som med Carola förra året, hon ska lixom gå vidare och svenska folket ska se till att det blir just så (fast bär Bert Karlsson går ut och säger att Anna Book kommer gå vidare... ja, då tappar hon nog rejält med röster... stackars lilla fröken Book).

Så... bidragen... första intrycken. Jag är inte på något sätt något schlagerproffs, det enda jag har att komma med är att jag följt festivalen i 17 år med i år inberäknat.

Stjärna 1. Elin Lanto - Money
Ett helt oki bidrag startar upp hela festival-festen. Jag gillar Elins stil, förmodligen för att den är så långt från min egen. Och en låt med alliterationen "...really rich bitch..." är det svårt att inte gilla, speciellt i det här sammanhanget. Ser framemot hennes framträdande i morgon kväll!

Stjärna 2. Andersson & Gibson - Anything But You
Oj vad härligt det är med renodlad körsång... i kyrkan, i musikaler och i körer. I melodifestivalen... nja... men det osar lite country vid vissa tillfällen och countryn klarade ju sig fint förra året... kanske även så i år?

Stjärna 3. Anna Book - Samba Sambero
Jaha, det här bidragen ska väl representera schlagern den här delfinalen... och visst, låten skulle kanske ha kunnat skapa några rysningar av välbehag... om fröken Anna Book kunnat sjunga... så är nu inte fallet. (Däremot ryser jag av tanken på att denna låt med största sannolikhet kommer spelas på nattklubben där jag jobbar då och då...usch usch).

Stjärna 4. Addis Black Widow - Clubbin
Bara två kommentarer: Detta är inte musik  och detta är inte sång.

Stjärna 5. Andreas Lundstedt - Move
Jag ville så gärna gilla det här bidraget men det går inge bra med det... men jag ser fram emot showen, den lär i alla fall hålla standarden, det är ju trots allt Andreas Lundstedt! Men suck... för trist låt... *snyft*.

Stjärna 6. Tommy Nilsson - Jag tror på människan
Detta är verkligen inte schlager... men helt klart det bästa bidraget den här delfinalen! Det är riktigt, äkta och mäktigt. Klart lite små-heligt och oerhört för-finande av verkligheten precis som det ska vara med Tommy Nilsson. Det enda bidraget jag "gillade" efter endast en genomlyssning. Hade det inte varit roligt om det varit en snabb, svänging låt han ställt upp med det här året. Fy sjutton vad svenska folket hade blivit förvånade.

Stjärna 7. Sofia - Hypnotized
Känns lite Elena över hela grejen... nej tack. Elena för all del, hon har ju kraften och bredden... inte Sofia. Detta blir bara lite trist tyvärr. Men jag har inget emot om det skulle spelas ute någon kväll. Hade säkert inte rusat av dansgolvet bara för att komma undan.

Stjärna 8. Uno & Irma - God Morgon
Hejsan hejsan, här har vi använt precis alla sätt att flörta med det musikaliska i människors sinne när vi skrivit ihop texten: repetition, alliteration, rim och korsrim. Men varför inte? Resultatet är helt klart i topp trots den något fjantiga texten! Tyvärr lär väl scen framträdandet bli det där tråkiga med att Uno står och svänger på guitarren och Irma springer rundor med sin trådlösa mic. Synd att det kommer förstöras på det sättet.

Slutligen...

Jag tror (i ett försök att vara någelunda objektiv):  Anna Book och Tommy Nilsson till final och Andreas och Elin Lanto till Andra Chansen. (Kan även tillägga att jag alltid har fel :-P)

Så där ja. Då var det avklarat för nu!

Ser verkligen fram emot kvällen i morgon. Inte bara för melodifestival permiären utan även att min väninna kommer hit så jag har någon jag kan tjata om allt till. Hon må inte vara så insatt nu och inte särskilt förtjust i hela melodifestival-jippot, men det är min TV!

Puss på er som förtjänar det!

Andra bloggar om: ,

RSS 2.0