Valputställning Hässleholm -08

För andra året i rad så begav jag mig inklusive valp till Qpoolen och Nordskånska KK's valputställning. Den här gången var det Clark som visa vad han gick för. För denne lille, ljuse grabb var det även total utställningsdebut. Och på hemma plan har vi bara tränat att stå två ynka gånger och testat att springa lite grann i koppel. Det har fungerat utmärkt... hemma. Adam skötte sig mycket bra på sin första utställning men Marco var ett monster! Jag förväntade mig att Clark, som de yrväder han är, skulle följa i lille-storebrors fotspår och ge mig grå hår i ringen.

Men inte då! Trots en gigantisk fascination över alla miljoner hundar i den lilla lokalen så slog Clarks utomordentliga gener igenom och han skötte sig perfekt. Han seglade sig igenom en stor konkurrence på 14 husky valpar och slutade som BIR. Snacka om att jag och vår lilla hejarklack (Lasse, Bella och Frida) vid sidan av ringen var super-överlyckliga.

Att ligga i bur när allt det roliga hände utanför var däremot inte någonting som Clark uppskattade det minsta lilla. Men det är mer för att han... ja... han är ju en Bedarra = det fanns mat utanför buren. Hmm...

Och inte var det slut där inte! Efter en ganska lagom väntan, och med påfyllnad i hejarklacken i form av Hilda, Nenna och Emelie. så var det dags för gruppfinalen. Och tror ni inte att lille-tok-Clark plockades ut bland de 5 bästa???

En BIG 5:e placering på sin allra första utställning är inte fy skam! Har redan berättat för en del om vad som hände när vi kom hem sen:

Clark var ju självklart så himla stolt att han började skryta inför Adam och Marco. Men de båda kontrade med en gång med att de två minsann hade blivit BIS 2:a  på sina respektive utställnings debuter. Sen var Clark inte så stursk längre. (Adam glömde dock att nämna att han blivit BIS 2:a i syskonklass. Marco tyckte å sin sida inte att det var nödvändigt att berätta att han hade varit ensam husky valp och att det inte ens funnits någon gruppfinal i Landskrona. Men men...  jag låter dem hållas.)

Så... för att sammanfatt: Perfekt dag... utställningsmässigt! :-P

Tusen tack till alla som gjorde dagen så minnesvärd! Nästa anhalt Malmö Int. om vi nu inte endast har Siberiska Nakenhuskysar tills dess!

image190

Bilen

Man kan självklart inte alltid ha tur. Men om man någon gång kanske skulle kunna ha en smula flyt så vore det inte helt fel. Men icke.

Förra torsdagen när jag tidigt på morgonen skulle iväg och handla frukost så vägrar bilen att starta. Lasse gissar på att det är bensinnivån som är för låg och trampar iväg på cykeln till bensinmacken på andra sidan byn. Hem igen, fyller på bensinen med en hemmagjord tratt och bilen startar efter lite protester. Skönt att det bara var bensinen och så tänkte vi inte mer på det.

Senare under dagen kör jag iväg för att fixa något, kommer ungefär 1 km och sedan så svarar bilen inte längre på gasen. Jag lyckas hoppa mig fram i femman för att komma ifrån vägen och parkerar på ett industriområde. Efter en massa massa massa samtal och en hel del väntan kommer bilen till verkstaden och jag kör hem i hyrbilen.

Två timmar senare: En mus har tuggat sönder alla kablar i vår bil. Why????? Himla onödigt gjort. Fast, min första tanke var "Stackars mus!". Då ansåg nog Lasse att jag var en smula knäpp.

Nu har det snart gått en veckan och jag har fortfarande inte vår bil vilket betyder att jag inte kan köra med hundarna någonstans! Väldigt irriterande. Hoppas verkligen vi får bilen snart :-(

Inte som man önskat...

... gick det igår. Jag borde ha litat mer till min starka känsla att Christer skulle lägga sig högt och att en vissa halv-kass artist skull få määääängder med sympati röster. Lasse sa att denna tappra artist varit bra, så hon vinner väl många röster på det. Christer S vinner väl dem med sin glugg och läskiga fötter.

Men, förutom E-type o Co. så började hela alltet oerhört svagt. Jag är nästan lite sorgsen. Nej... jag ÄR sorgsen. Och Amy Daimond?? Hon brukar ju kunna göra bra ifrån sig men igår var hon såååå trist! Och hon var klädd som om hon var 7-8 åt. Tråååkigt.... snooozze-fest.

I morgon är det skola igen och veckan kommer bestå av hets-pluggande och renoverande. Lasse är på målar-streak så det går fort här hemma nu. Kul! Ja, och så ska man ju vara chaufför också i morgon. Hur kan det komma sig att jag och Lasse båda måste ha hobbys som involverar en massa körande dag ut och dag in? Lasse! Börja samla frimärken eller torka blommor... vad sägs?

Låt Schlagerns Kärlek Flöda in Gothenburg!

Hurra!!! Nu är det melodifestivalperiod igen! Oj vad jag älskar melodifestivalen. Lasse är väl inte så överförtjust i melodifestivalen men han har löst det så att han jobbar varje lördag. Eftersom svt dummar sig så att man inte får höra hela låtarna längre utan bara en tredje del, så blir det inga långa utläggningar innan. Men det får gå ändå.

Mina gissningar för kvällen är:

Till final
Amy Daimond - Thank you
E-type & the Poodles - Line of Fire

Till andra chansen
Velvet - Deja Vu
Michael Michailoff - That's love

Ok, risken är stor att Christer Sjögren åker med "tackvare" att han är just Christer S. Precis som Anna Book 2007 och Kicki Danielsson 2006. Men jag hoppas verkligen att det blir som ovan. För mina "gissningar" och mina "önskningar" är de samma för Göteborg. Ovanligt. Kom igen alla härliga schlager människor. Bort med Sjögräss och in med Michailoff!

OCH! Om inte alla redan vet det: Jag ska se Delfinal 4/Karlskrona... I KARLSKRONA! Love you Lasse!!!

Andra bloggar om: , , , , ,

RSS 2.0