Marknaden svämmar över

Det verkar bli en långvarig trend detta...

Jag har inte kennel och jag skulle aldrig beger mig inte någon kennel och propsar på att berätta vad jag tycker om deras handlande. Om jag hade tyckt att mina vänner gjorde tokiga saker med sina hundar så hade jag bara sagt något om de frågade mig rätt ut. Förhoppningsvis skulle de när de gjort sina val redan ha tänkt till ordentligt (även om man kanske kan tvivla på just detta ibland) och om de var intresserade av vad jag tycker så hade de frågat.

Men den här trenden som finns just nu gör mig så besviken: I stället för att ha is i magen och vänta på att man hittar den "perfekta" hanen till sin tik så sätts det i bruk att använda halvbra hanar. För mig känns det som att detta görs bara för att hanen finns tillgänglig just nu! Resultatet blir att blocket och vovves annonsmarknad i perioder svämmar över av valpar-juniorer som det inte finns köpare till. Vill man som privat person använda en not-so-good hane till sin maybe-not-so-good-either tik så ser jag ingen anledning att slå ner på detta. Men som kennel-ägare strävar man väl efter att bevara och förbättra? Det är i alla fall det enda sätt som jag kan se på saken och om man inte strävar efter detta, varför ens föda upp under epitetet "seriöst"?

Varför ens besvära sig om att fundera över detta, det påverkar ju inte mig...? Jag tänker på det eftersom jag tycker att det är sorgligt att de av mina vänner som verkligen ser på sin uppfödning med ögonen på rasens bästa på lång sikt drabbas då marknaden mättas av valpar med försäljningspriser som underväderar rasens värde allmänt. Om man inte ser på valparna med erfarenhet (något som jag själv saknar) så är det väl självklart förståligt att man hellre köper en valp för 4000kr än för 9000kr? De är ju precis lika söta. Samtidigt stannar de valpar som kan föra rasen framåt längre och längre hos sin uppfödare.

Samtidigt är det kanske onödigt att fundera över detta. Det enda man/jag kan hoppas på att någon kanske tänker till en extra gång när de ser den där super gulliga valpen på blocket för en billig peng.

Rädsla

Jag blir rädd när jag ser hur lång tid sedan det var som jag uppdaterade bloggen: "2 veckor och 5 dagar sedan". Det är ju ovanligt länge. Och det är så onödigt för jag har så mycket roligt att skriva om, att berätta för alla 2 personer som läser min blogg.

Jag har, i samrådan med mycket förnuftiga människor, tillslut insett att även om jag lever mitt liv som jag gör (och vad än vuxenpoäng.com säger om saken) så är jag endast 23 år gammal och inte 37-39 år som man skulle kunna tro.

Jag älskar mitt liv. Älskar min lilla familj, mitt hus, mitt jobb/plugg och mina vänner. Men ibland hade det bara varit så skönt att få ut och bara ha det kul. Att få en paus i alla mina grublerier och "organiseranden". Jag tror inte jag är riktigt redo att endast ha den delen av livet, det har jag gott om tid till att fokusera på senare... när jag väl ÄR 30+.

För att då göra någonting åt detta så valfärdade jag till Malmö för några veckor sedan, där jag och Mli ordnade till en fantastisk utekväll. Middag på Mosaik, drinkar på Harrys, cider/vin på Möllan och ytterligare drinkar + spel på Casino Cosmopol. Allt som allt: en otroligt lyckad tjejkväll!

En vecka senare åkte jag och Lasse in till storstan Hässleholm och åt en underbar middag på Cats restaurang och drinkar på Oscars. Vi avrundade med att införskaffa ett stort antal CSI-DVD boxar för att förgylla våra kvällar i Dybäck. Även detta var en lyckad kväll, med undantag från en hemsk Cosmopolitan som endast smakade ren sprit. Blärk!

Tredje etappen blev nu helgen då Mli kom ner till Dybäck tillsammans med Diva och förgyllde våra dagar. Lasse var utvald till drink-mästare och grill-mästare men det blev inte så mycket av något. Men då kan det bli. Tidigare under dagen fick även både Mli och Lasse uppleva det otroligt häftiga fenomenet: Hörte(klan)fest!!! De kommer vara förstummade i veckor.

Så, alla mina kära vänner och varenda kotte som jag känner, nu vill jag leva loppan så ordna en sjudundrande fest :-D

RSS 2.0