System

Jag måste ha något tillfälligt fel på mitt immunförsvar: först hade jag helvetiska smärtor i magen, sedan kom halsont och kramp i höger arm (oki, är väl en mer "draghundsbaserad" orsak till att det men ändå... Ont gjorde det. Så ont att jag grät mig till sömns. *snyft*) och nu är hela huvudet igen täppt av snuva. Dumt. Jag vill inte alls vara sjuk för jag har inte tid att ligga och vila så att jag blir frisk... Vilket betyder att jag bara blir mer när mer sjuk. Ond cirkel.

Bushundar

Vilka monster man bor med!!!
Se bara var våra små älsklingar omformade vår vägg till igår när vi båda var iväg en liten stund! Fast, jag är övertygad om att det är den där lilla Marco som sätter dumma idéer i huvudet på Adam ;-) Den goda nyheten är att vi nu i alla fall har någonting som liknar en list på en av väggarna i köket... och en... hmmm... hajfena?
!!!Bushundar!!!

image115

Vilken lättnad

Det har blivit många korta blogg inlägg de senaste dagarna om uppsats och uppsats hetsande. Men nu kan jag med glädje säga att de två tunga uppsatserna den här terminen (på 1000 resp 2000 ord) är nu inlämnade som 1st drafts. Är de inte bra, tja, då får jag göra ett ännu bättre jobb när jag ska in med final draft. Men det känns ändå ganska oki så som det är nu.

Kom på precis när jag skickade in den ena uppsatsen att jag hade glömt att numrera sidorna. Det var klumpigt gjort eftersom jag tänkte på det flera gånger, men det är inte hela världen. Allting annat ska praktiskt taget vara oki. Hurra.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, gå en långrunda med hundarna och sedan städa hela lägenheten. Den har lite fått stå och förfalla de här dagarna när jag spenderat praktiskt taget varje timme hemma vid datorn. När solen stiger över husen mot eftermiddagen och skiner in i vardagsrummet ser man hur det ligger som ett lager med päls på parketten. Och man skulle ju kunna tro att Lasse skulle ta tag i dammsugaren och ta sig en sväng om i lägenheten, men då skulle man tro väldigt fel.

Men nu ska det bli så skönt, skönt att hoppa in i duschens varma strålar och skölja bort all uppsats stress!

Uppsats nr. 2 klar!

Är så glad. 4poängs uppsatsen är klar. Jag ska inte lämna in dem förän i morgon, men den är så gott som klar. Ska bara skriva en conclusion också ikväll/i morgon. Ikväll är det firande i efterskott av min lilla syster Bella med pappas sida av släkten som står så schemat. Ska bli kul... Ska se om jag inte beställer ett glas av det där fantastiska vinet till desserten... Stor puss till Lisette föresten som sa att jag alltid är söt. Hi hi.

Engelska eller svenska?

Jag upptäckte just, sittandes här på jobb, att jag inte kunde komma på på vilket språk boken jag har liggander hemma var/är skriven på. Det tog mig tio minuter av funderande att komma fram till att språket var svenska. Första svenska bok jag läst på flera månader. Enda anledningen till att jag har dem på svenska och inte engelska är att dem fanns på bok rean. Oj vad jag ska läsa många böcker nere i underbara Dybäck i sommar... Hurra! Fast... Får ligga i skuggan så att solen inte når mig. Hi hi.

Älskar mitt plugg men...

...jag kan inte hjälpa att avundas de med jobb som inte följer dem hem efter arbetsdagens slut. Jag har alltid något jag egentligen borde göra istället för att plugga. Detta trots att jag lägger ner mer än nog med timmar på engelskan redan. Men det finns alltid mer att göra. Som idag ringde pappa och berättade att han köpt en del shakespeare studie böcker och jag kan knappt vänta tills jag får kasta mig över och in i dem. Men vad annorlunda min dag hade sett tv om jag var vuxen med jobb och inte student.

Snabbt

Jag har inte någon tid att skriva något ordentligt blogginlägg idag. Jag har en uppsats på 1000 ord att skriva innan kl åtta för då åker jag och jobbar för Lasse. Jag har inte jobbat sedan den 2 Mars, tänk om jag har glömt allt? Även då jobbade jag för Lasse. Trots att jag har "uppehåll". Men som sagt, får försöka få klart uppsatsen tills jag måste iväg. Suck.

Även i morgon blir det till att skriva en uppsats. En 2000 ords uppsatts som ska vara inne på fredag. Fast den är jag inte så orolig för. Jag ska trots allt skiva om ett ämne jag tycker är mycket roligt. Sen i helgen ska jag skriva ett tal kommet ur Henrik VIII's mun där jag ska till att argumentera för hur jag "gjorde rätt" med alla mina fruar. Ska bli kul... ska försöka få ihop en dress till dess också. Ska bli kul.

Nu ska jag bara äta något också sedan blir det uppsats som gäller.

(Oh ja just det! Har lyckats klippa klorna på både Adam och Marco idag! Vilken bedrift (!!!), if I may say so!!!)

19:09

Uppsatsen klar! Underbart. Nu kan jag åka och jobba utan att känna mig misslyckad. Nu ska jag äta, gå ut med tre stycken hundar (Diva är också här inne) och sedan byta om för att förhoppningsvis kunna köra till jobbet. Ja, men det är ifall killarna (Lasse och Calle) är tillbaks med bilen eftersom de är iväg i Ystad och hämtar fisk eller något.

För tråkig för mitt eget bästa

Ibland känner man sig så tråkig. Allt jag hinner med nu är skola, hundarna och hemmet. Jag tänker varje kväll att "i morgon ska jag vara en roligare flickvän" eller att "det måste finnas tid att ringa min vän/mamma/pappa/syskon/släkting". Varför blir det inte så? Det kan jag berätta(!): därför att jag är för fullproppad med saker att göra! Kanske fel att säga "för" då jag verkligen älskar våra underbara vovvar, skolan är mkt givande och att städa är något otrevligt som de flesta måste leva med.
Det jag hatar är att vara så här slut när klockan är strax innan tolv. Lasse är oftast uppe i flera timmar till medans jag inte ens kan hålla ögonen någorlunda öppna. Det är så synd om honom. Givet att han sitter framför datorn hela dagen när jag är pigg, men när han är klar med sina "saker", ja, då måste jag gå och lägga mig för jag orkar inte sitta uppe vid tv:n efter att ha suttit framför dator skärmen och skrivit uppsats hela dagen. Suck. Snacka om onödig ond cirkel.

Förkyld Marco

Blärk vad det luktar äckligt med fästing/lopp/lus medel. Hundarna har fått halsband och spray idag och det luktar citrus i hela lägenheten. Inte direkt underbar sommar doft direkt! Men nu kommer de förhoppningsvis inte att få några dumma fästingar. Jag har aldrig tagit ut en fästing och jag vet inte ens om jag kan. Är så rädd att den ska fastna inne i mina fina underbara vovvar. Har själv haft två stycken som kliat som sjutton, en i knävecket och en på ljumsken (det var hemskt).

Marco är förkyld. Han nyser lite, hostar lite, harklar och fnyser. Hans ögon rinner och nosen rinner. Jag ringde veterinären för alla symptom stämde in på kennel hosta och det vill jag ju inte att han ska bli mer sjuk än nödvändigt. Men assistenten tyckte att jag skulle vänta till i morgon och se om han blev bättre. Usch jag hoppas verkligen att han är bättre i morgon.

I helgen fick vi träffa två små underbara pudelvalpar. Oj vad söta de var. Deras fina mamma somnade i mitt knä, lutandes mot mitt bröst och nosen i halsgropen. Hon är så härligt. Men Lasse vill inte ha fler hundar, och inte några pudlevalpar över huvud taget.

Bjärnum

Sitter i Bjärnum. Det är natt. Väntar på att klockan ska bli två så jag kan köra hem. Vill sova i min egen säng, även om minisoffan här nog hade fungerat... I alla fall om det inte legat en snarkande Lasse i andra soffan. Hjälp. Hmm. Vårt kära värdpar har redan somnat. Kanske bäst att stanna natten ut. Får se om jag går ut i bilen med hundarna igen. Eller barnens rum... Ska nu testa att skicka från mobilen till bloggen...

Hundinvation

Dagen igår gick relativt smärtfritt trots att mängden tid jag träffade Lasse var mindre än en timme. Jag ska inte klaga: han sover i alla fall i samma säng som jag om natten och det är så viktigt. Igår var nämligen Lasse och hjälpte till i en djuraffär som vår underbara väninna äger och föreståndar (?). Det var nog bra att Lasse åkte upp och tog i lite grann, för Lisette må vara stark men jag tror att Lasse är aningen starkare. Och jag läste/hörde i en bok att männen är skapade stora och starka för att kunna tjäna och hjälpa kvinnorna (och då alltså inte bestämma). Jag tycker att detta låter mycket riktigt. Men det var väldigt snällt att Lasse att hjälpa till, även om jag saknade honom personligen. Men ikväll kommer vi att gå på fest tillsammans så det är inte lönt att klaga. Ikväll får vi ju ses en massa.
Dessutom ska vi till Lasses mormor på födelsedagsfika och 2 timmar och 36 minuter. Tur att hundarna får lov att komma med annars hade ju en av oss fått stanna hemma (alltså då jag) för lille Marcos skull. Ikväll blir det lite svårare, men som tur är är festen bara i huset bredvid så det är bara för oss att komma över hit titt som tätt och titta till vildingar (och inte behöver vi ta upp något utrymme i kylen hos Eddie heller: kan ju bara ha den här hemma eftersom jag, och förhoppningsvis Lasse någon enstaka gång i alla fall, ändå kommer att komma över hit).
Jag läste i en tjejs gästbok att Marcos uppfödare är så nöjd med att hon valt oss till Marcos "livskamrater". Det är så tryggt att höra. För även om jag hört det tidigare så känner man ändå att man vill att de som ansvarar för att min underbare pojke här hemma ska känna sig 100%trygga med de de valt till hem för Bedarra Ernst Stavro Blofeld (jikes vilket namn! Då är Marco en smula lättare... även om Lasse ville kalla honom Ernst... iiiiii).
Igår hade jag en jätte trevlig kväll tillsammans med massa tjejer och massa vovvar: Angelica och Frida kom med sina vars två huskys till hund rastgården här hemmavid och hundarna busade järnet! Och inte nog med det: sedan kom Bella med sin dalmatiner Malee och lyste upp tillvaron ytterligare! Kom på att jag helt glömde fråga Angelica om hon ville följa med upp hit. Men det hade kanske varit mycket med sju stycken husksy i min och Lasses lilla trea, he he. Men finns det hjärterum så finns det... ja vi vet.

Marie Antoinette

Denna kvinna levde ett mycket fascinerande liv. Som de flesta vet är jag väldigt intresserad av historia. Inte svensk dock, den är alldeles för blek. Men Brittisk, Fransk, Italiensk... allt detta intresserar mig mycket. Just nu läser jag Antonia Frasers bok Marie Antoinette som är mycket underhållande, för att vara en biografi. Igår kväll såg även jag och några tjejkompisar (grannen Emelie + små systrar och Catherine) filmen med samma namn. Visst var det en helt annan sak att se en film på två timmar än att läsa en biografi på många hundratals sidor... men jag såg den mest för de underbara klädernas skull. Och för att Kirsten Dunst är så härligt.


image112   image114   image113

Fyllot Marco

Kolla in vår lilla fyllovovve. Är han inte för underbar. Så söt så man bara dör.
Jag vet inte vad de gör med sina valpar på den där kenneln.
Fast, de säger att det är deras valpköpare som förstör vovvarna.
Hihi.

image111

Härlig påskhelg

Oj vilka fullproppade dagar det har varit. Har haft det riktigt trevligt även om det har varit mycket.
image105
I torsdags var jag i Kävlinge tillsammans med mina vovve-gossar och hälsade på Iréne på Starax Kennel. Det var mycker kul att få träffa alla hennes fina och underbara vovvar. Och det var inte bara det! Angelica var där med Ayla och Zorro. Och sedan var Jessica där med sina hundar Argus och Center. Så det var mycket huskysar som sprang rundor! Adam blev störtförälskade i Irénes Happy och lämnade henne inte ur sikte på de 5 timmar vi var där och hälsade på. Han var jätte förälskad. Så rart. Där var även en familj hos Iréne som hade sett Adam på Malmö Internationella och blivit mycket kär i honom. Så lyckat att Adam var där den här dagen då! image106Barnen i familjen pysslade om Marco en massa också, så han var verkligen inte bortglömd.  Men en sådan urgullig valp kan ju aldrig någonsin bli bortglömd förstås. Efter att den trevliga Adam-förtjusta familjen hade åkt hem så satt jag, Angelica och Iréne och pratade husky i två timmar. Det är så kul att kunna prata med folk som är lika "galna" som jag. Lasse tycker mest att det är jobbigt och orkar inte lyssna på mig när jag pratar husky.

På kvällen sedan så kom Lisette hem på besök och vi satt uppe och pratade till klockan sex på morgonen! Egentligen hade vi nog tänkt somna vid tolv-ett något men det blev inte av för först pratade vi en massa och sedan satt vi image107uppe och väntade på att Lasse kom hem från jobbet kl halv fyra. Och sedan satt vi alltså uppe en stund till efter det. Stackars Lasse fick inte mycket sagt de timmarna, men han hade nog ganska kul i alla fall.

I fredags gick jag och la mig kl åtta på kvällen , somnande kl tio och sov sedan till kl åtta lördag morgon. Detta behövde jag verkligen eftersom jag inte sovit mer än två och en halv timme natten innan. Hundarna hade verkligen ingen respekt för att jag inte gått och lagt mig förrän kl sex på morgonen. Eller, lite respekt hade de kanske för de väckte mig inte kl åtta som de brukar utan väntade till kl elva. men efter det så var det full fart hela dagen. Men lyckligt nog träffade vi först två huskys i hundrastgården på morgonen (vars ägare retade gallfeber på mig... grrr), sedan hämtade Calle, Emelie och Diva oss och vi lät de galningarna busa med varandra och alltihop kulminerade på eftermiddagen då vi bestämt träff med Petra, Hugo och Elvis i hundarastgården. Det blev alltså massa bus under dagen.
image108
I går kväll kom en underfamilj hit på besök. De kom kl tre på eftermiddagen och åkte hem kl tre på natten. Vi hade så sanslöst roligt. Hoppas att vi kan göra om det snart igen!!! Kanske med några färre utbrott och bamse-plåster. Hihi. Puss på er!!!

Tjejer och Killar

Jag har ofta funderat över hur det fungerar i en vänskap mellan killar och tjejer. Kan en kille och en tjej vara vänner, och då menar jag nära vänner, utan att det betyder någontins mer? Själv har jag aldrig haft någon nära killkompis som inte varit antingen homosexuell eller en släkting. Varje gång en tjej bli vän med en kille så ligger det underliggande antydningar om att det skulle kunna vara något mer.

Det enda jag kan tänka mig är att man möjligtvis skulle kunna bli vän med sitt ex efteråt och att det då kan fungera som en riktigt vänrelation utan några andra förhoppningar från någon sida. Nu vet jag inte något om detta då jag aldrig haft något ex och hoppas att jag aldrig kommer att ha något heller. Usch nej, det var en hemsk tanke. Låt oss hoppas att jag aldrig behöver uppleva det!

Vi har till exempel ett par till grannar som är hur underbara som helst. Och trots att jag känner båda två lika väl skulle jag aldrig tänka mig att gå ut och ta en fika med den "manliga" delen i det förhållandet, samtidigt som jag inte skulle ha några som helst reservationer med att ta en fika, eller bara umgås vi två, med tjejen.

Det kanske har att göra med vad man är van vid. Är man van att umgås med många tjejer som kille så är det väl naturligt att göra så. Kan inte tänka mig annat. Jag själv är mycket mer reserverad: Killar umgås med killar och tjejer umgås med tjejer eller bögar (mums för dem, i mitt nästa liv hoppas jag vara en av dem! Nu får jag ju lixom inte hänga med dessa coola människor eftersom jag varken är homo eller bi... skämt o sido: visst hade det varit kul att leva i en värld där schlagerna satte normen? :-P). Men folk är ju olika.

Själv hade jag ju inga riktiga vänner förän jag flyttade in till Malmö. Och min första riktigt nära vän där inne var ju Filip, en riktigt tjyvaktig typ. Han gick under den senare delen av killar och trots det gick det åt skogen med vår vänskapsrelation. Sedan dess har alla mina nära vänner varit uteslutande tjejer. Och det är precis så jag vil ha det.

Föresten tror jag att det är mer accepterat att en kille i ett förhållande han tjejer han umgås med "vid sidan om" än vad det är för tjejer att ha kill kompisar. Inte för att jag skulle hinna med några killkompisar i alla fall :-P

From Friends:
Monica:
Ok, so it's ok for you to flirt, but not for me to.
Chandler: Of course it's different; you're a lot hotter than I am!
***
Chandler:
See when you flirt with a guy you think, "I'm just flirting, no big deal." But the guy is thinking, "Finally! Somebody who wants to sleep with me!"


Suck för mellantider

Nu är jag inne i en riktigt mellan period. Kom hem från skolan vid kvart över ett. Hade en bra dag där med ett samtal med min lärare som berömde mig för min muntliga prestation och min analytiska förmåga. Däremot var min stavning inte på topp. Inte så konstigt, jag har alltid för bråttom. Och vissa ord kan jag bara inte komma på rätt stavning för. Som ordet spöke på engelska. Jag skrev en hel uppsatts "goast" även om jag var 100% säker på att det var fel... men jag kunde verkligen inte komma på att sätta in ett h mellan g och o... "ghost". Det fanns ingenstans i min dumma hjärnbalk. Ja ja, förutom det så hoppades min lärare att jag siktade på 60 p nivån (alltid kul att höra!).  När jag kom hem möttes jag nere vid parkeringen av två anfallande hundar (Marco och Adam ) som välte omkull mig med sin glädje. Jag hade ju varit borta fruktansvärt länge: hela tre timmar! Vi var ute med vovvarna en stund, gick hem och nu ligger Lasse och vilar sig inför jobbet ikväll. Själv håller jag på och väntar på att klockan ska bli 4 så att jag kan gå ner och tvätta (mest Lasses kläder som vanligt). Halv fem åker Lasse in till stan för att börja jobba: först i lokalen sedan på Harrys. Skönt nog är det onsdag så han är bara borta till halvett-ett något ikväll.

Sitter och kollar runt på alla inofficiella utställningar i närheten (för Marco's och möjligtvis Malee's (Mellanmöllans Mallorca) skull) och undersöker utställningsdomarna på officiella utställningar's "track-reckord" som domare för Siberian Husky genom SKK's hunddata-sida. Bra sätt att fördriva tiden tills jag kan sätta igång med tråkiga saker som tvätt, städning och disk. Blärk och fy sjutton.

Massa Huskys i Arlöv

Frida och de härliga huskysarna Ikaros och Oscar kom och hälsade på oss i Arlöv nu idag. Oj vad mycket bus det var. Marco är så himla kaxig. Han fösökte tillochmed bestämma över Ikaros. Ja ja, det gick inte så himla bra men söt var han. Alltid lika kul när Frida kommer på besök. Vi är lika husky galna båda två, och på samma nivå. Det är härligt. Här har ni några bilder att njuta av.


image95 image96 image98 image99 image101 image102
image104

RSS 2.0